Vinz verteld; Ik wil zo graag een écht huisdier

Ik wil zo graag een écht huisdier

Ik vind huisdieren leuk. Ik heb vissen, die kan ik alleen maar voer geven dat is saai. Vissen kunnen alleen maar in water ademen. Wij niet. Vissen kan ik daarom niet aaien. Ik wilde al heel lang een huisdier. Een huisdier wat ik kan aaien, wat ik kan knuffelen en die ik verhaaltjes kan vertellen.

Een hond

Het liefste wil ik een meisjes hond. Meisjes honden eten niet alle spullen van de grond. Hondjes eten alleen maar brokjes. Die ik dan kan geven. Ik kan met een hond spelletjes doen. Er bestaan zelfs honden die dove jongetjes als mij kunnen helpen. Die zou ik echt kei graag een willen.

Mama en Papa willen geen hond. Ze zeggen dat we er dan heel veel rekening mee moeten houden. Ik een hond vier keer per dag moet uitlaten. Dat zou ik niet erg vinden. Ik leer de hond dan naast mijn skelter lopen. Of naast mijn fiets, dan kunnen we samen crossen in het bos.

Heel veel vragen en zeuren

Ik heb echt heel vaak gevraagd om een huisdier. Steeds zeiden mama en papa nee. Dus zei ik tegen Senn zeg jij ook maar dat jij een huisdier wil. Samen gingen we heel veel zeuren en vragen. Papa en Mama zouden erover na gaan denken.

Voordat de vakantie begon stond er ineens een hok in de tuin. Ik werd al blij, maar het hok was leeg. Ik vond dit erg jammer. Mama vertelde dat papa het hok moest maken. Ik liet mijn verdrietigste gezicht zien. Op vrijdag kwam ik thuis uit school en toen zei Mama, zulllen we het hok schoon maken. We gingen het hok schoonmaken, deden er zaagsel en hooi in, en een flesje water. Mama vertelde dat ik over twee weken een huisdier zou krijgen.

Eindelijk!!!

Op vrijdag zwem ik na het zwemmen mocht ik met papa mee. We gingen naar de dierenwinkel om twee cavia’s te halen! Ik was superblij! Snel wilde ik naar huis om ze aan Senn te laten zien. En nu mag ik ze aan jullie laten zien en erover vertellen.

Huisdier

Mijn cavia heet Rex, die van Senn Ko. Rex heeft een wit vlekje bij zijn neus. Daardoor weet ik dat het Rex is. Onze cavia’s zijn leuk en super schattig. We doen er mee knuffelen, aaien, brokjes en paprika geven en samen Ninjago kijken. Ook ben ik Rex gebaren aan het leren. Ik ben er echt heel erg blij mee.

Senn is bang dat Ko bij hem poept. Dat heeft Ko in het begin gedaan. Van het gekriebel van de pootjes schrikt Senn.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=i6VnyImjrMQ[/embedyt]

Hebben jullie ook huisdieren? Wat is de naam van jullie huisdieren, en hebben ze ook een wit vlekje bij hun neusje.

One thought on “Vinz verteld; Ik wil zo graag een écht huisdier

  • Ooooh, super! Cavia’s zijn de meest lieve diertjes ooit ;) Hier hebben we er ook twee en de kindjes zijn er ook super blij mee :) Met het feit dat ze zelf het hok moeten uitkuisen iets minder… :D

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.