Horloge onderhouden: Zo zorg je goed voor je horloge

Of je nu een mega dikke rolex hebt gescoord of een vintage exemplaar, je wilt vast en zeker lang kunnen genieten van je amooie horloge. Het is essentieel om je horloge goed te onderhouden zodat hij in een goede conditie blijft en jij er super lang plezier van hebt. Ik geef je een aantal tips en trucs:

Hoe onderhoud je je horloge?

Het opwinden van een horloge doe je altijd in de richting van de klok en haal het horloge hierbij van je pols af om beschadigingen te voorkomen. Vermijd daarnaast contact met chemische producten en stel het horloge nooit bloot aan heftige stoten en schokken als hij niet schokproef is.

onderhoud horloge Moederdag outfit cadeautips brandfield cluse valentino ralph lauren

Blootstelling aan water

Wanneer je je horloge met regelmaat aan water blootstelt, adviseer ik je om het klokje jaarlijks te laten controleren op waterdichtheid. Zorg er altijd voor dat de schroef/kroon gesloten blijft! Vocht veroorzaakt roest en roest kan je horloge ernstig beschadigen. Mocht het glas van je horloge breken of barsten, laat het dan vervangen.

Lege batterij:

Wanneer je batterij leeg is, laat hem dan direct vervangen. Lege batterijen kunnen lekken en dat is zeer schadelijk voor het uurwerk.

Horlogebanden onderhouden:

Ik heb twee horloges, een horloge met stalen band van Cluse ( zie moederdag outfit post van vorig jaar)en een horloge met lederen band van Marc Jacobs. Beide horloges moet ik op verschillende manieren onderhouden.

Hoe onderhoud je een stalen horlogeband?

Metalen banden kun je voorzichtig wassen met water. WIs de band echt heel erg vuil, dan kun je en zachte tandenborstel gebruiken met wat water en zeep om het vuil weg te poetsen. Spoel daarna wel goed na met water en droog met een zachte doek. Is je horloge niet waterdicht, wees dan extra voorzichtig en laat er geen water in kopen. Veeg hem dan schoon met een vochtige zachte doek. Wel nadrogen.

Hoe zorg je goed voor je horloge? Moederdag outfit cadeautips brandfield cluse valentino ralph lauren

Hoe onderhoud je een lederen horlogeband?

Lederen banden moet je wat losser dragen in de zomer. Lederen banden absorberen namelijk zweet. Wanneer je de band strak om de pols draagt kan er geen lucht onder de band komen, dit kan zorgen voor uitslag op de pols. Wordt de band toch vochtig van het zweten? Veeg deze dan droog met een zachte doek.

Om langer plezier te hebben van een lederen band, raad ik je aan om de horlogeband in te spuiten met een kleurloze leerspray.

Horloge onderhouden: Zo zorg je goed voor je horloge Momambition.nl

Heeft mijn horloge een onderhoudsbeurt nodig?

Je kunt een horloge een beetje vergelijken met een auto, behalve benzine is ook onderhoud noodzakelijk om een auto goed te laten rijden. Vooral bij de duurdere horloges raad ik je aan om zo nu en dan eens een onderhoudsbeurt te laten doen door een erkende horlogemaker. Bij een onderhoudsbeurt wordt de horloge helemaal uit elkaar gehaald, gesmeerd, geolied en eventueel worden er onderdelen vervangen. Je krijgt dan ook een nieuwe batterij en de waterdichtheid wordt getest.

Wat is jouw favoriete horloge? Laat je een foto zien in de reacties op facebook?

in samenwerking met Lucardi.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.