Momlife, lekker een vrije dag!

Vrije dag

Het was een regenachtige vrijdag, ik sliep dwars door m’n wekker heen en de kids vonden het wel prima. Om 7.55 uur viel ik van schrik uit mijn bed en vond ik de kinderen poeslief in hun pyjama voor de tv (where else?). Eigenlijk had ik om 7.15 uur naast m’n bed moeten staan, zucht (lees ook eens Ochtendroutine met 4 kids). Nog een klein half uurtje om de kids klaar te maken voor school, zooo geen zin in. Haasten is niet mijn hobby en ‘s ochtends haasten is echt hell. Lang leve het flexibel onderwijs, de 52-weken school en de 8 vrije dagen die ik op mag nemen voor de kids. En lang leve het nieuwe werken ;-) en mijn flexibele baas. Om te kunnen werken op vrijdag heb ik niet per se een kantoor nodig. 1 +1 = 2, wat in dit geval betekende een vrije dag! Halleluja. Ik belde naar school, appte mijn baas, installeerde mezelf met koffie op de bank. Klaar voor een dagje ultieme relaxatie. Not. Gonna. Happen. Met drie kids in huis is een dagje relaxen een utopie. Had ik kunnen weten, maar toch proberen. Zoals je te hete koffie probeert door een slok te nemen; het werkt niet, dat weet je, maar toch ben je verbaasd.

Momlife

Dus, tot een uurtje of 8.45 uur vond ik een vrije dag met de kids een extreem goed idee van mezelf. Maar tegen 9.00 uur wilde ik eigenlijk gewoon naar kantoor gaan. Casper wilde met Silvijn op de playstation, Silvijn wilde met Fajah met de Lego spelen en Fajah wilde alleen op haar kamer spelen. Dus huuln. Daarna wilden ze wel samen spelen met z’n drieën, wat zoveel betekende als een hut bouwen in de kamer met alle huisraad. Toen ze tikkertje gingen doen en vijf keer met veel kabaal de trap op en af waren gerend, was ik er wel klaar mee.  Het was tijd voor een plan B. I knowww, op instagram ziet het er allemaal heel vredig en gezellig uit, it’s a lie!!! Nee grapje, wat ik maar wil zeggen is; het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor kids, het zijn schatjes hoor, maar je moet het wel zelf een beetje leuk maken.

Plan B

Nu ben ik eigenlijk niet het type moeder dat zin heeft om op treden als animatieteam, noch voel ik er weinig voor om snel te kiezen voor ‘makkelijk vermaak’. Indoorspeeltuin, bioscoop, glowgolf, ik word er diep ongelukkig van. En we doen het heus wel eens, de kids vinden het enig, maar gewoon liever niet. Idealiter gezien zou ik hebben gekozen voor old fashion koekjes bakken, spelletje doen en knutselen voor Halloween, maar moeders zijn ook maar gewoon mensen. Ik had er even de kracht niet voor :-p Daarbij komt ook nog eens dat ‘leuk’ een relatief begrip is, ruim op te vatten en voor iedereen anders. Ik opperde oa zwemmen, wandelen, bounzen en de dierentuin, maar niks was leuk genoeg. Hoezo verwend? Koekoek!

Omdat ik het zeg

En daar zaten ze dan, op een rij, pruillip erbij. Ja hoor, de achterbankgeneratie, verwend, ontevreden en omkomend in alle keuzemogelijkheden #firstworldproblems ten top. Tijd om het heft in handen te nemen. Het was tijd om knopen door te hakken en mijn ultieme ‘mama troef’ te spelen. Ik weet niet of het pedagogisch verantwoord is, maar ik werk met kinderen dus ik durf best te beweren dat ik er verstand van heb; omdat ik het zeg, is een prima legitieme reden om als moeder/opvoeder te gebruiken in the heat of the moment. Niks geen discussie met een kind, niks geen ‘ja maar’ en ook niks geen inspraak. Soms gaan dingen gewoon even zoals ze gaan, omdat ik de eindverantwoordelijkheid heb en omdat te veel keuze voor een kind stress oplevert. Voor zowel kind als mezelf. “Aankleden, haren kammen, schoenen aandoen en in de auto gaan zitten! Omdat ik het zeg ;-)”  Benieuwd wat we uiteindelijk zijn gaan doen? Lees dan vooral volgende week weer!

Hoe vullen jullie een vrije dag met kind in?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.