6x de Allerleukste speelgoed adventskalenders voor kids!

Ik liet jullie eerder al een spoiler zien van de Adventskalender van The Body Shop. Maar ik dacht hey, speelgoed adventskalenders zijn ook super leuk! En er is zoveel keuze! Ik laat je er een aantal zien en ook welke wij zelf voor Leia hebben aangeschaft. Welke van deze leuke Speelgoed Adventskalenders haal jij voor je kleintje?

Ik ben dan wel niet gelovig opgevoed, toch zat ik als kind op een christelijke school en heb ik zelfs een periode gehad dat ik vrijwillig iedere zondag op de zondagsschool of in de kerk zat. Als negen jarig meisje vond ik het prachtig om liederen mee te zingen, de mooie verhalen aan te horen of gewoon gezellig spelletjes te doen met de andere kinderen. De Adventsperiode was voor mij altijd het meest bijzonder.

Waar komt Advent vandaan?

Advent is afgeleid van het Latijnse woord Adventus. Adventus staat voor komst, waarbij de geboorte en wederopkomst van Jezus wordt herdacht. De Advent periode is dan ook een christelijke traditie die zich afspeelt in de periode voor kerst. Het is echt het aftellen tot kerst. Tijdens deze Adventsperiode (startdatum tussen 27 november en 3 december) bereiden christen zich voor op het kerstfeest. De hoofdregel is dat er 4 zondagen in de Adventsperiode zitten waarbij er iedere zondag een kaars wordt aangestoken.

Het aansteken van de kaars symboliseert het Licht der Wereld. Daarnaast tellen we af met een Adventskalender. Een Kalender met luikjes. Achter ieder luikje zit meestal een chococlaatje, maar tegenwoordig zijn de Adventskalenders ge-upgrade. Zo bestaan er Speelgoed Adventskalenders, maar ook beauty varianten zoals van The Body Shop.

Speelgoed Adventskalenders

Voor vandaag laat ik jullie de leukste Speelgoed Adventskalenders zien. Ik begin met het speelgoedmerk waar wij zelf twee adventskalenders van hebben gekocht tijdens ons bezoek aan LEGO World vorige maand.

Adventskalenders van LEGO

De keuze is reuze als het gaat om speelgoed adventskalenders. Vooral LEGO heeft een paar super toffe edities. Zo hebben wij zelf gekozen voor de LEGO Friends Adventskalender en daarnaast kochten wij ook de LEGO City Adventskalender. LEGO Friends is hier inmiddels sowieso al een groot succes, dus de Adventskalenders van LEGO konden echt niet achterblijven.

Wat mij trouwens op viel in mijn zoektocht naar Speelgoed Adventskalenders, was dat ook gewoon de 2016 versies van de LEGO adventskalenders nog te koop zijn. Wat ik dan weer stom vind, is dat de Lego speelgoed Adventskalenders van voorgaande jaren een stuk prijziger zijn dan die van nu.

Adventskalenders van Playmobil

Naast het bekende LEGO, zijn er ook Playmobile Adventskalenders En wow! Wat zijn dat er veel! Een kleine greep uit de selectie van speelgoed adventskalenders van Playmobil zijn o.a. :

Barbie Adventskalender

Yep, ook Barbie houdt van het kerstfeest en telt graag met af de Barbie adventskalender.

Adventskalenders van Schleich

Als je kind gek is op dieren dan kun je je hart ophalen met de speelgoed Adventskalenders van Schleich. Deze Adventskalenders zitten vol met leuke dieren. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar. Van boerderij dieren tot dino’s, maar ook Paarden en elven. Bekijk hier alle speelgoed adventskalenders van Schleich

Adventskalenders van Disney

Ook Disney Fans komen aan bod met Adventskalenders. Zo is er bijvoorbeeld Frozen adventskalender of de speelgoed Adventskalender van Cars. En welk meisje houdt nou niet van Frozen? Let it gooooooooooo. Deze moeten we volgend jaar maar kiezen. Want 2 vakjes per dag open maken is al meer dan zat denk ik haha!

Adventskalenders van Ravensburger en Ses

Ik ben stiekem best wel een saaie muts hoor. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om te puzzelen. Nu we eindelijk een mooie eettafel hebben die enorm groot is, kan ik mijn geluk niet meer op. Deze Adventskalenders van Ravensburger zijn dan ook wel erg leuk voor de echte puzzelkindjes! En ben je meer van het knutselen, dan kun je ook kiezen voor een SES Adventskalenders of de Hama 10.3040 Adventskalender, veelkleurig.

Met welke van deze speelgoed adventskalenders gaan jullie aftellen?

 

2 thoughts on “6x de Allerleukste speelgoed adventskalenders voor kids!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.