Red Head Haarroutine: (gekleurd) rood haar onderhouden

In januari deed ik weer een keertje gek met mijn haar en liet ik het rood verven. Maar rood haar onderhouden en dus mooi glanzend houden is vaak wel een uitdaging. De glans verdwijnt namelijk vaak erg snel en de kleur wordt daarmee heel dof en soms rozig, oranje. Ik verklap je daarom mijn geheim om je haar mooi rood en glanzend te houden zonder dat je het elke twee weken opnieuw hoeft te verven. 

Haarroutine voor een Red Head : (gekleurd) rood haar onderhouden momambition.nl

Haarroutine: rood haar onderhouden

Ik kneep hem wel even hoor tijdens het verven. Uit ervaringen van vroeger uit mijn rebelse tienertijd vond ik rood haar onderhouden ontzettend moeilijk en vervelend. Binnen een week was de intense kleur ineens niet meer zo intens en moest ik er eigenlijk weer een spoeling tegenaan gooien. Maar daar word je haar natuurlijk helemaal niet blij van. Inclusief het krullen, stijlen en overmatig gebruik van onnodige producten werd mijn haar steeds zwakker en zwakker.

Inmiddels loop ik richting de dertig en weet ik wel beter. Kapperswinkels zijn er niet voor niets en bevatten vaak toch net even wat extra’s in hun producten om je haar mooi te houden. Sinds een aantal jaren ben ik dan ook overgestapt van drogisterij conditioners naar die van de kapper. Een shampoo wil ik nog wel eens bij de drogist halen, wel vrij van Siliconen, SLS en SLES.

Haarroutine voor een Red Head : (gekleurd) rood haar onderhouden momambition.nl

Rood haar onderhouden met de juiste shampoo en conditioner

Stap 1 van het onderhouden van rood haar is dus het kopen van een goede shampoo en conditioner. Mijn favoriet is de Paprika lijn van Jean Paul Myne. De hoofd bestanddelen van deze shampoo en Mask zijn pigmenten van rode paprika, collageen, haver,-en tarwe proteïne. Het heeft ervoor gezorgd dat ik drie tot vier maanden mijn haar niet heb hoeven bijkleuren. Alleen de uitgroei is natuurlijk wel bijgewerkt tussendoor. Pas na een zwemsessie in Center Parcs kwam ik erachter dat mijn haar echt weer een kleuring nodig had, de achterkant was praktisch oranje. Help!

De shampoo is een kleurshampoo (en dus een semi-permanente kleuring) om je haar mee te wassen en weer even een intense rode oppepper te geven. Op YouTube zag ik ooit een video waarbij de shampoo werd toegepast op blond haar, ze lieten het 20 minuten werken en de dame had knalrood haar. Zo ontzettend tof! Check de video hieronder maar eens. Dat bracht mij ook over de streep om dit te kopen. Goedkoop is het namelijk niet. De shampoo van 250 ml bedraagt €21,95 en het Mask/Conditioner van 250 ml bedraagt: €22,95 (verkrijgbaar bij haarshop.nl). Noem het duur, maar geloof me wil je rood haar onderhouden dan wil je dit echt hebben. Hij is ook echt erg zuinig in gebruik. Ik kocht het in januari en nu medio april heb ik nog geen helft van de fles opgemaakt. Bij een drogisterij shampoo had ik de fles al leeg gehad.

Daarnaast is dit merk al eens eerder hier voorbij gekomen op mijn blog in een artikel over favo zomerproducten op gebied van beauty. Toen ik namelijk nog blond was onderhield ik mijn blonde haar met het Jean Paul Myne Blueberry mask.

De shampoo bevat organische pigmenten en is ook te gebruiken om groene tinten in blond haar te neutraliseren na een zwem sessie. Handig! Omdat het product organisch is, voelt je haar nadien een beetje stroef aan. Maar gebruik je net als ik ook de Conditioner van dit merk dan verdwijnt die stroefheid als sneeuw voor de zon.

Gebruiksaanwijzing Jean Paul Myne Paprika shampoo en mask

 1. Zorg dat je haar nat is.
 2. Breng 1 of 2 pompjes shampoo aan in je haar.
 3. Verdeel gelijkmatig met masserende bewegingen.
 4. Laat zo’n 4 minuten inwerken en spoel daarna goed uit.
 5. Voor het optimale resultaat: Gebruik nu het Jean Paul Mynè Paprika Mask!
 6. Breng hierbij ook 1 of 2 popjes aan in de punten van je haar, nooit op je hoofdhuid
 7. Verdeel gelijkmatig met masserende bewegingen
 8. Laat ook zo’n 4 minuten inwerken en spoel weer uit.

Door veelvuldig gebruik van de Organic Touch Paprika Shampoo en het Mask/conditioner wordt de kleur van je haar steeds intensiever. Ik ben vooral heel erg blij met het feit dat deze lijn dus organisch is en geen onnodige ingrediënten bevat zoals allergenen, siliconen, SLS en SLES en daarnaast parabenen. De producten zijn daarnaast niet getest op dieren. en mild en veilig.

Haarroutine voor een Red Head : (gekleurd) rood haar onderhouden momambition.nl

Rood haar mooi houden? Niet te vaak wassen en niet zwemmen in chloor!

Mocht je je nou afvragen hoe vaak ik mijn haar was: één tot tweemaal per week. Is ook een beetje afhankelijk of het weer eens tijd is voor de welbekende rode vlag of wanneer mijn hormonen even op tilt slaan. Bij een seizoenswisseling wil mijn haar ook nog wel wat sneller vetter worden dan normaal. Maar over het algemeen dus één tot twee keer per week. Daar tussendoor gebruik ik een droogshampoo.

Ik heb in de afgelopen periode drie verschillende merken droogshampoo geprobeerd: Batiste, Collab en Maria Nila. Mijn favoriet is die van Maria Nila. Deze droogshampoo bevat namelijk alleen maar natuurlijke ingrediënten en dus 100% vegan en cruelty free. Fijne aan deze droogshampoo is dat hij je fijne en slappe haar wat stugger maakt. Voor mij dus ideaal, blijft mijn haar ook gewoon beter zitten gedurende de dag.  Oh en die geur! Love it! Verkrijgbaar bij Bol.com, flesje van 100 ml kost ongeveer €14,70

Nu de zomer weer voor de deur staat, wordt er ook weer meer gezwommen. Ik vertelde eerder hierboven al dat met het zwemmen in Center Parcs mijn haar nogal was terug gelopen in kleur. Totaal niet bij nagedacht. Gelukkig moest ik überhaupt nodig naar de kapper, dus was het geen ramp. Maar met rood haar kun je het beste niet je haar in het chloor water laten komen. Dus of opsteken en niet onder water met je hoofd óf een badmuts opdoen want anders krijg je “ik lijk wel ongesteld” praktijken als je uit het zwembad komt. Vooral wanneer je het echt nét hebt geverfd. Spoel na het zwemmen in elk geval je haar goed uit en verzorg het meteen met een goede shampoo, conditioner en een masker.

Vijand van rood haar: de zon

Ja hoor, rood haar en zon gaan dus echt niet samen. Wil je rood haar onderhouden in de zomer? Gebruik dan een UV-werend product in je haar en draag bijvoorbeeld een petje of hoed. Vooral een hoed kan natuurlijk lekker chique-de-friemel staan. Misschien ben jij wel zo’n zonnegodin, die urenlang in de zon kan liggen, maar met rood haar niet doen dus. Überhaupt niet doen, is helemaal niet goed voor je lijf en huid joh!

Ik gebruik zelf al jarenlang het BioSilk Silk Therapy Lite Serum. Deze is speciaal voor dun en fijn haar en bevat naast de UV-Filter ook Vitamine E die kleurvervagingen tegengaan.

Haarroutine voor een Red Head : (gekleurd) rood haar onderhouden momambition.nl

Verzorgen en voeden: rood haar onderhouden met maskers

Nog een laatste, hele belangrijke: rood haar onderhouden met maskers. Ik doe dit op het moment nog veel te weinig moet ik je bekennen. Voor mijn gezicht doe ik het wekelijks en soms wel driemaal per week, maar mijn haar schiet er steeds bij in. Wel doe ik iedere week, een dag voor het wassen een OLAPLEX 3 behandeling. Ik smeer dit gelijkmatig over mijn haar heen en ga er vervolgens mee slapen. De volgende ochtend was ik het uit en vervolg ik mijn routine met Jean Paul Myne. Olaplex 3 is verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Luxplus.nl.

Rood haar onderhouden is dus wel een werkje, kost tijd, energie en ook wat centen. Maar hey, I’m on fire haha! Nee denk er in elk geval goed over na voor je je haar rood wilt verven. Je moet wel bereid zijn om tijd te steken in het onderhouden van je rode lokken. Borstelen doe ik trouwens met een fijne haarborstel van Rock & Ruddle, dit is een haarborstel met natuurlijke varkensharen waardoor de natuurlijke oliën van je haar beter verspreiden. Ik vind vooral het design van mijn borstel enorm tof, flamingoooooo’s!

Haarroutine voor een Red Head : (gekleurd) rood haar onderhouden momambition.nl

Oh Ja laatste note : vermijdt alcohol in haar producten en gebruik in plaats van een gewone haar elastiek de invisibobble. Dat is echt al jaren mijn favoriet, ook voor Leia. Hij beschadigd namelijk je haar niet en bij een staart krijg je een mooi springerig idee, het lijkt allemaal wat voller. Leuk joh dat optisch bedrog haha. Dus alvast een leuk nieuwtje: ik weet dat er een kids lijn aan komt. Hoe leukkkkk!

Liefs, Cassandra

4 thoughts on “Red Head Haarroutine: (gekleurd) rood haar onderhouden

 • ByChristiana says:

  Ik vind deze kleur jou echt tof staan! Vroeger heb ik dus ook rood haar gehad, alhoewel niet zo rood als dat van jou. Het is inderdaad nog helemaal niet zo makkelijk om die kleur daadwerkelijk mooi te houden, maar je geeft wel echt heel bruikbare tips. Ik heb hier trouwens ook nog zo’n elastiekje van Invisibobble liggen, ben wel benieuwd naar dat ‘springerige’ effect. Ik ga hem er gauw eens bijpakken!

  • Haha ja ik kan het me wel voorstellen hoor, het is idd wel een werkje, zpu je wel eens weer opnieuw naar rood willen? Nu de producten ervoor ook beter zijn geworden?! En dankjewel voor het lieve compliment <3!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.