Sinterklaas vieren met je dreumes??

Het grote Sinterklaas vieren gebeuren is weer van start gegaan. Onze kleine dreumes is nu anderhalf jaar oud en hij snapt er natuurlijk nog geen drol van. De vraag is; gaan we dit jaar al beginnen met Sinterklaas vieren of wachten we tot volgend jaar? Het voelt namelijk een klein beetje gek om het ongemerkt voorbij te laten gaan. 

Vanaf welke leeftijd begin je met Sinterklaas vieren?

Kijk, vorig jaar was hij een half jaar oud en heeft hij door de hele intocht heen geslapen ;) Dit jaar weer bijna trouwens, we hebben in de pyjama het laatste stukje net mee kunnen pakken. Maar toch rest mij die vraag. Vanaf welke leeftijd begin je eigenlijk met Sinterklaas vieren? Hoe doen jullie dit?

Schoen zetten

Als je geen liedje zingt bij het schoen zetten krijg je natuurlijk geen cadeautje in je schoen. En aangezien hij nog niet eens mama kan zeggen betwijfel ik of hij er een sinterklaas liedje uit krijgt. Dat schoen zet gebeuren slaan we dus maar gewoon over. Al kan ik niet wachten tot hij zijn schattige kleine schoentje bij onze nep open haard kan zetten.

Sinterklaas vieren op sinterklaasavond

Ik weet nog heel goed hoe spannend ik Sinterklaas vieren altijd vond. Hoelaat komt hij? Waar verstopt hij de zak? en welke cadeautjes krijg ik? Heel leuk hoor al dat snoepgoed maar ik kreeg het niet weg met die spanning. Met een halve hartverzakking na het kloppen op de voordeur opzoek naar die jute zak! Hierna lustte ik wel en pepernootje;) Ook hiervoor is Bram nu nog nog veel te jong.

Helaas vieren we het zelf ook eigenlijk bijna nooit. We hebben wel eens het dobbelspel gedaan en gewoon een pakje met een gedichtje maar daar ben ik niet zo van. Er zijn ook geen oudere kindjes in de familie waar we het toch al voor zouden vieren. Dan had Bram gewoon aan kunnen sluiten.

Toch vind ik het gek om zomaar voorbij te laten gaan. Ik vind het zelf stiekem ook gewoon erg leuk. Misschien koop ik gewoon een klein cadeautje, iets van duplo dat is altijd leuk!

Vanaf welke leeftijd zijn jullie begonnen met Sinterklaas vieren?

2 thoughts on “Sinterklaas vieren met je dreumes??

  • Inge Hechtermans says:

    Ik vierde zelfs Sinterklaas zonder kinderen. ?Een Mandarijntje, letterkoekjes in de naam van manlief, een nieuwe CD en heerlijk wat chocola erbij.
    De vraag is vooral : vind JIJ het leuk om Sinterklaas te vieren? Om je ukkie (nog maar eens, want ik ken mezelf ??) een extraatje te geven? Het is namelijk het laatste jaar dat je die beslissing min of meer zelf kan maken! Misschien het ideale moment om de goede man jezelf, je partner, en een beetje ook de dreumes te verwennen. Voor mij staat Sinterklaas gelijk aan nét dat beetje extra tijd voor elkaar en net dat extra verwennerijtje.

    Ik denk dat het enige goede advies in zo’n situatie is om, zoals een goed cliché, gewoon lekker je hart te volgen.

  • Wie vieren Sinterklaas ook nog klein. Mijn zoontje is nog geen 2, en krijgt er dus nog niet veel van mee. De intocht op tv? Toen sliep hij. We gaan zaterdag wel even naar de intocht in het dorp. Schoen zetten? Doen we nog niet. Pakjesavond? Met een paar kleine cadeautjes.

    Hij riep laatst bij het avondeten wel: Sinterklaas cadeautjes kopen Noud. Hij krijgt er dus blijkbaar meer van mee dan wij denken ?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.