Tomatensoep: vers koken ondanks tijdtekort
Deze week krijgen jullie op vrijdag mijn recept, gezien maandag mijn relaas over Valentijnsdag even voorrang had. Mijn vorige recept waren de kipgehaktballetjes, deze week vertel ik hoe je heerlijke tomatensoep kunt maken, mét alleen maar verse ingrediënten.
Tomatensoep: wat heb je nodig?
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
- 1 ui, in stukjes
- 1 rode peper, in fijne stukjes
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes van 1,5 – 2 cm
- 1 prei, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
- 800 gram tomaten (mogen ook gepelde tomaten uit blik zijn)
- 250ml kippenbouillon
- 125 ml kokosmelk
- (500 gram rundergehakt)
Tomatensoep: hoe maak je het?
- Bak de ui, knoflook en rode peper in de kokosolie.
- Voeg de bleekselderij en prei toe en bak deze mee tot ze lekker zacht zijn.
- Voeg de tomaten toe en 250ml kippenbouillon.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de blender en voeg de kokosmelk toe.
- Indien gewenst voeg je het rundergehakt er als kleine soepballetjes aan toe. De soep kort laten koken tot de gehaktballetjes goed gaar zijn.
- Zet de pan met tomatensoep op tafel en eet :).
Opmerking: Ook hier geldt dat je natuurlijk ook olijfolie of bakboter kunt gebruiken, in plaats van kokosolie!
Tomatensoep: combinatie
Wij combineren thuis altijd een soepje met een (afbak) stokbroodje. Als je het iets hartiger wilt hebben, gebruik je gezouten roomboter op de broodjes óf een plakjes kaas, voordat je het broodje afbakt.
Vlijtig Liesje says:
Ik maak sinds een paar maanden ook mijn eigen tomatensoep en het lukt steeds beter. En het voelt zo lekker gezond.