Wat vind jij van een nieuwsbrief?

Ken je dat, ben je in gesprek met volgers, blog collega’s of gewoon vrienden. En die hebben het dan over nieuwsbrieven. De een vindt het mega irritant, de ander zweert erbij. En ik? Ik heb werkelijk waar geen idee. Momenteel zet ik ze niet in, maar ik twijfel wel over het opzetten van een nieuwsbrief. Help jij mij bij deze keuze?Ik zit er al een tijdje over na te denken om een nieuwsbrief te gaan opzetten voor Momambition.nl, gewoon maandelijks. Want om jullie mailbox nou elke dag of elke week vol te spammen…. Nope. Ik denk niet dat jullie daar vrolijk van worden of wel? Daarom een oproepje aan al mijn lieve, leuke, gekke volgers: Zouden jullie een nieuwsbrief leuk vinden om te ontvangen?? Met bijvoorbeeld leuke extraatjes..

Twijfels over het inzetten van een nieuwsbrief

Ik vind het best lastig. Wel of geen nieuwsbrief maken voor mijn lezers? Hoe vaak gaan we die nieuwsbrief dan versturen? Hoe maak ik uberhaupt een nieuwsbrief? Wat zet ik erin? Kost het geld? Zijn er ook nieuwsbrief templates te krijgen zodat ik makkelijk tekst en logo zou kunnen invoegen? En moet je hier ook voor betalen? Of kun je zoiets ook makkelijk zelf maken? Hoe maak ik dan een killer e-maillijst  en hoe kunnen mijn lezers zich daarop abonneren? Hoeveel tijd gaat erin zitten? Want eerlijk is eerlijk, sinds Momambition een bedrijf is geworden zitten er ineens een heleboel andere werkzaamheden bij naast het schrijven van de artikelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de boekhouding, wat een gedoe joh!

Maar help me out girls, want ik heb geen idee. Dit is abracadabra voor mij. Ik heb heel eigenzinnig en misschien zelfs wel heel erg lui: mijn husband ingezet. Hij heeft een beetje zitten rondkijken en vertelde mij dat er toch wel voordelen zitten aan het opzetten van een nieuwsbrief

nieuwsbrief blog, huisstijl eigen bedrijf Van bloggen mijn werk maken

Voordelen van een nieuwsbrief:

 • Een digitale nieuwsbrief is in elk geval milieu vriendelijk.
 • E-mail wordt vaak beter gelezen dan social media
 • Ik leer jullie nog beter kennen

Nadeel van een nieuwsbrief kan weer zijn dat hij in je spam-box terecht komt en je hem dus helemaal niet ziet. Dat is zo zonde.

JA! Kom maar door met die nieuwsbrief

Zeg jij ja? Dan kun je dus maandelijks een nieuwsbrief verwachten. Ik wil namelijk niet iemand zijn mailbox volspammen, maar eens in de maand lijkt mij meer dan voldoende. Maar wat willen jullie lezen in de nieuwsbrief?

Ik denk even hard op na en ben benieuwd naar jullie reacties en/of aanvullingen

 • Wat voor artikelen je kunt verwachten in de nieuwe maand
 • Als eerste op de hoogte van aankomende winacties
 • Leuke kortingscodes en/of kortingsacties
 • Elke maand een persoonlijk weetje over ons?
 • Free Printables (denk aan leuke afbeeldingen, posters, quotes etc)

Maar zeg eens eerlijk, zou jij je abonneren op mijn nieuwsbrief? En wat wil je dan graag teruglezen? Laat het mij weten in de reacties, geef leuke ideeën en dan ga ik kijken of ik het kan doorvoeren.  Liefs, Cassandra

12 thoughts on “Wat vind jij van een nieuwsbrief?

 • Annemiek Visser says:

  Het is geen gek idee en ik denk dat 1x per maand zeker niet te veel is. Er zijn ook sites die een paar keer per week (of meer) een nieuwsbrief hebben. (Ik ben ingeschreven op zo’n site) Dan heb ik al gauw de neiging om die over te slaan. Wat je dan in zo’n nieuwsbrief kan zetten weet ik ook niet zo goed. De printabels lijken mij wel heel leuk. Als je niet elke dag of 3x per week met een nieuwsbrief komt zou ik mij daar denk ik wel op abonneren. Het lijkt mij inderdaad leuk om te weten wat er gaat komen op je blog de komende maand. Misschien is het een idee om recepten ook op te nemen? Of dat je als lezer ook een artikel kan insturen en dat de leukste, mooiste, bijzonderste etc. online komt? Heel veel succes met het uitdenken/uitwerken van je idee.

  • Kijk! Dit vind ik nou echt heerlijke feedback waar ik iets mee kan. In had het er van de week nog eens met man over en die zei, eigenlijk moet je wekelijks doen. Maar dat vind ik zelf echt too much, twee wekelijks is eventueel ook een optie, zou jij dat ook okay vinden? Ik vind je idee over insturen van verhalen echt super duper leuk! Dus die gaat absoluut mee op het lijstje! Dankjewel lieve Annemiek! ❤️

 • Goh, ik heb me juist hetzelfde afgevraagd. Nu heb ik nog geen groot aantal lezers en vraag me af of er überhaupt iemand zou abonneren. Maar je moet ergens beginnen, denk ik. Inderdaad zou het de groei van een blog ook enorm helpen, zegt men. Maar ben nog niet zover om er nu mee te beginnen. Ook eerst maar eens helder voor mezelf krijgen wat ik in een nieuwsbrief zou zetten.
  Op een maandelijkse nieuwsbrief zou ik me zeker abonneren. Ik heb een heel aantal abo’s lopen en krijg van sommige inderdaad dagelijks of een paar keer per week eentje binnen. Ik merk toch dat ik die vaak niet lees. Die die ik ‘maar’ maandelijks krijg meestal wel.

 • Je haalt je heel veel werk op je hals voor zaken die je ook in je blog of op facebook kwijt kunt. Ookheb ik het idee dat e-mail steeds minder wordt gelezen. Daarnaast vind ik het altijd veel gedoe om van een nieuwsbrief af te komen.

 • Ik heb een beetje een gemengd gevoel over nieuwsbrieven, ja soms leuk om te lezen, maar soms ook echt niet. Als ik de tijd heb, wil ik ze nog wel eens lezen, maar anders verdwijnen ze heel snel in de prullenbak. Een nieuwsbrief moet wel iets bijdragen vind ik. Wat er volgende maand online komt, ja dat lees ik wel op je blog zelf… snap je…
  Je kan van je nieuwsbrief misschien wel een maandoverzicht maken…. met lekker veel foto’s, dat leest makkelijker weg zeg maar.

  Mocht je het wel willen doen, misschien ook leuk om naar de vorige maand te kijken qua best gelezen artikelen (helpt je ook weer aan sessies/gebruikers). En idd wat al aangegeven is, geef iemand de kans om iets in te kunnen sturen, maar maak hier wel een thema voor voor jezelf, anders dan krijg je van alles en nog wat opgestuurd. Laat ze bijvoorbeeld DIY met haken opsturen… en dat jij daarvan weer een artikel maakt. En zo elke maand wat….

  ik roep ook maar wat he hahaha… Succes met het uitdenken van dit idee, ben benieuwd of het er komt ja of nee.

 • Ik gebruik vooral Bloglovin’ om bloggers te volgen :) Open ik eens per dag of per paar dagen en daar kies ik dan de leukste stukken uit om te lezen. Op mijn eigen blog kunnen lezers zich wel inschrijven om bij iedere nieuwe post een mail te ontvangen, maar dat is dan vooral voor degenen die bv. geen Bloglovin’ hebben (of het niet kennen) of FB ofzo niet leuk vinden.
  Mss een kleine tip: Mailchimp is heel interessant om nieuwsbrieven op te maken enzo ;) Plugin installeren op je blog, template opmaken met je logo in en volledig naar je zin maken en je bent vertrokken ;) Heel gebruiksvriendelijk en voor de eerste 2000 inschrijvingen (als ik me niet vergis) is het gratis :)

 • Het voordeel van een nieuwsbrief is dat hij in je mailbox op je wacht. In de tijdlijnen van Social Media zijn je berichten vaak niet meer terug te vinden. Ik ben misschien van de oude stempel, maar ik zou het wel fijn vinden in deze vluchtige wereld

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.