Vijf levensvragen…..van een theezakje!

Ik ben een slechte drinker, laten we dat voorop stellen. Als eten net zo’n bijzaak voor me was geweest als drinken, zou ik echt hét perfecte figuur hebben! Wishful thinking allemaal, want zo zit ik nou eenmaal niet in elkaar.
Maar goed, ik moet mezelf dus dwingen om voldoende te drinken. Om een beetje aan mijn 2 liter per dag te komen drink ik elke dag een kop thee. Het liefst met een hele grote kop (dat tikt lekker aan), even nadenken over de levensvraag op het theezakje, dan een tijdschriftje erbij… me-time!

Vijf levensvragen…..van een theezakje!

Elke keer als ik die levensvragen op het theezakje voorbij zie komen, denk ik: die moet ik eens verzamelen en ze te beantwoorden in een blog…. maar zoals met zoveel plannen werd het opgeschreven en daarna steeds vooruit geschoven! Maar nu ik op dieet ben, drink ik meer thee dan normaal. En dat betekent dus vaker een theezakje! Het moment om de vragen eens te verzamelen én te beantwoorden!

1. Wat zou je doen als je voor 1 dag van geslacht mag wisselen?

Grappig, deze vraag die ik tegenkwam op het theezakje, doet me denken aan de ‘Als ik een man was-Tag’ die al enige tijd door ‘blogland’ gaat. Op Mamazijn heb ik deze tag al eens ingevuld en Cassandra heeft hier haar mannelijke ideeën gespuid.
Maar goed, als ik voor 1 dag man zou mogen zijn? Er zijn heel veel dingen….maar behalve dat ik dan eindelijk weet hoe het is om een piemel te hebben, zou ik geloof ik vooral papa willen zijn en dan papa dingen doen! Dus extra hoog schommelen, wild stoeien, loslaten (en je dus niet elke twee seconden zorgen maken over wat ze doen en waar ze zijn) en vooral zo sterk zijn dat ik de kinderen op mijn schouders kan dragen.

2. In welke eeuw had je graag willen leven?

In een eeuw waar het theezakje nog niet bestond in zijn huidige vorm en zeker niet met een levensvraag er op! Thee bestond al wel, maar was zeker niet voor iedereen weggelegd: in de Renaissance! De tijd na de middeleeuwen dat de beschaving tot bloei kwam, dat klassieke schoonheid werd hervonden, dat kunst en literatuur in opmars waren en dat grote ontdekkingen werden gedaan. Nu bestrijkt de Renaissance meer dan één eeuw… Maar laten de ongeveer in het midden gaan zitten: de 16e eeuw. Prachtig lijkt me dat!

theezakje

3. Met welke oude bekende zou je graag weer eens willen afspreken?

Oei…zoveel mensen met wie ik dan ook een theezakje zou willen delen. Laten we ook hier voorop stellen: het onderhouden van sociale contacten is niet mijn sterkste kant. Ik spreek vriendinnen heel vaak, vele zelfs dagelijks, maar echt daten komt er maar weinig van. Iets met druk, beperkte energie, niet matchende dagindelingen en ga zo maar door. Daarom heb ik met een aantal vriendinnen nu gewoon de afspraak, dat we tijdens een date gelijk een nieuwe date plannen. Bam..genoteerd en tot over een paar weken!
Maar goed, dat was de vraag niet. ik zou wel eens af willen spreken met mijn vroegere beste vriend. We waren echt twee handen op één buik, maar na onze middelbare schoolperiode verwaterde het. Met mijn oude buurjongen moet ik ook nodig eens op date. Dat zouden we al doen na de geboorte van Pim …. inmiddels zijn we weer twee jaar verder! Oeps!

4. Maakt geld gelukkig?

Maakt geld gelukkig?,  vraagt mijn theezakje op het moment,  dat ik net te horen heb gekregen dat deze maand mijn inkomen een beetje op de kop staat. Bad timing dus. Want die knoop in mijn maag komt daar toch echt van. Toch ben ik van mening dat geld niet gelukkig maakt. Liefde maakt gelukkig, warmte ook. Schoonheid (in welke vorm dan ook), verbintenissen met mensen, humor, een regenboog, een zonnestraal, een pak sneeuw. Een onverwachte kus van mijn kinderen, een hoofdje dat op mijn schouder ligt en fluistert: “Mama lief”. … Dat zijn de momenten waar ik gelukkig van word en die momenten zijn voor geen bedrag op de wereld te koop.

5. Wat zou je het liefst tegen je jongere zelf willen zeggen?

Auch theezakje…lief doen! Dat vind ik altijd lastig namelijk. Ik wil tegen mijn jongere ik zeggen…nee: schreeuwen…HOUD OP!!!!! Loop niet constant op je tenen voor anderen! Houd op om jezelf beter voor te doen! Houd op om jezelf te overschreeuwen!Stop met dingen doen die niet bij je passen, enkel en alleen om erbij te horen! Wees niet zo onzeker! Accepteer jezelf en wees trots…nee: TROTS!

Wat stond er vandaag op jouw theezakje?

2 thoughts on “Vijf levensvragen…..van een theezakje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.