Hoe drukte ervoor zorgt dat je dingen verwaarloosd

Hoe drukte ervoor zorgt dat je dingen verwaarloosd. Want jemig jongens, wat ben ik aan het rennen en vliegen de laatste tijd. Gelukkig ben ik me er goed van bewust waar de prioriteiten liggen, waarbij soms de minste prio gewoon verwaarloosd wordt.

Social Media

Vroeger (lees: een paar maanden geleden) checkte ik nog wel eens tussendoor mijn social media. Deelde ik af en toe een fotootjes en berichtje en een whatsappje werd over het algemeen relatief snel beantwoord. Tegenwoordig ren ik door tot een uur of 9/half 10 ‘s avonds en gun ik me niet de tijd om die telefoon nog even voor ontspanning te pakken. Omdat ik me minder wilde laten afleiden, ging mijn telefoon steeds vaker aan de kant en miste ik oproepen en whatsappjes die ik eigenlijk niet wilde missen. (Waar is die telefoon waarmee je alleen maar kunt bellen? Ik wil ‘m!)

Smartwatch

Dus toen we een paar weken geleden een dagje Bataviastad deden en mijn man tegen mij zei dat “zo’n Smartwatch echt wat voor mij zou zijn” heb ik hem heel wazig aangekeken en alleen gedacht: “Tjezus, nóg meer afleiding? En nog meer drukte. No way!” Guess what, ik heb hem gekocht, want ja, wees eerlijk, als manlief zegt dat je zoiets mag/moet kopen, gewoon DOEN natuurlijk! En wat blijkt, ik kan niet meer zonder. Ik kan mijn telefoon heerlijk in mijn tas laten zitten. Gaatie over, dan kan ik even checken wie het is en of ik wel of niet per se op dit moment moet aannemen of dat ik diegene later terug kan bellen. Ideaal dus en minder drukte!

Rust in de drukte

Maar lees nu bovenstaande nog eens. Wat geeft het me eigenlijk een rust. Zoveel rust dat ik overweeg om mijn facebook-account te laten voor wat het is, of zelfs offline te gooien. Het is dat het zakelijk toch interessant is om facebook te hebben. Zoveel rust dat ik af en toe overweeg om een telefoon te kopen waarmee ik alleen kan bellen, appen en sms’en. Maar nee sorry, daar vind ik mijn Samsung Galaxy S8+ toch te leuk voor :).

One thought on “Hoe drukte ervoor zorgt dat je dingen verwaarloosd

  • Ik dacht dat ik de enige was! *Hi5* :D Ik word de laatste tijd soms knettergek, echt. Op het einde van de dag staan er meer dan 60 ongelezen WhatsAppjes, loopt die mailbox over en moeten er nog sms’en beantwoord worden. Serieus…
    Die persoonlijke FB-pagina ben ik zelfs aan het overwegen om stop te zetten, ik doe er toch haast niks meer mee. En het geluid van WhatsApp is ondertussen ook al uitgeschakeld…
    Zo eens een paar dagen afgesloten van de rest van de wereld zou geen slecht idee zijn momenteel :D

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.