Play-doh spelen & leren : Educatief kleien vanaf 2 jaar! + WIN!

Wanneer we het over klei hebben dan is vaak Play-doh het eerste merk wat in je opkomt. Ja toch?! Ik bedoel, wie is er niet groot geworden met deze vrolijke en lekker ruikende klei?? Nieuw zijn de Play-doh Spelen & Leren sets, speciaal ontwikkeld voor leergierige peuters vanaf 2 jaar. Wij mochten de Play-doh kleuren en vormen set reviewen en daarnaast mag ik één van jullie blij maken met een set!

Play-Doh Spelen & Leren

Met de Play-doh Spelen & Leren sets leren peuters vanaf 2 jaar al boetserend letters, cijfers, kleuren en vormen ontdekken. De attributen die gebruikt worden zijn speciaal ontwikkeld voor kleine handjes. En dat is ook goed voor de fijne motoriek.

In de spelen en leren sets vind je 4 verschillende sets namelijk:

Lees ook: Vrolijke Vriendjes Droomkasteel en Twinkel de Eenhoorn

Play-Doh Spelen & Leren : Kleuren & Vormen 

Uit de Play-doh spelen & leren serie hebben wij de Kleuren & Vormen set ontvangen van het persbureau, echt ontzettend tof! Met deze set leert onze dochter namelijk hoe ze verschillende vormen kan herkennen, kleuren zoeken, sorteren, maar ook combineren, vergelijken en meer. Bij het uitpakken van het pakket heb ik van een afstandje genoten.  Haar reactie was heerlijk! Zo vrolijk, zo blij en zo ontzettend gelukkig. Dus hoppa schort aan (handig van de Ikea) en gaan!

Het leuke aan de Kleuren & Vormen set is dat er 2 verschillende bladen bijzitten (twee-zijdig gedrukt) wat van makkelijk naar moeilijker gaat. Het eerste blad gaat voornamelijk over kleuren en ook vormen. Wat ik fijn vind is dat de kleuren van de uitsteek vormen, hetzelfde zijn als op het blad. Zo kan je peuter heel makkelijk de link met elkaar leggen. Ook leren ze meteen dat de uitsteek vormen een grote en een kleine uitsteek zijde heeft.

Op het tweede blad wordt het al iets moeilijker. Daar leert je peuter dat de vormen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Zo maak je bijvoorbeeld met de hartjes vorm een bloem. Of met de rondjes en rechthoeken een treintje. Door de regenboog met klei in te kleuren wordt de fijne motoriek van je kleintje gestimuleerd. Je moet natuurlijk wel zoveel mogelijk binnen de lijntjes plakken. De vormen bevatten dus twee zijdes, wat heel handig is omdat je dan dus kunt variëren in de grootte van de vormen en daarmee heel veel verschillende creaties kunt maken.

Conclusie Play-doh Spelen & Leren

Ik heb uiteraard de andere sets nog niet geprobeerd, maar over de Kleuren & Vormen set ben ik echt heel erg te spreken. Leia heeft overduidelijk veel plezier in het kleinen en weet steeds beter de vormen en kleuren te benoemen. Met oog op verjaardagen of juist de feestdagen die straks weer komen, denk ik dat dit een ideaal cadeau is om te geven. Op de facebookpagina van Play-doh vind je ook een boel leuke inspiratie tips om nog meer uit je klei-creaties te halen.

 

Win Play-Doh Spelen & Leren : Kleuren & Vormen

Ben jij nou heeeeeel erg enthousiast geworden van deze review en wil jij ook lekker aan de slag met Play-doh Spelen & Leren? Dat kan! Het enige wat je ervoor moet doen is de Facebookpagina van Momambition liken en een enthousiaste reactie achterlaten. Delen is niet verplicht, maar wordt wel zeer op prijs gesteld! De winnaar maak ik bekend op mijn verjaardag : 25 augustus 

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Play-doh Spelen & Leren

 

 

14 thoughts on “Play-doh spelen & leren : Educatief kleien vanaf 2 jaar! + WIN!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.