Zo kun jij je kantoor meer sfeer geven

Na een langere tijd thuis te hebben gewerkt, mogen we weer naar kantoor, wat toch wel weer grote impact heeft op de werknemers. Het is gewoon weer ff flink wennen om dagelijks naar kantoor te rijden en het vergt natuurlijk ook weer meer dagelijkse planning. Als werkgever is het dan ook belangrijk om hier begrip voor te hebben en je ook goed voor te bereiden op het feit dat je werknemers weer de hele dag, een hele week lang op kantoor gaan doorbrengen.

Wekelijks bijeenkomsten organiseren: hallo vrijmibo

In het begin kan het best spannend zijn om weer naar kantoor te gaan. De meeste werknemers moeten weer even in dat sociale aspect komen. Om werknemers weer met elkaar in verbinding te krijgen, is het plannen van wekelijkse bijeenkomsten handig. Denk bijvoorbeeld aan een wekelijkse vrijdagmiddag borrel om de verbinding tussen werknemers weer te verbeteren.

Zorg voor goede kantoorspullen

Ook is het belang dat een werknemer zich op zijn of haar gemak voelt op kantoor. Zorg daarom voor alle benodigde spullen zoals kantoorkasten, kwalitatieve bureaustoelen en voldoende bureaus. Houd ook rekening met verplichting, genoeg contactpunten voor stekkers van laptops en voldoende kopp schakelmateriaal. Fris de werkruimte op met het gebruik van planten.

Investeren in teamwork

Niet alleen het sociale contact is van belang, investeren in teamwork is ook een must. De vrijdagmiddagborrel heeft hier al flink zijn waarde in, maar het is ook goed om te kijken naar cursussen die zich richten op het verbeteren van teamwork. Kost misschien wel ff iets, maar op langere termijn verdien je dit weer terug op de werkvloer. Want werknemers die zich gezien voelen en op hun gemak voelen, tonen meestal ook meer inzet. En het zal leiden naar een verbeterde samenwerking.

Veel succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.