Vakantiepret met een budget : 5 budget uitstapjes met kinderen.

De vakantie is hier al bijna weer voorbij en we hebben daardoor al weer heel wat leuke uitjes achter de rug. Ik ga vandaag 5 budget uitstapjes met je delen die echt heel erg geslaagd waren. én eigenlijk niets hebben gekost. Want tja het leven is al duur genoeg toch? Dus waarom zou je niet af en toe wat leuks doen maar dan zonder dat je teveel uitgeeft?

Vakantie pret met een budget: 5x leuke budget uitstapjes met kids

1 Dagje zwemplas

Dit is toch wel een van mijn favoriete budget uitstapjes. Samen met mijn twee knappe jongens van 1 en 5 ging ik lekker een dagje naar de zwemplas bij ons in de buurt. En weetje hoeveel geld ik heb uitgeven? Jawel 0 euro. Alleen wat benzine geld. Eten en drinken had ik namelijk zelf meegenomen. Het weer was heerlijk en de mannen hebben de hele tijd op het strandje of in het water gespeeld en mama? Die speelde af en toe mee of werd lekker bruin op haar handdoekje.

Budget uitstapjes

 

2 Picknicken is leuk!

Ook zo iets wat je super makkelijk kan doen! Een kleine of grote picknick dat maakt eigenlijk niet uit. Kinderen vinden het al snel leuk dat ze lekker buiten eten. Zo hebben we een keer het avond eten buiten gedaan in de dierentuin. We konden via de ING aan goedkope avondkaartjes komen. Ik nam lekkere wraps mee, kipkluifjes en wat drinken en we hebben super lekker gegeten terwijl we naar de wilde dieren zaten te kijken.

Maar je kan natuurlijk ook gewoon in het parkje bij jou in de buurt gaan picknicken. Kleed mee en een tas vol hapjes en genieten maar.

Budget uitstapjes

 

3 Op bezoek bij de kinderboerderij

De kinderboerderij is nog tot heel lang leuk, vaak kun je dieren kijken en ook nog spelen bij een kinderboerderij. Onze kinderboerderij heeft zelfs een trampoline staan. Gegarandeerde pret dus voor de kinderen. Als extra activiteit kun je vaak dieren voeren voor 50 cent. Maakt het net even wat specialer voor de kinderen en het is een absolute topper onder de budget uitstapjes.

budget uitstapjes

4 Maak een boswandeling

Zelf vind ik het heerlijk! Lekker stappen door het bos. Als je een echt bospaadje pakt hoef je niet bang te zijn voor auto’s dus kunnen de kleintjes lekker rond struinen. Mijn opa maakte de boswandelingen vaak nog bijzonderder door te doen of kabouters achter een boom snoepjes hadden verstopt. Hoe magisch is dat? Ik heb dus heel lang geloofd in elfjes en kabouters. Verzamel samen wat leuke dingen zoals takjes of blaadjes terwijl je wandelt dan kun je thuis ook nog lekker knutselen.

Budget uitstapjes

5 Fietstochtjes in de buurt

Dit is iets wat ik regelmatig doe. Wij hebben het geluk dat er op 20 minuutjes door de polder fietsen een super leuk eet tentje aan het water zit. Tijdens het fietsen komen we koeien, paarden, schapen en water vogels tegen. De kinderen vinden dat prachtig! Daarna drinken we op het terrasje aan het water een drankje (vaak met taart haha )en fietsen weer terug naar huis. Maar je kan natuurlijk ook zelf wat te drinken meenemen en ergens op een bankje gaan zitten.

Budget uitstapjes

Heb jij nog een leuke budget uitstapjes tips? Laat ze dan vooral aan ons weten :D Wil jij meer budget inspiratie op doen? Lees dan ook deze budget artikelen van onze redactie:

Liefs Shirin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.