Televisie kijken met het gezin (voor ieder wat wils?)

Het najaar is weer een feit… Het regent meer en het wordt weer vroeger donker. We kunnen zeggen dat het kaarsjes-aan-dekentje-over-en-televisie-kijk-seizoen weer begonnen is. Telvisie kijken met het hele gezin kan natuurlijk heel gezellig zijn, maar hier is er ook nog wel eens een lekkere ruzie om de tv, hoe zit dat bij jullie?

Ruzie om de afstandsbediening

Nou is dat bij ons thuis direct een dingetje. Het komt hierop neer: hij heeft de afstandsbediening en ik? Nou, ik niet dus. Er zijn maar weinig programma’s die wij allebei leuk vinden en tja, als er voetbal op is maak ik helemaal geen kans.

Manlief 1 —- Ikke 0

Nou nou, Mel, laat je een beetje over je heen lopen? Misschien wel, ja! Maar de afstandsbediening schijnt dus bij mannen zo’n gevoelig ding (nee, niet gevoeliger dan dát) te zijn, dat ik het besluit neem niet altijd ruzie te schoppen. Wordt het ook zo ongezellig van, vind je ook niet?

Lees ook : Netflix goed voor relatie? 

Televisie kijken op mijn smartphone of tablet

Gelukkig kan ik met Interactieve TV van KPN gewoon heerlijk zappen op mijn Samsung Galaxy S8 of mijn tablet. Naast het standaard zenderpakket heb je ook via smartphone of tablet nog meer zenders, mocht je deze in jouw pakket hebben gekozen. En de programma’s die ik toch graag op een groot scherm wil zien, neem ik op en kijk ik lekker uitgestrekt op de bank als manlief knetterhard aan het ploeteren is. Net goed!

Kinderprogramma’s

Allereerst kent het hele gezin ondertussen álle aflevering van Paw Patrol van voor naar achter (wordt het niet eens tijd voor een nieuw seizoen?). Quinten is gek op televisie kijken en als ik hem even zoet moet houden zet ik dus NickJr voor hem (ja, zo’n ontaarde moeder ben ik). Meneer neemt alleen geen genoegen met Dora, Shimmer en Shine, het MOET en zal Paw Patrol zijn. Altijd. Wat is er mooier dan het programma aanklikken in de gids en deze via ‘Begin gemist’ alsnog afspelen. Gelukkig is Dora na één aflevering Paw Patrol wel goed genoeg, dus ik hoef niet te blijven klikken en spoelen.

Waar kijken wij dan graag naar?

Ik probeer het wel eens, hoor! Stiekem een programma inplannen, zodat ie automatisch overspringt naar de betreffende zender als het begint. Vaak mislukt dat na een kwartiertje kijken alsnog. Manlief kijkt bijvoorbeeld graag naar Utopia, en dát vind ik dus zo’n dom programma. Er wordt alleen maar gemopperd en gebekt op elkaar, het liefst achter elkaars rug om en that’s it. Niet echt waar ik nou blij van wordt. Maar ik vind programma’s zoals ‘Met Open Armen’ echt te gek om te kijken. Lekker janken als het uiteindelijk allemaal goed komt. Ik ben ook gek op romantische komedies, terwijl manlief verzot is op horror films. Als wij naar de bios gaan, zitten we allebei in een andere zaal, zeg maar.

Samen televisie kijken

Zijn er dan helemaal geen programma’s die wij graag samen kijken? Zeker wel! Op race-zondag zitten wij de hele dag samen op de bank motorsport te kijken. Met om 11 uur, 12.30 uur en 14.00 uur een race hebben wij daar een dagtaak aan. Daarnaast vinden we Expeditie Robinson en Wie is de Mol? te gek. The Voice of Holland kijken we ook graag, hoewel ik me vaak erger aan de negatieve opmerkingen van manlief naast me (BE-thef*ck-QUIET). Die heeft al een oordeel over iemand, voordat hij iemand kent. Irritant! Maar nog irritanter: vaak heeft ie nog gelijk ook.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe televisie? Bij online winkels als bijvoorbeeld Media Markt vind je een uitgebreid assortiment aan nieuwe tv’s. De nieuwe televisies van tegenwoordig zijn voorzien van de laatste beeldtechnieken, moderne functies en veel gebruiksgemak. Perfect dus voor het hele gezin!

Snel afgeleid

Nou moet ik eerlijk zijn. Ik zit wel graag een boek te lezen en ben gauw afgeleid van het televisie kijken. Ik begin met het kijken naar een programma, pak in de reclame even een boek of mijn telefoon en voordat ik het weet heb ik de helft gemist. Dus als ik echt iets per se heel graag wil zien, moet ik het opnemen. Telefoon aan de kant, boek aan de kant en afstandsbediening bij de hand om de reclames gauw door te spoelen. FOCUS! En laat dat nou een tóp mogelijkheid zijn van Interactieve TV van KPN.

 

Naar welke zender/programma zap jij graag tijdens het televisie kijken? En wat vind je nou écht verschrikkelijk?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.