Nieuwe attractie in Julianatoren : De Hoge Hoed

Afgelopen zaterdag waren wij aanwezig bij de opening van Julianatoren haar allernieuwste attractie De Hoge Hoed. Benieuwd wat we daarvan vonden? Lees dan snel verder!

Julianatoren doet haar slogan eer aan, want te gek is het zeker, vooral voor kinderen van zo’n 3 tot en met 10 jaar. Dat is ook precies de kracht van dit park, veel van de grotere attractieparken hebben voornamelijk attracties die geschikt zijn voor kinderen van 10+, maar bij Julianatoren kun je juist heel goed met je kleintjes terecht voor een dagje plezier.

Op naar Julianatoren, leuk uitje voor de mei-vakantie!

De kinderen hebben twee weken meivakantie, in april. We moeten zelf gewoon werken dus om toch een beetje het vakantiegevoel mee te krijgen besluiten we wat leuke dingen te doen met de kinderen. Eerste stop: Julianatoren in Apeldoorn.

Afgelopen zaterdag was het zo ver, met zijn zessen trokken we er ‘s ochtends op uit om naar Julianatoren te gaan. Ondanks dat de wekker om 07.00 uur al afging zaten we toch net na 09.00 uur pas in de auto. Normaal zijn we met zijn vijven, maar het halfzusje van mijn stiefdochter (volg je het nog) was ook gezellig met ons mee. We waren het poster voorbeeld van een samengesteld gezin  kun je wel stellen.

Bij aankomst is de eerste parkeerplaats (tegen het park aan) al vol en worden we doorverwezen naar de tweede parkeerplaats. Deze is een stukje verderop en vanaf hier word je (gratis) met een vrolijke blauwe ‘Jul’ of roze ‘Julia’ pendelbus vervoerd naar Julianatoren.

Julianatoren apeldoorn hoge hoed momambition.nl attractiepark

Nieuwe attractie in Julianatoren : de hoge hoed

Wanneer we het park binnen gaan kunnen we nog net het laatste stukje volgen van de opening van de nieuwe attractie de hoge hoed. Deze vrije val toren is wel 10 meter hoog en vind je voor in het park bij de entree! Ben je eenmaal boven dan blijft hij even hangen waarop hij draaiend om zijn as in een vrije val naar beneden stort! Voor echte durfals dus!

Julianatoren apeldoorn hoge hoed momambition.nl attractiepark

Zoals te zien is op de foto was de spanning van de gezichtjes van de meiden af te lezen. Tijdens de ‘val’ hadden beide dames kriebels in de buik, net als bij schommelen. ‘Leuke kriebels’ besluiten ze. Roan en Levi durven niet in De Hoge Hoed. Zijn meiden dan toch stoerder als jongens?

Ook voor waterpret kun je terecht bij Julianatoren

We hebben geluk met het weer want het is zo’n 24 graden. Perfect voor een dagje Julianatoren. De kinderen zoeken tijdens het spelen af en toe verkoeling bij een van de ‘water-speeltoestellen’. Doordat het zonnetje flink schijnt zijn ze ook zo weer droog. En bij mooi weer hoort natuurlijk ook een ijsje!

Wat is er te doen bij Julianatoren?

Er zijn diverse attracties zoals een hele oude maar mooie gerestaureerde draaimolen, een reuzenrad, een ‘paardenbaan’, een schip, botsauto’s, een spookslot, bootjes en een achtbaan. Deze laatste was bij 3 van de 4 kinderen favoriet.

Ook zijn er diverse speeltoestellen waaronder schommels, wipwaps, klimtoestellen en natuurlijk niet te vergeten de hoge glijbaan waar je met een matje van afkunt. Hier gingen ze met zijn vijven tegelijk vanaf en ik stond uiteraard klaar met de camera om het moment vast te leggen.

Er zijn ook diverse shows met in de hoofdrollen uiteraard Jul en Julia, meneer Kaasschaaf, Dino en Dina en de stoere Cas de Ranger! De shows zijn vooral voor de jongste kinderen leuk denken wij (onder de 6?). Onze kinderen wilden eigenlijk gewoon lekker spelen en in alle attracties. Tijdens eerdere bezoeken aan Julianatoren hadden ze meer interesse voor de shows, toen ze nog iets jonger waren.

Voor de innerlijke mens

Je hebt diverse horecagelegenheden op het park waar je terecht kan voor een snack of een maaltijd. Van nasi met saté, pannenkoeken en poffertjes, tot aan friet met een broodje hamburger. Deze laatste hebben wij gehad en vinden we een aanrader! Ook kun je in het park bijvoorbeeld verschillende soorten ijs en suikerspinnen vinden.

Julianatoren apeldoorn hoge hoed momambition.nl attractiepark

Entreeprijs van Julianatoren

Online  koop je een kaartje voor €24.- p.p. (Onder de 2 jaar gratis entree). Op verschillende aanbiedingssites staan met regelmaat echter nog goedkopere kaartjes. Parkeren is gratis, wat bij andere parken toch al gauw €7,50 kost. Ook nog een leuk feitje: de hond mag mee! Op diverse plekken in het park staan zelfs waterbakken voor je trouwe viervoeter.

Julianatoren apeldoorn hoge hoed momambition.nl attractiepark

Conclusie

Wij hebben een heerlijke dag beleefd met elkaar. Het weer zat mee, de sfeer was goed en de wachtrijen in het park waren niet te lang. Een bezoekje aan Julianatoren is wat ons betreft een aanrader en helemaal de nieuwe attractie De Hoge Hoed is gaaf!

Lente Weken in Julianatoren: 19 april t/m 5 mei :

Tijdens de super leuke lente-weken zijn er een heleboel activiteiten in Julianatoren. Zo is Cas de Ranger te zien in een spectaculaire live show en ook Dino en Dina mogen niet ontbreken met hun leerzame show ‘Dino en Dina bouwspel’. Als jij nog een leuke activiteit zoekt voor jou gezin weet je wat je te doen staat!

Liefs, Stephanie

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.