Moederdag Gift Guide met 6 type moeders

Moederdag staat weer voor de deur te lonken en wellicht ben je een beetje leeg qua ideeën voor je allerliefste moeder of oma. No worries, want ik kom je hier even saven met de ultieme moederdag gift guide met 6 type moeders. En nog spannender: wat ga jij zelf krijgen voor moederdag?

Moederdag Giftguide

Ik ben een beetje op onderzoek uitgegaan voor deze Moederdag Gift Guide en heb zo 6 type moeders gevonden die ik hieronder even uitlicht en je wat cadeau tips bij geef. Ik ben benieuwd onder welk type jij valt!

Moederdag gift guide type 1: De nieuwbakken mama: eerste moederdag

Dit is de nieuwbakken mama die voor het aller aller aller eerst Moederdag viert. Dat vind ze natuurlijk heel erg spannend, maar ook extra bijzonder. Wanneer je net een kleintje hebt gekregen zit moeders natuurlijk nog vol hormonen en is alles nog heel erg overweldigend en emotioneel. Hulde dan aan papa die hier oog voor heeft en moeders even in het zonnetje zet op deze dag.

Fijne cadeautjes voor de eerste moederdag: een mooie kaart met bijvoorbeeld een handafdruk van de kleine, een mooi sieraad die bijvoorbeeld symbool staat voor de eerste keer: zoals een armband van Pandora of een mooie tas van Kipling voor bij de kinderwagen.

Moederdag Gift Guide met 6 type moeders Momambition.nl

Moederdag Gift guide type 2: De recht-voor-haar-raap-vrager

Ik zie dit nog wel eens voorbij komen op Social Media zoals Facebook. Vrouwen die hun man taggen onder een bericht en typen: “hey Piet, dit wil ik voor Moederdag hebben in deze kleur/vorm/maat”. Ik zie dit vaak wel bij luxe producten voorbij komen zoals een mooie zonnebril van Rayban bijvoorbeeld. Ik hou hier persoonlijk niet zo van want ik heb geleerd dat wie vraagt wordt overgeslagen, maar het kan natuurlijk heel erg fijn werken met een man die subtiele hints gewoon niet oppikt haha.

Tip: zet je wensen  in een online verlanglijstje. Superhandig, gratis en helemaal van nu (want online). Fijne is dat je er een directe link naar de winkel of webshop van jouw keuze kunt inzetten. Dit soort verlanglijstjes zijn ook heel ideaal kraamcadeaus of verjaardagen.

Moederdag Gift Guide met 6 type moeders Momambition.nl

Moederdag Gift guide type 3: De knutsel cadeau lover

Knutselcadeaus zijn mijn persoonlijke favoriet en oke ik ben stiekem een luxe poes dus een mooi cadeau vind ik ook wel erg leuk. Ze staan dan ook met stip op nummer 1 als het gaat om cadeaus krijgen op Moederdag. Niets is leuker dan een persoonlijk cadeautje krijgen waarbij de kinderen helemaal los zijn gegaan met hun creatieve geest. Ik kan echt genieten van de cadeautjes die Leia heeft geknutseld op het kinderdagverblijf.

Tip: Verras haar bijvoorbeeld met een zelfgemaakte high-tea.

moederdag High Tea

Moederdag Gift guide type 4: De Doe-het-zelver

Dit zijn de moeders die er geen doekjes om winden en gewoon zelf hun moederdag cadeau bestellen. Vaak zijn dit cadeautjes die moeders heel erg graag wil hebben of ze doet dit om het lot een beetje te helpen onder het mom van: ” Anders komt het er toch niet van, of straks is het uitverkocht (horror!)”

Moederdag Gift guide type 5: De moederdag cadeau gever

Dit type moeder is zelf vaak al wekenlang op zoek naar het perfecte cadeau voor haar eigen moeder. Vaak wil ze iets origineels, iets wat ze echt lekker of leuk vindt, of iets wat ze nog niet heeft. De Cadeau-gever vindt het geven belangrijker dan het krijgen en kan dus ook extra genieten van de reactie als haar moeder erg blij is met haar moederdagscadeau.

Moederdag Gift guide type 6: De hinter/hoper

Le husband en andere vaders hebben hun naam niet echt hoog staan als het gaat om hints oppikken. Vast herkenbaar voor jou of niet? Veel moeders weten vaak al wel wat ze voor Moederdag cadeau willen krijgen, maar wanneer puntje bij paaltje komt krijgt ze iets totaal anders.

Ook leuk hoor, want de intentie is uiteraard heel erg lief. Moeders is dan ook wel dankbaar. Maar wat vaak gebeurt is dat deze moeders veranderen in de Moederdag Gift Guide type 2: de vrager.

Welk type ben jij uit de moederdag gift guide? Ben jij al nieuwsgierig wat je voor Moederdag gaat krijgen?
Heb je al wat wensen en hints doorgegeven? Tag gerust je man hoor, je weet maar nooit haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.