Recensie: Durven leven en leren opvoeden met Sisu | Paashop

“Sisu is niet het uithoudingsvermogen om een berg op te rennen, maar eerder de kracht die nodig is om de ene voet voor de andere te zetten”

Hoe inspirerend is deze quote?! Ja toch?

paashop sisu de finse kunst om met kracht te leven joanna nylund mamablog boek recensie

Paashop:

Hop hop hop, paashaas in galop. Lieve mensen ik wens jullie allemaal een vrolijk Pasen en daarom heb ik ook een leuk cadeautje voor jullie! Samen met nog een bult andere bloggers houden we een heuse paashop, waarbij je bij elke blogger iets leuks kunt winnen. Als het goed is kom jij nu net weg bij Channa van allesoverspeelgoed.nl en heb je daar al meegedaan aan haar leuke paashop winactie. Bij mij is tijd voor een boek. Een boek die je helpt om te leren leven met SISU, dat is een soort Finse kracht.

paashop sisu de finse kunst om met kracht te leven joanna nylund mamablog boek recensie

SISU WATTES?

Sisu is klein boekje die je leert om te durven leven. Door je eigen Sisu te vinden kun je uiteindelijk je uithoudingsvermogen bijvoorbeeld verbeteren en dus fitter worden. Maar ook beter leren communiceren met anderen en effectiever conflicten oplossen. Of wat dacht je van doelen en dromen najagen? Met je innerlijke sisu leer de doelen te bepalen, ga je uitdagingen dapper en vastberaden aan.

Het mooie is dat je ook leert om meer de kracht van de natuur te ervaren en daarnaast te vechten voor waar je in gelooft, oprecht handelen. Sisu spreek je uit als ‘sie-soe’, klinkt een beetje als ziezo haha, echt vertaling wat sisu inhoudt is een beetje lastig, maar volgens Emilia Lahti:

“Sisu is het universele vermogen van mensen om hun grenzen te verleggen en te putten uit hun reserves. Sisu is eerder lichamelijk en intuïtief dan iets dat zich gemakkelijk laat aanleren. Vergelijk sisu met doorzettingsvermogen. Bij dat laatste gaat het om passie en is het iets dat we gebruiken om gericht een doel te bereiken. Maar sisu is wat ons langs de zwaarste ogenblikken helpt. Als we op het punt staan om op te geven, is sisu de extra dosis  energie die we nodig hebben om door te gaan.”

paashop sisu de finse kunst om met kracht te leven joanna nylund mamablog boek recensie

Opvoeden met Sisu

Opvoeden met sisu (lef en doorzettingsvermogen) is iets wat we allemaal nodig hebben. Instinctief willen we onze kinderen beschermen en behoeden voor fouten en teleurstellingen. Uiteraard met de beste bedoelingen, maar sisu leert je om dat los te laten. In plaats van uitdagingen uit de weg te gaan, moeten we kinderen genoeg zelfvertrouwen geven om zo hun eigen problemen op te lossen. Ik wil er niet al te diep op in gaan omdat ik het boek uiteraard niet wil verklappen. Lees het! Sisu zet je namelijk flink aan het denken.

Wat ik heb geleerd van Sisu

Wat ik zelf vooral heb geleerd van Sisu, is meer rust nemen. Bewuster nadenken over wat ik doe, op welke tijden en hoe ik me daarbij voel. Meer loslaten. Ik heb zelfs het sporten weer opgepakt sinds afgelopen vrijdag en dat gaf echt een sisu-achtig gevoel. Zo’n gevoel dat je trots ben op wat je hebt gedaan.

Conclusie

Sisu is een vrolijk vormgegeven boekje met 160 bladzijdes, die je leert om even stil te staan bij hoe jij in het leven staat. Wat voor jou ‘sisu’ is en/of hoe je het denkt te kunnen bereiken. De foto’s en illustraties zijn prachtig en de schrijfstijl is kort. Echt perfect voor de minimalist.

Sisu is geschreven door Joanna Nylund en uitgegeven bij Unieboek Spectrum, kost 13,99 en je kunt het boek hier bestellen.

Win het boek en ervaar zelf hoe je kunt leven met Sisu

Nieuwsgierig geworden naar het vinden van je eigen sisu? Voor de paashop mag ik van Uniboek het Spectrum, een exemplaar weggeven onder mijn volgers. Wat je daarvoor moet doen? We zouden het tof vinden als je je abonneert op ons youtube kanaal. Voor elk ander social media platform waar je ons op volgt, gaat je naam een keertje extra in de lootjespot.

De winactie sluit op zondag 8 april om 16.00 uur, de winnaar wordt vervolgens in de avond via onze Facebookpagina bekend gemaakt. 

Winnaar bekend : Judith rotmans, van harte gefeliciteerd. Wil je je adres via een DM op fb, insta of e-mailtje sturen binnen 72 uur? Dan zorg ik dat het boek jou kant op komt en je aan de slag kan met je eigen sisu ❤

En nu hop hop, door naar paashaas Mary-Lou, mijn lieve vriendinnetje heeft ook een leuk cadeautje voor jullie klaar staan! Fijne pasen lieverds! xxx Cassandra

17 thoughts on “Recensie: Durven leven en leren opvoeden met Sisu | Paashop

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.