Hamax Caress fietszitje – Review + Win!

Vandaag mag ik iemand blij maken met een Hamax Caress fietszitje! De fietszitjes van dit merk zijn sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar en namens Momambition heb ik deze getest én mag ik er ook nog één weggeven! Zelf heb ik gekozen voor het zitje wat ik aan het frame kan bevestigen, maar je kunt ook kiezen voor een bevestiging op de bagagedrager.

Hamax Caress fietsstoeltje achter framebevestiging: enorm veilig

Over de veiligheid niks te klagen. De consumentenbond heeft het Hamax fietszitje voor achterop vorig jaar (januari 2016) al getest en deze kwam met een 8,1 als beste uit de test! Op dat moment verliep de verkoop nog via een Duitse firma en was er geen Nederlandse importeur. Sinds kort zijn de producten van Hamax in Nederland verkrijgbaar via www.hamax-shop.nl. En dat maakt het natuurlijk alleen maar makkelijker!

De bestelling

Blij dat ik was, dat ik deze review mocht doen voor Momambition heb ik direct de bestelling geplaats op de Hamax Shop. Op dit moment is er ook nog een actie: bij aankoop van een Caress fietsstoeltje krijg je een gratis nekkussen en regenponcho t.w.v. €59,90. Altijd leuk meegenomen natuurlijk! Ik heb er ook direct een extra bevestigingsbeugel à €24,95 bij besteld, zodat manlief en ik het stoeltje (en kind) kunnen afwisselen op onze fietsen. Op dinsdag 25 april deed ik de bestelling en op vrijdag 28 april kon ik deze al ophalen bij het afhaalpunt. En daar zat Koningsdag nog tussen, dus écht supersnel!

De installatie

Eigenlijk was het bevestigen zo gebeurd (door manlief, dat dan weer wel). Zoals je kunt zien op de afbeelding (naast het onkruid…) wordt de beugel met vier schroeven vastgezet aan het frame (de zadelbuis).

Hamax

Wel moet je goed het boekje erbij pakken en de instructies bekijken. Het zitje moet minimaal 10 cm boven de bagagedrager hangen (of als je geen bagagedrager hebt: het spatbord of de achterband). Dit heeft te maken met de vering die het zitje heeft, erg fijn voor het kindje als je veel over hobbelige wegen of drempels fietst.

Bagagedrager- of framebevestiging?

Op mijn fiets kon ik het zitje helaas niet hoog genoeg monteren (slot zat in de weg), dus wij hebben ervoor gekozen om de bagagedrager eraf te halen en een voordrager op mijn fiets te monteren. Ik zou dus de mensen met bagagedrager adviseren om het zitje met bevestiging voor bagagedrager te kiezen! Dat heb ik even niet zo slim gedaan. Ondanks dat ben ik enorm blij met het stoeltje.

Gratis tip van Mel

Dit heeft niks met het stoeltje te maken, maar is een gratis tip van Mellie: Als je je kind van voor naar achteren verplaatst op je fiets, zorg dan voor een goede, stevige standaard! Ik zette mijn kind achterop en mijn standaard (midden) brak compleet af. Geen zorgen, geen gewonden, niemand gevallen, alleen een geschrokken mama. De fietsenmaker wees mij erop dat het ook echt geen goede standaard was die ik onder mijn fiets had. Oeps… Als je je kindje achterop zet, komt er ineens veel meer gewicht op die standaard. Een schijnbaar stevige standaard blijkt ineens niet zo stevig te zijn..

Kijk nou hoe gaaf dat Hamax stoeltje is!

Hamax Caress fietsstoeltje achter framebevestiging: Samenvatting

  • Geschikt voor kinderen vanaf (ongeveer) 9 maanden en niet zwaarder dan 22 kg (het kind moet zelfstandig kunnen zitten, zoals bij elk fietszitje);
  • Voetsteunen in hoogte verstelbaar, te bedienen met één hand;
  • Rugleuning in hoogte verstelbaar, te bedienen met één hand;
  • 3-punts gordelbevestiging;
  • Ligsysteem; het zitje kan in een ruststand voor het kind (verstelbaar tot maximaal 20 graden);
  • Prijs: € 159,95;
  • Als beste getest door de Consumentenbond (2016);

Wat vindt zoonlief ervan?

Zoonlief wil elke dag op de fiets, weer of geen weer. Hij zit dus lekker, is lekker buiten en moeders komt ook nog eens in beweging. Wat wil je nog meer?

hamax

Win een Hamax Caress fietsstoeltje

Wil jij graag deze Hamax Caress fietsstoel winnen? Wat moet je daarvoor doen?

  • Laat in een reactie op dit artikel weten dat je meedoet (met een geldig e-mailadres);
  • Like de facebookpagina van Momambition en deel de actie (openbaar) op je eigen tijdlijn;

Extra kans maken? Voor elk Social Media kanaal waarop je Momambition extra volgt gaat je naam een keer extra in de pot. Deze winactie loopt tot en met 15 mei 2017. Om 16.00 uur sluit de actie en ontvangt de winnaar een persoonlijke mail van ons. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. We gaan uiteraard zorgvuldig om met jouw gegevens. Voor meer informatie wil ik je verwijzen naar onze disclaimer.

67 thoughts on “Hamax Caress fietszitje – Review + Win!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.