Vaderdag | En wat willen vaders nu echt graag hebben?

Het is alweer bijna zover!!  Zondag 18 juni is het weer Vaderdag. De dag bij uitstek om alle lieve papa’s, bonusvaders, papa’s to be en vaders zonder kind even in het zonnetje te zetten. En hoewel ik eigenlijk altijd een beetje wars ben van zulke commerciële feestdagen; Vaderdag moet wel gevierd worden. Want eerlijk is eerlijk, ik ben nergens hoor zonder de vader van mijn kinderen die als vliegende de keep de boel bij elkaar houdt.

Het kado

Tja en dan begint dus de zoektocht naar een geschikt kado.  En daar ben ik dus ontzettend slecht in. Want a. ik heb een enorme hekel aan shoppen en b. het moet dan wel iets zijn wat echt leuk/bruikbaar/betekenisvol is. Google is mijn beste vriend in deze trouwens. De afgelopen dagen google ik me een slag in de rondte naar een geschikt vaderdagcadeau.  Maar al snel zie ik tussen de gepersonaliseerde muismatten en afbeeldingen op canvas het bos niet meer. Ik vind alles leuk op Prachtigkado.nl, maar been there, done that.

De kinderen maken natuurlijk iets moois op school en we hebben eigenlijk een ‘stille’ regel dat we op feestdagen niet allemaal onzin voor elkaar gaan kopen. Het leven met vier kids is al duur genoeg as it is en bovendien hebben we alles al.

Lees ook: vaderdagcadeautips

Vaderdag

Ik vroeg mijn man dus gewoon maar op de man af: “Wat wil je eigenlijk hebben voor Vaderdag?”
Zijn eerste reactie was voorspelbaar: “Ik hoef helemaal niks, wat een onzin!” Maar na een beetje doorvragen, bleek dat er toch wel wat dingetjes waren die hij graag zou willen. En ja, mannen blijven mannen, een beetje simpel ;-) Want met een beetje aandacht en liefde kom je al een heel eind. Zijn antwoorden:

  • Een heerlijk ontbijtje dat klaarstaat wanneer ik beneden kom. En waarvoor ik niet eerst nog zelf broodjes hoef te halen.
  • Geen schreeuwende kinderen, maar gewoon communiceren met elkaar op een normale toon zodat ik er ook bovenuit kom.
  • Vrij van klusjes en dingen die ik moet doen.
  • Koffiedrinken met jou zonder dat je elke twee minuten op je telefoon kijkt.
  • Dat ik mag kiezen welke muziek we luisteren.
  • Een filmpje kijken met de kids terwijl jij mijn lievelingseten maakt.
  • Dat de kinderen aan het eind van de dag lief gaan slapen en ze ook in hun bed blijven.

Prachtigkado.nl

Bij Prachtigkado.nl kun je zelf een leuk en persoonlijk Vaderdag cadeau laten maken met wel heel snelle levertijden: 1 dag! Dat ben ik normaal niet echt gewend van een printshop. Leuke cadeaus zijn bijvoorbeeld mokken, bbq-pakketten of een badjas met naam. Het bedrijf zet zich daarnaast in voor stichtingen als Het Vergeten Kind en Stichting ALS Nederland. Iets wat mijn hart weer een goed gevoel van karma punten geeft.

Maar bovenal, gewoon lekker samen zijn met het gezin! Want Vaderdag mogen vieren is al een enorm kado op zich toch?

Hoe vieren jullie Vaderdag? Hebben jullie al een vaderdag cadeau gescoord?

 

5 thoughts on “Vaderdag | En wat willen vaders nu echt graag hebben?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.