Melanie | Vers koken ondanks tijdtekort: kipgehaktballetjes

Vertelde ik vorig week over mijn uitdaging om vers (en daarmee gezonder) te gaan koken, is nu alweer de eerste week achter de rug. Vandaag heb ik voor jullie het recept voor zoetzure kipgehaktballetjes. Heel lekker én zonder pakjes/zakjes.

Deze week heb ik natuurlijk meerdere recepten uitgeprobeerd, verse tomatensoep (ook wel favoriet, hoor, dus daarover later meer), maar dus ook die heerlijk kipgehaktballetjes. En óók handig: ze werden ook door de heren des huizes goed ontvangen.

Kipgehaktballetjes: wat heb je nodig?

  • 500 gram kipgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel rauwe honing
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel biologisch kokosolie
  • Gemalen peper en (Keltisch) zeezout

Kipgehaktballetjes: hoe maak je het?

Stap 1: Snipper het uitje en hak de knoflook in kleine stukjes.
Stap 2: Meng het gehakt met de ui en knoflook en maak er kleine balletjes van.
Stap 3: Meng de honing en azijn en voeg hier wat gemalen peper aan toe.
Stap 4: Smelt de kokosolie in de pan en bak de kipgehaktballetjes. (Kipgehakt kan vaak wat zacht zijn, dus pas op dat je ze niet kapot drukt bij het draaien).
Stap 5: Giet het honingmengsel over de balletjes en draai de pan rond. Zo krijgen alle balletjes een laagje. Lekker laten inkoken, maar wel blijven ronddraaien met de pan, zodat het niet aanbakt.

Opmerking: Het mengsel ruikt héél zurig, ik dacht ook eerst dat dit helemaal niet lekker zou zijn. Maar jammie, wat hebben wij ervan gesmuld!

Laatste tip: Sinds dat ik kokosolie in huis heb, gebruik ik het alleen nog maar, maar je kunt natuurlijk ook olijfolie of bakboter gebruiken!

Kipgehakballetjes: combinatie

Nou heb je natuurlijk een vleesje klaar, maar een beetje groente is natuurlijk niet verkeerd! Ik heb de kipgehaktballetjes gecombineerd met roergebakken broccoli en komkommer (beetje bieslookkruiden erop en klaar) en een paar gebakken aardappelen (natuurlijk zélf geschild en rauw gebakken, dán zijn ze het lekkerst).

Wie is er van plan de kipgehaktballetjes te gaan maken? Ik ben érg benieuwd wat jullie ervan vinden! Laten jullie het mij even weten in een reactie? 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.