Review Flow Planners 2019 Agenda | #8daysofchristmas2018

Met een nieuw jaar in aantocht mogen we ook weer een nieuwe agenda shoppen! Een fris nieuw ongeschreven boek, genieten! Mijn oog is gevallen op de Flow Planners 2019 agenda. Een agenda waarbij zakelijk en privé samenkomen. Gemaakt voor de ambitieuze en ondernemende vrouw. Nieuwsgierig? Lees mijn uitgebreide review, waarbij je voor de #8daysofchristmas2018! kans maakt op een normale Flow Planners Agenda én een Limited Edition voor 2019. 

Rust en focus creëren in de chaos en nieuwigheid

Als ondernemer, werknemer, vrouw van, moeder en uiteraard vriendin is het belangrijk om er een goede planning op na te houden. Plan ik niet, dan gebeurt er vrij weinig. Er ontstaat een chaos van Post-it briefjes die ik overal en nergens terug vind. Notitieboeken (i love them!) zijn volgeklad met onoverzichtelijke lijstjes. En er komt niets uit mijn handen. Het probleem is dus helder, maar de oplossing net zo goed: plannen!

Terug komen naar het Noorden was de beste beslissing die we in tijden hebben gemaakt, maar ik moet wel even flink wennen aan de sociale druk die het met zich meebrengt. In onze vorige woonplaats hadden we weinig tot geen sociale afspraken en waren we echt een drie-eenheid, op elkaar aangesteld. Hier is alles precies 360 graden anders. Dat maakt het soms heel erg chaotisch hier.

De verhuizing en nieuwe baan vreten een hoop energie en dan heb je nog school die regelmatig om hulp vraagt, een man en dochter die aandacht willen, play-dates, (online) trainingen, de wekelijkse psycholoog sessies, uiteraard het blog zelf waarbij ik vanuit huis werk en je moet af en toe ook even sociaal doen met je vriendengroep. Oh en vergeet de feestdagen niet. Ik wil absoluut niet klagen hoor, ik ben ontzettend dankbaar om terug te zijn in mijn geliefde provincie. De omslag is gewoon heel erg wennen. Waar ik in Almelo dacht dat ik het druk had, is dat gevoel hier 10x groter haha! Ik moet mijn draai en routine qua thuiswerken en buiten de deur werken hierin nog vinden en hoop dat mijn nieuwe agenda van Flow Planners me daarbij gaat helpen in 2019.

Review Flow Planners 2019 Agenda | #8daysofchristmas2018 momambition.nl mamablog planning101 planner

Voor een leven in balans is een goede organisatie de sleutel tot succes

Voor een leven in balans is een goede organisatie de sleutel tot succes. Ik wil het jaar 2019 daarom goed beginnen met mijn nieuwe agenda van Flow Planners. Eigenlijk wil ik daar nu al mee beginnen en gelukkig kan dat ook aangezien deze agenda al sinds 10 december te gebruiken is! Dit is dus dé agenda voor ondernemende vrouwen met oa ruimte voor zelfreflectie en het stellen van persoonlijke doelen. Dat laatste ben ik wel van. Doelen stellen. Zo heb ik een aantal van mijn doelen van dit jaar behaalt.

Zelfreflectie ben ik eerlijk gezegd geen held in. Ik vind het heerlijk om af en toe even terug te blikken maar ik ben niet van het moeten. Vooral het moeten invullen van allerlei meuk. Helemaal niet wekelijks. Dan hou ik het voor gezien. Best idioot wel ergens, want door reflectie leer je jezelf veel beter kennen en weet je beter je valkuilen in te zien. Waar je jezelf kunt verbeteren of dat je doelen moet bijstellen of misschien zelfs schrappen..
Review Flow Planners 2019 Agenda | #8daysofchristmas2018 momambition.nl mamablog planning101 planner

if you fail to plan, you’re planning to fail

In het begin van het jaar ging het plannen ontzettend goed. Ik zat toen wel wat slechter in mijn vel, maar dankzij mijn Passion Planner en de Masterclass Structuurjunkie van Cynthia.nl begon ik me langzaam wat beter te voelen. Iedere zondag ging ik even met mijn planner zitten en bekeek ik wat we die week moesten. Welke deadlines eraan kwamen, welke afspraken stonden en bepaalde ik ons weekmenu.

Uiteindelijk zijn we in juli eerst tijdelijk naar mijn schoonouders verhuist om vervolgens in november in ons nieuwe appartement te trekken. In die maanden is er van plannen en het bijhouden van een agenda weinig terecht gekomen. Op de een of andere manier kon ik het niet opbrengen. Er gebeurde te veel, tegelijk. Met name met de laatste verhuizing naar ons appartement. In diezelfde week begon ik ook met mijn nieuwe werk bij de Rijksuniversiteit, was ik al bezig met het voorbereiden van de #8daysofchristmas, werd er geklust, dingen voor school gedaan en ook bezig met een psycholoog om een verbeterde versie van mezelf te worden. Niet omdat ik nu niet goed genoeg ben, maar ik wil bepaalde dingen kunnen afsluiten en dat kan ik niet alleen.

Ik heb het plannen tussendoor wel eens her en der opgepakt, maar dan waren er bijvoorbeeld twee weken verstreken en had ik alles in een notitie boekje staan omdat ik ruimte te kort kwam in de Passion Planner. In kriebels. Her en der. Onoverzichtelijk en chaotisch. Terwijl ik best wel een mens ben die waarde hecht aan structuur. Ik vind het fijn om vooraf te weten wat ik, wanneer moet doen. Die structuur zorgt voor een bepaalde rust in mijn hoofd omdat ik vooraf weet waar ik aan toe ben. Waarbij ik to-do’s makkelijk kan afstrepen en bijhouden. Geeft voldoening. Ik heb lang getwijfeld om de passion planner voor 2019 weer te kopen, maar dan in een kleinere editie. Tot ik via instagram in contact kwam met Marloes de Jong, eigenaresse van Flow Planner.

Hoe Flow Planners is ontstaan:

Als ondernemende moeder met een man die wisselende diensten werkt én twee kinders kwam Marloes altijd ruimte tekort in haar planner. Net als ik, schrijft ze alles in haar agenda. Het is een soort dagboek vol met terugbel-notities, privé en zakelijke afspraken, verjaardagen, playdates van de kids, feestjes met vrienden, familie-uitjes, deadlines, weekmenu’s en mails die verstuurt moesten worden. Ik kan nog wel ff doorgaan met voorbeelden, maar ik denk dat de boodschap wel helder is. Wanneer we dingen niet opschrijven, gaan we het vergeten.

Maar hoe ze ook probeerde om haar agenda juist in te delen. Het was het steeds net niet en ze had net als ik altijd een gebrek aan ruimte in haar planner. Zo ontstond de gedachte om zelf een planner te gaan ontwerpen. Een ( speciaal gemaakt om ondernemende vrouwen te helpen met het organiseren van afspraken, mindset en doelen. Dit idee heeft ze vervolgens eerst 3 jaar weggestopt, maar uiteindelijk wel uitgevoerd. Het kostte haar een jaar zwoegen en in 2018 bracht ze haar eerste Flow Planner voor de ondernemende vrouw uit. Blijkbaar met succes, want anders had ik de Flow Planner 2019 niet gehad haha!

Ik vind Marloes een ontzettend inspirerende en hardwerkende vrouw. Op het blog van Flow Planner deelt ze bijvoorbeeld heel fijne artikelen waarbij ze je helpt om alles uit je planner te halen wat er in zit. En dus ook uit jouzelf. Daarnaast heeft ze in de afgelopen maanden een speciale (online) training van 18 weken ontwikkeld waarbij ze je helpt om niet alleen meer energie te krijgen, maar ook het plezier in ondernemen weer terug krijgt. Zodat je met meer focus in minder tijd, meer winst kunt behalen uit je onderneming. Ja jongens, deze vrouw zit niet stil hoor!

Ik heb een groot deel van de opzet van deze cursus meegekregen via haar Instagram stories. Ik vind het ontzettend leuk om haar te volgen omdat ze lekker echt is. Ze deelt niet alleen content over haar planner, maar laat je ook meekijken in haar leven. Je kunt heerlijk met d’r kletsen en ‘t is gewoon een leukerd! Een keiharde werker waar ik een diepe buiging voor maak, ik kan denk ik nog een hoop van haar leren!

Maar goed, laten we eens overgaan op de review van de Flow Planner 2019!

Review Flow Planners 2019 Agenda | #8daysofchristmas2018 momambition.nl mamablog planning101 planner

Flow Planners 2019: agenda-systeem waarbij zakelijk en privé worden gecombineerd

Om verwarring te voorkomen wil ik toch even uiten dat de agenda van Flow Planners, niet een uitgave is van het gelijknamige magazine Flow. Flow Planners is meer een belofte in plaats van een naam. De Flow Planner Agenda is dus een soort externe harde schijf van jouw chaotische en ambitieuze brein.

De agenda van Flow Planners helpt je bij het creëren van een gebalanceerde flow in jouw leven. Een balans waarbij zakelijk en privé samenkomen in één agenda. Een agenda waar je wekelijks een boodschappenlijstje kunt maken en waar je een weekmenu kunt opstellen. Drink je te weinig? Door de flesjes in te kleuren kun je je water inname bijhouden. Té leuk!

Review Flow Planners 2019 Agenda | #8daysofchristmas2018 momambition.nl mamablog planning101 planner

Wekelijks vind je een quote in de Flow Planner en kun je naast persoonlijke focus punten ook weekdoelen stellen. Als laatste vind je 2 kleine takenlijstjes (zakelijke en privé) waar je per item 6 taken kunt invullen en een bellijst in de weekplanningen. De dagen zijn zo verdeeld dat je per pagina steeds twee dagen hebt. Behalve de vrijdag, zaterdag en zondag die met z’n drieën samenkomen op één pagina.

De dagen starten om 08.00 uur en eindigen ook om 20.00 uur. Dit vind ik een klein minpunt. Ik heb namelijk regelmatig afspraken na 20.00 uur gepland staan en die wil ik toch wel graag in de planner kunnen opschrijven. Daarnaast start mijn dag ook vaak wel eerder. Maar aan de andere kant, wellicht kan ik mezelf aanleren om geen afspraken meer te maken na 20.00 uur. Zal vast meer rust bezorgen haha. Wat ik trouwens een enorm pluspunt vind, zijn de tabbladen bij elke maand. Ik vind lintjes nogal irritant en de tabbladen geven een georganiseerd gevoel. Alsof ik een filofax in handen heb.

In tegenstelling tot de meeste planners heeft de Flow Planners agenda 2019 een vierkant formaat. De agenda is vrij dik voor lekker veel schrijfruimte. Hij oogt wat groot, maar niet zo groot als de a4 editie van de Passion Planner waardoor hij toch wat makkelijker mee te nemen is in een kleinere tas. Echter is het wel een dik boekwerk, waardoor ik hem niet zo snel mee naar buiten neem. Maar dat is ook omdat ik een type ben die het liefst geen tas of een crossbody bag bij zich heeft.

Review Flow Planners 2019 Agenda | #8daysofchristmas2018 momambition.nl mamablog planning101 planner

Welke van de vier covers kies jij?

In 2018 bracht Marloes maar één design uit qua omslag. Dit jaar zijn het er maar liefst vier! Twee standaard exemplaren waarvan een roze: “Pink floral” en een mint kleurige Flow Planners “mint floral”. Daarnaast nog twee Limited Edition Flow Planners. Het ene exemplaar is een planner met een mint/turkoois achtige kleur en geografische lijnen. De andere planner heeft een Marble omslag, maar ook hier zie je de geografische invloeden terug. Ik had ontzettend moeite met kiezen. Voor de #8daysofchristmasgiveaway heeft ze twee exemplaren beschikbaar gesteld en natuurlijk één voor mij zodat ik er in kon duiken voor dit artikel.

Omdat ik niet kon kiezen (had ze zelf ook moeite mee by the way haha!), heeft ze heel lief 3 verschillende exemplaren opgestuurd, beide limited edition Flow Planners 2019 en daarnaast de “standaard” Flow Planner met Pink Floral cover. Hier thuis heb ik ze een paar keer uitgepakt en naast elkaar gelegd. Over gediscussieerd met de man, weer terug gelegd en toch het riedeltje weer eens herhaalt. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om voor de Marble Flow Planners 2019 te gaan. Ik hou van marmer look, vind het clean en chique en in combinatie met de geografische, mintkleurige lijnen vind ik het een prachtige agenda. De binnenkant bevat roze en mintkleurige pasteltinten, wat ik een mooie combinatie vind met de planner.

Review Flow Planners 2019 Agenda | #8daysofchristmas2018 momambition.nl mamablog planning101 planner

Wat zit er nog meer in de Flow Planners agenda 2019

 • personalia pagina en een een
 • overzicht van alle feestdagen, schoolvakanties en de bouwvak in Nederland. Maar ook de feestdagen van onze Duitse en Belgische buren.
 • Veel lege pagina’s voor schrijftruimte, waarbij je mindmaps kunt maken of waar je andere notities kwijt kunt.
 • Jaar kalender overzicht van zowel 2019 als 2020 met weeknummers erbij.
 • Hoewel veel planners het niet meer hebben, vind je in de Flow Planner 2019 wel een verjaardagskalender. Deze optie miste ik toch wel in mijn Passion Planner…

Review Flow Planners 2019 Agenda | #8daysofchristmas2018 momambition.nl mamablog planning101 planner

Persoonlijke en zakelijke Jaarterugblik, vision boards en jaar vooruitzichten

Ik heb hierboven al verteld dat ik vaak het stukje zelfreflectie te veel (kostbare) tijd vind kosten. Met name die mega templates met ellendig lange vragen schrikken me vaak erg af. In de Flow Planners 2019 kun je ook met dit soort items aan de slag. In de agenda kun je persoonlijke jaarterugblik een zakelijk jaarterugblik invullen. De vragen op deze terugblik pagina’s kort, bondig en behapbaar.

Zo kun je op beide gebieden bijvoorbeeld je 3 grootste successen invullen of welke 3 vaardigheden je hebt geleerd of verbeterd. Het hoeft niet allemaal zo uitgebreid. Kort en krachtig is prima. Het is puur even weer beseffen van; oh ja, die klant heb ik binnengesleept of ik heb een cursus gedaan waarbij ik mijn kennis op gebied van SEO heb verbeterd.

In het afgelopen jaar heb ik geleerd dat het maken een van een vision board erg inspirerend, ontspannend en motiverend kan werken. In de Flow Planners agenda is er ruimte om zowel een persoonlijk als zakelijk vision board te maken.

Daarna ga je door naar jaarvooruitzichten van 2019. Ook hier is er mogelijkheid om dit voor zowel persoonlijk als zakelijk in te vullen. Even focus en inzicht krijgen van je persoonlijke en zakelijke doelen voor het aankomende jaar. Welke boeken wil je bijvoorbeeld (persoonlijk) lezen? of welke dagelijkse zakelijke gewoontes je jezelf wilt eigen maken?

Review Flow Planners 2019 Agenda | #8daysofchristmas2018 momambition.nl mamablog planning101 planner

Maandreflecties, intenties & doelen voor de nieuwe maand en sprints

En om nog even in het terugblikken en vooruitkijken te blijven… Iedere maand sluit je af door het invullen van maandreflectie met behulp van 6 korte vragen. Dit zelfde geldt voor het stellen van doelen voor de nieuwe maand en met welke intenties. Wat wil je bijvoorbeeld in de nieuwe maand leren? Hoe wil je je aan het einde van die maand voelen? Daarna is het tijd om de sprints in te vullen, waarbij je 4 vragen aan jezelf beantwoord. Waar ga je de komende maand mee starten of waar ga je mee stoppen omdat het niet meer in lijn staat met je huidige visie en doelen. Doelen kunnen namelijk best aangepast worden omdat ze niet meer bij je aansluiten. Omdat je als mens bent gegroeid en het doel bijvoorbeeld niet meer nodig hebt.

Bij het starten van een nieuwe maand heb je een handig maandoverzicht waarbij je bijvoorbeeld je social media posts kunt inplannen (of thema’s voor die maand vaststellen). Je kunt de ruimte bijvoorbeeld ook gebruiken om je ideeën op te schrijven voor blogs die je graag wilt uitwerken in die maand.

Review Flow Planners 2019 Agenda | #8daysofchristmas2018 momambition.nl mamablog planning101 planner

#8DAYSOFCHRISTMAS2018 : 2x Win een Flow Planners 2019 agenda.

Denk jij naar het lezen van deze uitgebreide review; dit MOET ik hebben?! Ik mag van Marloes voor onze #8daysofchristmas2018 actie, twee Flow Planners verloten onder mijn volgers. Waarvan één limited edition versie en een normale versie.

Doorloop de volgende stappen om kans te maken op één van de twee planners:

Extra kans maken?

Voor elk Social Media kanaal waarop je mij extra volgt gaat je naam een keer extra in de pot. Deze winactie loopt tot en met 18 december 2018. Om 16.00 uur sluit de actie en ontvangt de winnaar een persoonlijke mail van mij. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Niet gewonnen? KORTING!!!

Niet gewonnen of kun je niet wachten om ook aan de slag te gaan met deze alles-in-1 planner? Je besteld de Flow Planners Agenda via de webshop voor €39,95. Voer dan gelijk even de actiecode ‘momambition‘ in want hiermee ontvang je 10% korting ❤️ cadeautje!

En dan nu snel door naar Mary-Lou, zij geeft gewoon een eerste kinderfiets weg!!!

25 thoughts on “Review Flow Planners 2019 Agenda | #8daysofchristmas2018

 • Tijdens mijn zoektocht naar de ideale planner kwam ik ook uit op Flow, met een nieuwe baan, eigen bedrijf, 2 kids en manlief in ploegendiensten is een beetje overzicht wel lekker! Ik vind beide fantastisch, dus een voorkeur heb ik niet.

 • Wow dat is echt een handige planner! Lijkt me ideaal om te gebruiken en de balans te vinden tussen werk, gezin en mezelf. Die balans is nu compleet weg, dus een beetje planhulp zou fijn zijn.
  De Geografic limited edition klinkt goed, maar de blauwe Floral ziet er ook mooi uit. Geen voorkeur dus hier!

 • Volgen deed ik al natuurlijk ;) ben aan het kijken naar een combi agenda/planner zonder té veel reflectie-dingen en deze klinkt top ? de geometrische staat het mooiste op Mn keukentafel.

 • Oh wat een gave planner zeg!! Ben al jaren aan het proberen de perfecte agenda te vinden. Heb van deze nog nooit gehoord maar als ik de review zo lees klinkt het perfect!! Zou super zijn om te winnen. Dan graag de pink floral versie, lekker fleurig ?

 • Marieke Röttgers says:

  Ik maak graag kans op de pink floral! Met beide een baan en twee jonge kinderen merk ik steeds vaker dat een agenda geen overbodige luxe is. Tot nu toe schrijven we alles op een klein white boardje, maar een goede agenda zou een uitkomst zijn!

 • Wat een waanzinnig gaaf ding! Roze is helemaal mijn kleur en mijn ambities voor 2019 -privé, werk buiten de deur en de start van een blog- kan deze planner me mogelijk het overzicht geven die het verschil maakt tussen slagen of falen. Ik duim voor deze mooie prins!

 • Wauw! Deze kende ik nog niet. Ik vind hem mooi en overzichtelijk. Ik moest wel lachen om het post its verhaal, hier slingeren ze ook overal. Ik vind de pink floral heel mooi! Succes allemaal! Liefs Daph

 • Happy Age Danielle says:

  Wat een fijne planners lijken mij dit. Ik wil in 2019 echt mijn werk en privéleven beter gaan afstemmen om zo meer balans te krijgen. Ik maak graag kans op de flowplanner en de geografische is helemaal gaaf.

 • De mintgroene hoe gaaf voor een warhoofd als ik. Ik werk met tig lijstjes. Was ik vroeger een spin in het web, ben ik nu soms een zeef in het zand (quote van mijn vriend). Love this dus!

 • Sufina Khan says:

  Gaaf om er een te mogen winnen. Met een gezin van vijf en allemaal hebben eigen hobbies, afspraken en activiteiten van mijzelf is dit wel handig om alles goed te plannen. Allereerste wat er in komt te staan is de verjaardag van mijn mam. 1 Januari dat staat al vast. Hihi…. ?

 • Ik doe heel graag mee voor de pink floral. Hij is zo mooi! Lijkt me ideaal met alles plannen van de kinderen (speelafspraken en zwemles) en mijn blog en privé. Ben heel benieuwd! Ik volg je op Instagram en Facebook.

 • Wauw!! Net zitten lezen wat die flow planner allemaal biedt…ongelofelijk!! Hier wordt de perfectionist, controlefreak en planner onwijs blij van!! Die wil ik!! Ik vind ze allemaal gaaf, maar pink floral is mn favoriet als ik mag kiezen..en volg jullie beide meteen op Instagram en Facebook!!?❤?❤?❤

 • Roshanie Dianda says:

  Oooh wat fijn dat ik nog kan meedoen!! ik maak graag kans op de limited geografische versie van deze flow planner. Ik begin in het nieuwe jaar met mn nieuwe baan en dit lijkt me perfect!! zit m nu al helemaal te stressen hoe ik t allemaal ga indelen en organiseren ?.

 • Ohh, wat zou ik graag de roze winnen.
  Met beide een baan, 2 jongetjes die voetballen en muziek maken, een sportende man zou ik zo graag een beetje tijd voor mezelf plannen. En dan ook nog overzicht houden en een beetje sociaal naar vrienden en kennissen kunnen worden ☺️?

  • De winactie is gesloten op 18 december, de winnaars zijn inmiddels al bekend. Wel heb ik een fijne kortingscode waarmee je 10% korting ontvangt op de Agenda, voer MOMAMBITION in bij het afrekenen. Liefs!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.