Wanneer beginnen met Sinterklaas vieren?

Sinterklaas is al weer een week in het land. Onze kinderen waren 2 weken van te voren al helemaal van het pad. Ontzettend zenuwachtig maar ze hadden er ook ontzettend veel zin in. Sinterklaas liedjes, versieringen, kleurboekjes alles wouden ze wel hebben. De schoen zetten afgelopen weekend was dan ook een feestje. En de liedjes schalden door het huis.

Wanneer vieren jullie Sinterklaas?

Bij ons is Sinterklaas echt wel een dingetje hoor. Heel leuk, gezellig en vooral hectisch haha. Die planning… Hoe doe jij dat? Vier jij sinterklaas echt op 5 december of in het weekend?

December is gezellig maar ook druk.

December is heel leuk hoor, maar ook o zo druk! Merel is al een dag thuis gebleven van school omdat ze gewoon helemaal op was van de spanning. Moe, ontzettend moe en ze zat zichzelf in de weg. Gelukkig doen ze daar op school niet zo moeilijk over. Natuurlijk scheelt het ook dat ze nog maar in groep 1 zit.

Sinterklaas vieren.

Sinterklaas of ook wel pakjesavond vieren wij bij allebei de opa’s en oma’s. Heel gezellig natuurlijk, maar het vergt ook wel wat planning. Bram is op 4 december jarig. Goede planning had die jongen, heeft hij van zijn vader. Een kleine week te vroeg geboren maar dat mocht de pret niet drukken natuurlijk! Al was het wel iets makkelijker geweest als hij op de uitgerekende datum geboren was haha.

Bram, verjaardag Bram en Sinterklaas.

Zoals hierboven gezegd; Bram is 4 december jarig. Bram begint op 4 december ook op de basisschool! Op zijn verjaardag dus, dit hebben we bewust gedaan omdat op deze basisschool ze normaal de dag na de verjaardag beginnen maar dat vond ik niet zo handig omdat ze op school op 5 december ook Sinterklaas vieren. Daarom begint hij op zijn verjaardag. Dat is op maandag en de visite moet toch eerst werken. Daarom hebben we besloten zijn verjaardag op 3 december te vieren. Daarmee vervalt dus wel meteen een optie voor pakjesavond.

sinterklaas

Wij vieren vandaag sinterklaas.

Dat is waarom wij hebben besloten om op 2 december Sinterklaas te vieren dus op zaterdag en vandaag. Het is misschien een beetje vroeg maar we hebben de kinderen verteld dat Sinterklaas niet overal tegelijk kan komen. Klopt natuurlijk ook wel, ik bedoel hoe moet die oude man dat anders allemaal doen met zijn pietjes en die arme Americo? Dat arme beestje zou doodop zijn.

Schoen zetten.

Normaal mogen onze kindjes de schoen zetten in het weekend en 1 x door de week. Daar krijgen ze dan ook echt kleinigheidjes in. Een paar pepernoten, knutselspulletjes of bijvoorbeeld 2 bekertjes met Playdoh.

Dit jaar hebben we het dus iets anders gedaan. Het weekend dat de sint kwam kregen ze op vrijdag een brief van sint. Dat hij hoopte ze te zien bij de intocht op zaterdag. Blij dat ze waren zeg! Op zaterdag mochten ze natuurlijk de schoen zetten, dat hebben ze woensdag weer gedaan. En voor deze keer mocht het ook op vrijdag en zaterdag. Zodat we zondag pakjesavond kunnen vieren. Dan mogen ze volgende week nog 1x de schoen op woensdag zetten en dan hebben we zaterdag pakjesavond en is het mooi geweest. Niet te vergeten dat onze Birthday Boy de volgende dag zijn verjaardag alweer viert.

Hoe vier jij Sinterklaas?

 

4 thoughts on “Wanneer beginnen met Sinterklaas vieren?

  • Mooi hoe je dit hebt opgelost!
    Wij vieren het op 5 december. M’n zoontje is 21 maanden, dus doe krijgt het nog niet helemaal mee. Mijn broer is dan ook jarig, dus wij vieren dat tegelijk.

  • Een mooie planning ;) Wij vieren het op 5 december. Manlief is de hele dag al in Sintsferen haha of moet ik zeggen in piet sferen ?. ‘s Middags gaan we pietje lopen en als afloop dansen en zingen met de pieten. (Georganiseerd hier in de stad). Dan vieren we begin van de avond pakjesavond thuis. Door dat het beter uit kwam vieren we Sinterklaas met de familie het weekend er na.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.