Houd je hoofd en lichaam koel: 3 tips voor mommy-me-time

Als mama kennen we het allemaal wel: de dagen waarop je het hele huis door bent gevlogen, boodschappen hebt gedaan, eten hebt gekookt, iedereen tevreden hebt gesteld, en vervolgens uitgeput op de bank ploft. Begrijp me niet verkeerd: moeder zijn is heerlijk, en de meeste momenten zijn echt genieten, maar soms ben ook ik even écht toe aan ontspanning. Tijd voor mezelf nemen is wat ik dan graag doe. Ben jij als mama ook wel eens toe aan wat meer mommyme-time, dan heb ik drie tips voor je om even lekker te ontspannen.

3 x Mommy-me-time

Shoppen

Het zal misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt als je graag wilt ontspannen, maar shoppen kan er zeker voor zorgen dat je je meer relaxt voelt. En aangezien het warmere weer nog even op zich laat wachten, kun je in de modecollecties alvast wegdromen en nadenken over je nieuwe zomergarderobe. Zo is voor mij een onmisbaar item – waarmee ik het op warme dagen koel houd én me fashionable kan voelen – een vrolijk gekleurde blouse, zoals je ze bijvoorbeeld in deze collectie vindt. Shoppen doen we tegenwoordig steeds vaker online, dus dames: zet een kop thee, pak je laptop erbij en maak het jezelf comfortabel. Of pak een dag dat je alleen bent en ga met vriendinnen lekker struinen en eten. Heb ik afgelopen zaterdag ook gedaan met de dames van Momontop.nl en Beebsandmoms.nl

mommy-me-time Center Parcs Villages Nature® Paris Disneyland Paris Mamablog weekend weg

Zwemmen

Ontspanning door inspanning? Het bestaat echt. Als je veel aan je hoofd hebt of hebt gehad, kan het heerlijk zijn om te gaan zwemmen. Door het water heen bewegen zorgt voor een soort massering van je huid en tevens zorgt lichaamsbeweging voor een boost van alle stofjes waar je je beter door gaat voelen. Dubbelop positief, dus! Wil je jezelf extra verwennen, kies dan een zwembad uit met een fijne sauna erbij of zoals dit zwembad in Village Nature Paris. Hello, mommy-me-time!

mommy-me-time week 4 - 2018 kneipp badparels

Badderen

Houd je wel van water, maar heb je niet de behoefte om echt actief bezig te zijn, neem dan een uitgebreid bad! Zorg voor een heerlijk geurende badschuim of olie, een fijn muziekje op de achtergrond, en geef je even helemaal over aan de rust met een maskertje ofzo. Dit doe ik tegenwoordig ook wel eens samen met Le husband, erg gezellig! Zelf vind ik de producten van Kneipp altijd ontzettend fijn. En laten ze nou ook nog een lijn hebben die ‘Pure Ontspanning’ heet…

Naast bovenstaande mommy-me-time tips is er nog een belangrijke vorm van ontspannen: je hoofd leegmaken. Proberen je minder druk te maken over dingen is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar in dit artikel hoop ik je wat meer inzicht te geven in de kracht van het loslaten en een optimistische kijk op het leven hebben.

Hoe vaak per week plannen jullie mommy-me-time in voor jullie zelf? En wat ga je dan het liefste doen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.