Ochtendroutine met 4 kinderen | en een gouden tip

In mijn vorige post schreef ik er al over; ik ben geen ochtendmens..
Tegen een uurtje of tien begin ik een beetje wakker te worden, maar ja, vanwege school en werk gaat mijn wekker elke dag om 7.15 uur. Nu hoor ik een aantal moeders denken; 7:15 uur pas? En ik ben me er terdege van bewust dat dit best een luxe  is in mijn positie als moeder. Maar geloof me, hier is jarenlange en intensieve training aan vooraf gegaan.
De ochtendroutine met 4 kinderen is een belangrijk onderdeel, zo niet hèt belangrijkste onderdeel, van de dag. Gaat hier namelijk iets fout, dan kun je beter weer teruggaan naar bed…

Mornings really should be moved to a more convenient time of the day

De uitdaging: een ochtendroutine met 4 kinderen

Vier kids. Dat is dus de uitdaging. Elke ochtend moeten er vier kinderen fris, fruitig, gevoed en vooral op tijd de deur uit. Oh ja en zelf moet ik er natuurlijk ook een beetje fatsoenlijk uitzien, misschien is dat wel de grootste uitdaging.  Omdat wij er bewust voor kiezen om werk en zorg zo te verdelen dat we geen gebruik hoeven te maken van kinderopvang, begint le husband altijd vroeg. En met vroeg bedoel ik ook vroeg, ergens tussen 5.30 – 6.30 uur. Voor mij klinkt dit echt als midden in de nacht, dus bij deze een diepe buiging voor alle mensen die vroeg opstaan. Dit betekent overigens wel dat ik elke ochtend alleen ben. ochtendroutine met 4 kinderen

Onze ochtendroutine met 4 kinderen

7.15 uur gaat mijn wekker en sta ik op
7.30 uur wek ik de kinderen en gaan ze zich aankleden
7.45 uur ontbijt is klaar, kids gaan eten en ik kam de jongens hun haren aan tafel
8.00 uur kids kijken tv en ik kleed mezelf aan, incl make up
8.15 uur jassen en schoenen aan, tassen pakken en gooooo!

Ik hou niet van plannen en ben het liefst free as a bird, maar mijn licht neurotische kant zorgt ervoor  dat ik in de ochtend mijn tijd in blokjes van 15 min verdeel. De kinderen kleden zichzelf aan en eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de oudste helemaal zelfredzaam is. Zij zet haar eigen wekker, maakt haar eigen ontbijt en zorgt dat haar lunch voor elkaar is.

Tips & tricks

Geen rijtje kant en klare tips & tricks deze keer, want ik denk namelijk dat die er niet zijn. Er zijn zoveel factoren die meespelen, dit is overal anders. Maar ik kan natuurlijk wel delen wat ons geheim is, namelijk; een super papa. Ik schrijf niet veel over hem, maar ere wie ere toekomt. En het mag rustig gezegd worden, zonder mijn man was ik nergens ‘s ochtends.
Hij zorgt er namelijk voor dat de lunchtrommeltjes in de tassen zitten, dat de kleren klaarliggen en dat de gymtassen klaarhangen. Feitelijk is opstaan het enige wat ik hoef te doen ‘s ochtends.

Dus tip van de dag; ben je geen ochtendmens, zoek een partner die dat wel is :-)

ochtendroutine met 4 kinderen

Hoe ziet jullie ochtendroutine met 4 kinderen eruit?

3 thoughts on “Ochtendroutine met 4 kinderen | en een gouden tip

  • Oeps, dat had ik heel wat jaartjes eerder moeten lezen…mijn man is ook geen ochtendmens haha. Ik heb ook 4 kids, sta ook om 7:15 uur op door de week, maar ik moet dan nog wel zorgen voor gevulde tasjes. Kleren leg ik een dag van tevoren klaar en, die luxe heb ik dan wel, op de dagen dat ik werk brengt mijn schoonvader de kids naar school.
    Hier zorgen de kinderen overigens wel zelf voor hun ontbijt (en soms doet papa dat :-) ) en terwijl zij onbijten (soms hebben ze dat zelfs al gedaan wanneer ik mijn bed uit kom, want zij zijn meestal wél vroeg wakker), maak ik de tasjes klaar. Ik ontbijt zelf op mijn werk, of, op de dagen dat ik vrij ben, wanneer de kids naar school zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.