Dit lees ik graag…mijn tijdschrift top 5!

Nu het buiten warm genoeg is om de tuindeuren open te gooien, spelen de kinderen ook veel meer buiten. Buitenspelen betekent….veeeeeeeel zelfstandiger spelen. Dus heb ik meer tijd om eens even mijn beentjes omhoog te doen en een tijdschrift te lezen. Ik ben niet zo van de standaard meidenbladen…er moet wel een beetje diepgang en inspiratie in zitten. Daarom …mijn tijdschrift top 5!

Quest Historie

Mijn nummer 1 tijdschrift! Ik denk dat ik stiekem geschiedenis had moeten studeren. Ben namelijk zo gek op verhalen uit het verleden en lees er graag boeken over. Bovendien was ik verzot op de lessen op de middelbare school. Met name door de leraar overigens, die het echt ge-wel-dig kon brengen. Ik hing echt aan zijn lippen. Toen ik nog juf was, probeerde ik de geschiedenislessen net zo inspiratievol naar mijn leerlingen te brengen. Aan hun gezichten te zien was ik overigens iets minder succesvol?.

Verder kijk ik graag naar geschiedenisprogramma’s op TV, bezoek graag een geschiedkundig museum en ga zo maar door. Het leuke aan dit tijdschrift vind ik, dat het speels is geschreven. Geen saaie verhalen, maar heerlijk anno 2017. Bij het afscheid van mijn collega’s heb ik een abonnement op een tijdschrift cadeau gekregen. Ik koos natuurlijk gelijk voor Quest Historie.

Quest

Ik ben een weetjes-vreter. Gek op feitjes en ik zuig informatie op als een spons. Ik wil weten waarom dingen gebeuren, waarom je geen marathon moet lopen, waarom je het meest geliefd bent bij je kat, wanneer een unibrow wel hip was en ga zo maar door. Daar is dit tijdschrift geschikt voor. Ook de speelse schrijfwijze leest fijn. Mij maak je dus heel erg blij met een momentje alleen met de Quest en het is fijn als dat niet alleen op de wc hoeft te zijn.. Alhoewel…zelfs daar komt vaak wel even een kind buurten :)

National Geographic

We zijn niet alleen met ons kleine, platte, waterrijke kikkerlandje op de wereld. Er zijn zoveel culturen, landen en landschappen op de aarde. Wat zou het toch geweldig zijn als het overal een mengelmoes van culturen zou kunnen zijn!  De populair wetenschappelijke benadering van dit tijdschrift maakt dat het prettig om te lezen is, maar het meest geniet ik toch van geweldige foto’s die er in te vinden zijn. Trouwens; NatGeo junior is ook echt heel erg leuk. Echt een aanrader!

Psychologie Magazine

Daar zijn de weetjes weer. Alleen nu over ons brein. Heerlijk om te lezen waarom we reageren op een bepaalde manier, waarom bepaalde angsten gevoed worden en hoe je daar goed een angel uit kan trekken.  Maar het staat ook vol van handige tips om anderen te ondersteunen mochten ze dit nodig hebben. Gewoon alle fijne feitjes over je hoofd in één tijdschrift.

Kek Mama

Tja dit was een twijfelpuntje. Misschien had ik een top 6 moeten maken, want ik twijfelde erg tussen Kek Mama en G-Geschiedenis. Maar als momblogger kies ik dan toch maar voor Kek Mama. Kek Mama is namelijk één van de weinige mama-tijdschriften die ik echt aan één stuk door kan lezen. Andere bladen vind ik ook leuk, maar dat is echt het bladerwerk. Dan lees ik vaak alleen de columns…. vakidioot zullen we maar zeggen. Maar Kek Mama is inspirerend en richt zich ook op jou als vrouw en niet alleen op jou als mama. Precies dát wat ik belangrijk vind.

Zoek je een plekje om heerlijk je tijdschrift te lezen terwijl je kinderen spelen? Lees dan ook eens Miryams waterspeelplekken top 5!

Wat is jouw favoriete tijdschrift?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.