The Burger Company : lekkerste duurzame burgers uut Stad

Goed nieuws voor mijn Groningse volgers: Stad is sinds kort een mooie burgertent rijker waar lokale producten centraal staan! The Burger Company aan de Nieuwe Ebbinge en wij mochten deze duurzame burgers komen proeven!

The Burger Company Groningen staat voor Slow Food

Geen Burger King of Mac praktijken bij The Burger Company, maar lokale inkoop van producten om heerlijke, pure burgers te serveren. Er gaat natuurlijk niets boven Groningen en wij Noorderlingen hebben heel veel moois (én lekkers) te bieden. Hartstikke mooi, want afgelopen maandag was het zover om deze slow food burgers uit te proberen. En nee, dat wil niet zeggen dat het lang duurt voor je je burger op je bord krijgt.

Slow Food is een tegengeluid op fastfood ketens waarbij  producten op een duurzame manier worden geproduceerd en boeren een eerlijke vergoeding ontvangen. Slow Food bestaat uit streekproducten waardoor je de lokale economie steunt. Daarnaast is het duurzaam omdat producten niet van ver hoeven te komen, wat neerkomt op minder transport en dus ook minder uitstoot.

Nadat we Leia na zwemles bij mijn schoonouders hadden gebracht voor haar wekelijkse logeerpartijtje, gingen de man en ik voor het eerst sinds corona weer even samen de hort op. Geparkeerd bij de Ossenmarkt, lopen we binnen 2 minuten The Burger Company binnen om onze tanden in een lekkere burger te zetten.

The burger company groningen beste burgers van stad

The Burger Company Filosofie:

Our philosophy is simple: we only use ingredients that come straight from the source. From farmer to consumer“, Van boer naar klant dus. Mooie filosofie van de vriendelijke burgerbakkers aan de Nieuwe Ebbinge!

Blaerkoppen burgers in 050 stad Groningen
Menukaart burger company groningen Nieuwe Ebbingestraat

Al het moois komt uut Grunn en eet je bij The Burger Company

De broodjes komen bij meesterbakker Haafs, bij mij in het mooie Haren (en Vries) weg, het vlees komt van hun eigen boerderij in Sellingen waar de Blaerkoppen heerlijk kunnen rond grazen en het groenvoer wordt ingekocht bij boer Geert, voor de Boer Zoekt Vrouw-kijkers onder ons vast heel bekend.

De burgers worden dus gemaakt van de Blaerkop Koe. Deze koeien worden ook wel de polderpanda genoemd, vanwege de vlekken om hun ogen. Deze beauties leven volgens de The Burger Company driemaal zo lang als een industriekoe, krijgen geen antibiotica maar gewoon Grunningse Beerenburg als ze ziek zijn. Jep, ik lag ook in een deuk toen Harald dit vertelde, maar hij verzekerde mij dat dit al een eeuwenoud ritueel is om de Blaerkoppen weer op de been te krijgen. Ze eten uit eigen omgeving met lekker veel bewegingsruimte. Mooi bewust stukkie vlees dus! De creme de la crème op het gebied van Biologisch vlees : natuur-inclusief!

Fritzkola bakkerij Haafs haren The burger company takeaway groningenMomambition.nl Zoete aardappel friet THE burger company groningenMomambition horeca groningen : compositie fastfood lokale producten Blaerkoppen burger hamburger groningen

Bax Biertje erbij?

De burgers zijn niet te doen lekker en kosten gemiddeld tussen de acht en dertien euro. Geen verkeerde prijs voor een koe die gemiddeld driemaal langer leeft dan een industriekoe. De prijs van je burger kan hoger worden door extra toppings toe te voegen zoals bijvoorbeeld een extra burger  (+ €3,49). En dan heb ik het nog niet over de (voor mij eerste ervaring) heerlijke zoete aardappelfriet en hotdogs die je er kunt krijgen. Drink er een echt Grunnings Bax biertje bij en het feestmaal is compleet (behalve voor mij dan, ik drink geen bier Haha!).

Je maakt mij een stuk vrolijker met een colaatje van Frits-Kola. Op de foto zie je ook de de Fritz-spritz : het rabarber drankje met koolzuur is eh, heel bijzonder. Niet vies. Gewoon anders en moest bij de eerste twee slokken gewoon even wennen denk ik. Dit merk komt van onze Duitse vrienden uit Hamburg en is vegan!

Voor de optimale smaakbeleving eet je de burger zo snel mogelijk. Helaas zat het weer niet echt mee, het begon net te druppelen toen we de burgertent uitliepen, anders waren we lekker in plantsoen gaan zitten, (The Burger Company is takeaway of bezorgen) maar dit blok op de ossenmarkt volstond ook. Ik wilde de optimale smaakbeleving, dus snel eem wat foto’s schieten. Heeft een beetje een industriële vibe gekregen als je het mij vraagt. Maar goed. Kop dicht en tanden erin! :

Nait normaal lekker!

De Tex Mex Burger met o.a. cheddar en nacho chippies is werkelijk waar Genieten met de hoofdletter G! Nait normaal zo lekker! Mijn man, de burger (vreet) koning ging voor de cheese head burger en zat met ogen dicht te genieten. Plaatje wel!

Momambition Lekker lokaal burgertje happen in groningen : the burger company

Menukaart burger company groningen Nieuwe Ebbingestraat

Fijn om te weten: ook vegetariërs kunnen hier lekker eten, kies dan de Farmers  Veggie, een vegetarische burger!

The Burger Company: Een Mooie aanwinst met de beste burgers uut Stad!

The Burger Company is met dit lokale en duurzame concept een mooie aanwinst in 050 tussen alle fastfoodtoko’s en bezorgen dus ook nog eens. Alleen niet in Haren, jammer wel! Op bezoek? Nieuwe Ebbingestraat 27 in Groningen, dagelijks geopend van 16:00 uur tot 23:00 uur. Mooi om te zien was dat ze, ondanks dat ze net open zijn, continue bestellingen kregen. Gegund ook met zulke lekker burgers!

Ga jij binnenkort ook zo’n Blaerkop burger scoren bij The Burger Company in Groningen? Laat het mij weten in de comments op Facebook of Instagram!

Nou moi he! En Harald en Jesse; enorm bedankt voor uitnodiging, het gezellige kletsen en de overheerlijke burgers. Snel maar zorgen voor bezorgen in Haren hoor! Liefs Cassandra

momambition pinterest beste duurzame burgertent van groningenNog meer moois uut Stad

Meer moois uit Groningen spotten? Lees dan bijvoorbeeld mijn uitgebreide blog over de Beautyfabrieq of lees dit artikel over het Westerkwartier eens door waar ik je een paar mooie plekjes van Groningen laat zien én je in een video laat zien hoe ik de martini toren beklim.

16 thoughts on “The Burger Company : lekkerste duurzame burgers uut Stad

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.