Wissel suiker voor water tijdens de Wisseltruc Weken

Het is inmiddels geen geheim meer dat kinderen teveel suiker binnen krijgen. Daarom is Sourcy gestart met een campagne genaamd de Wisseltruc Weken om aandacht te vragen voor de zorgwekkende inname van suiker door kinderen. Doe jij mee en wissel jij ook suiker voor water?

Laat je informeren over de suikerinname van je kind(eren) tijdens de Wisseltruc Weken

Deze Wisseltruc Weken zijn begonnen op vrijdag 12 mei en in 8 weken tijd kunnen ouders zich laten informeren over de hoeveelheid suiker in drinkpakjes. Ik ontving een super tof pakket van Sourcy met een zogenaamde suikerschijf. Ik wist dat er in veel drinkpakjes veel suiker zit, maar dat het zoveel in zit als op de schijf is af te lezen was ik mij niet echt van bewust. Ik vond het best shocking om te zien hoeveel suiker in sommige drinkpakjes zitten en ben daarom heel erg blij dat ik die dingen eigenlijk niet of nauwelijks koop. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen per jaar hun eigen lichaamsgewicht aan suiker binnenkrijgen. Dit bleek na deze uitzending van radar.

Wisseltruc Weken Sourcy fruitwater suiker

Een pakje met suiker ruilen voor twee pakjes zonder!

Wat ik zelf erg tof vind van Sourcy is dat tijdens deze Wisseltruc Weken, je als ouder de pakjes drinken mét suiker kunt omruilen in een Wisseltruck voor een pakje bronwater met een fruitsmaakje maar ZONDER suiker of zoetstoffen. En eerlijk, het is super lekker en dus niet “saai” of “vies” zoals ik regelmatig van andere ouders hoor die hun kids meer water proberen te laten drinken.

Fris bronwater mét een fruitsmaakje maar zonder zuren, suikers, zoetstoffen en dus zonder zorgen

Nu ben je vast en zeker benieuwd naar de ingrediënten en de voedingswaarde van deze verantwoorde drinkpakjes. Die wil uiteraard ook even met jullie delen:

Ingrediënten: Sourcy bronwater 99,9%,  natuurlijk aroma van sinaasappel, banaan of aardbei 1%
Voedingswaarde per 100 ml: Energie 2 kj (0 kcal), vet 9 gram, waarvan verzadigd 0 gram, Koolhydraten 0 gram, waarvan sikers 0 gram, Eiwitten 0 gram, Zout <0,01 gram.

Een pakje drinken welke je met een gerust hart in de schooltas van je kind kunt dumpen. YAY! Je vindt de pakjes drinken o.a. bij Albert Heijn. Voor een sixpack (6 pakjes van 200ml per stuk) betaal je €1,59.

Wisseltruc Weken Sourcy fruitwater suiker

Hoe gaan wij om met de suikerinname van onze dochter?

Hier thuis wordt er praktisch alleen water, ranja (van Coolbear) of thee gedronken. In het weekend en met dagjes weg krijgt onze mevrouw Fristi maar dit is geen dagelijkse kost. Deze fruit watertjes van Sourcy zijn een fijne toevoeging en afwisseling voor Leia. Wat meteen opviel waren de vrolijke illustraties van Mickey Mouse (aardbei), Donald Duck (banaan) en Pluto (sinaasappel). Laat Leia nou net dol zijn op deze tekenfilms! Hier zijn de pakjes drinken dus een enorm groot succes en zelf vind ik ze eigenlijk ook wel erg lekker.

Wat ik eigenlijk best wel stom vind van mijzelf is dat ik wel heel erg rekening houd met de suiker inname van onze dochter, maar niet van mijzelf. Hoe ga jij daar mee om? Ben jij ook zo bewust voor jezelf bezig? of alleen voor je kind(eren)?

Waar komt de Wisseltruck tijdens de Wisseltruc Weken?

Vanaf 12 mei tot het begin van de zomervakantie kun je de Wisseltruck door het hele land door vinden. Zo rijdt hij bijvoorbeeld langs bij de Avondvierdaagse in Utrecht, de Zeepkistenrace in Apeldoorn, de Strong Viking Family Run in Amsterdam, het Brakkenfestival in Breda en Share a Perfect Day in Hilvarenbeek. Mocht je de Wisseltruck mislopen dat kun je de Suikerschijf gratis aanvragen bij Sourcy.

Hoe gaan jullie om met de suikerinname van jullie kind(eren)? Wat vind jij van deze campagne?

One thought on “Wissel suiker voor water tijdens de Wisseltruc Weken

  • Oh wat goed! Ik schrik er altijd van als ik zie wat veel kinderen allemaak drinken of eten op een dag. Zoveel suiker! We proberen er echt beeld erg op te letten. 100 procent suikervrij tot mijn dochter 1jaar was, nu krijgt ze heel af en toe al wel eens een koekje (van goodies, no junk) of zit er wel eens suiker in een pannenkoek verwerkt. Ze is 1.5 jaar en drink enkel melk en water. Ze keer niets anders en vindt dat dus prima! Ik hoop alleen dat we het nog een tijdje kunnen volhouden want in onze omgeving krijgen de kinderen jammer genoeg heel wat suiker binnen. Ik ga eens kijken of deze sapjes ook in hier in België te koop zijn! Top initiatief ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.