AFAS sprookjesweken in Julianatoren + win 4 tickets!

AFAS sprookjesweken in Julianatoren

Momambition is uitgenodigd om tijdens de AFAS sprookjesweken (van 15 juli tot 20 augustus 2017) een bezoek te brengen aan pretpark Julianatoren. Samen met mijn jongens, Rutger en zusje Shanique  begon ik aan dit bijna sprookjesachtige avontuur…

Met de Jul & Julia bus

Op zaterdag 5 augustus vertrokken we om 09.15 naar Apeldoorn. Er was veel drukte op de weg voorspeld in verband met de zomervakantie maar dit viel gelukkig erg mee. Tegen 11.00 kwamen we aan bij Julianatoren. Het eerste parkeerterrein was vol dus we werden doorverwezen naar de tweede parking een kleine kilometer verderop. Vandaar uit pendelen vrolijke bussen heen en weer tussen het park en de parkeerplaats. Dit vonden mijn jongens al een avontuur op zich.

Lees ook: Julianatoren : perfect uitje voor de allerkleinsten

Op de foto met sprookjesfiguren tijdens AFAS sprookjesweken

Aangekomen bij het park viel me op dat de kinderen (net als tijdens mijn eerste bezoek een jaar of twee geleden) direct al worden opwacht door een aantal verklede figuren. Voordat je het park binnen bent kun je dus al op de foto met een prinses of, zoals Levi vandaag, met Mike de Ridder. Leuk!

AFAS sprookjesweken julianatoren
Levi met Mike de Ridder

Favoriete attracties

Na een hartelijke welkom en even spieken in de gekregen envelop (jeej we hebben bonnen voor eten!) konden we los. Van buiten hadden mijn jongens de dinosaurussen al gezien, dus dat werd attractie nummer 1. Volgens Roan (die nogal een wijsneus is en ons tijdens het ritje een soort tour van alle verschillende dinosauriërs inclusief benaming en een paar belangrijke feiten per dino gaf) ook direct de leukste attractie van het park.

AFAS sprookjesweken julianatoren
Roan’s dinotour met uitleg (dat handje!)

Levi vond de vliegende bus de leukste attractie, maar vond ook de griezeltunnel heel erg spannend en leuk! Na een keer of 5 ‘griezelen’ konden we hem eindelijk mee krijgen naar de volgende attractie.

Rutger en Shanique zijn nog even met zijn tweeën in de achtbaan geweest, daar wilde de rest niet in. Levi was maar al te blij dat zijn tante mee was en sleepte haar van attractie naar attractie. Alhoewel ik niet denk dat het logisch is om speciaal voor ‘oudere kinderen’ naar Julianatoren te gaan heeft zij zich samen met de kleintjes goed vermaakt in alle attracties. Zij vond zelf een soort toren waarbij je je op moet trekken (tot enorme hoogtes… brrr…) het leukst!

AFAS sprookjesweken julianatoren
Shanique en Roan in de toren

Foooood

Toen het ‘s middags ineens keihard ging regenen zijn we maar wat gaan eten. Gelukkig hebben we maar 1 regenbui over de hele dag gehad. Naast de lekkere hamburgermenu’s en kidsboxen die wij kregen aangeboden zag ik ook een aantal goed uitziende belegde broodjes, kun je op meerdere plaatsen op het park ijsjes kopen, en hebben ze een ‘Thaise toko’ waarbij ik stiekem even moest lachen om het feit dat de dames in die toko er inderdaad ‘Thais’ uitzagen. Goeie marketing! Dat geeft (O vooroordeel o vooroordeel) direct de illusie dat de nasi haast wel lekker MOET zijn.

Zo zit in Tilburg een Surinaamse eettent met Nederlandse (lees witte) kok, toen mijn vriend me daar mee heen nam en ik de kok zag dacht ik: ‘Are you sure??!!’ Nou, heerlijk gegeten! Maar voor dit artikel een heel ander onderwerp krijg moet ik gauw weer terug naar Julianatoren.

Senioren

Wat mij verder nog op is gevallen aan Julianatoren is dat er veel senioren aan het werk zijn. Leuk om het contrast te zien met andere pretparken waar juist vaak hele jonge mensen werken. Mijn jongens hebben met verschillende van deze enthousiaste medewerkers een praatje gemaakt bij de attracties. Bij een van de attracties durfde Roan wel maar Levi niet. De man die deze attractie bestuurde vroeg Levi of hij echt niet wilde proberen. Levi liet zich overhalen maar halverwege de rit barstte hij in tranen uit. Niks ritje uitzitten maar de attractie werd direct stil gezet, Levi werd er uitgetoverd waarna het ritje weer verder ging. Top!

AFAS sprookjesweken julianatoren
Voordat de paniek toegeslagen had…

AFAS sprookjesweken

Tijdens de AFAS sprookjesweken begint er  van 11.00 tot 15.00 ieder uur een nieuwe show. Wij dachten slim te zijn door naar de laatste van de dag te gaan i.v.m. eventuele drukte. Om 15.00 zijn we dus naar het sprookjesconcert gegaan, maar we waren absoluut niet de enige! Er zijn vier shows per dag, en ik geloof dat vandaag alle vier de shows bomvol zaten. Helemaal niet erg hoor, vooraan zijn bankjes waarop de kleintjes kunnen zitten om alles goed te zien. Goed geregeld dus!

Over de show

Hans en Grietje gaan de strijd aan met de boosaardige Heks. Zij heeft alle snoepjes weggetoverd waardoor het sprookjesbal niet door kan gaan. Met behulp van hun sprookjesvrienden en vriendinnen, en met hulp van het publiek moeten Hans en Grietje drie raadsels beantwoorden om zo het snoep terug te krijgen. Alleen als dit lukt zal het sprookjesbal door kunnen gaan! Je moet eigenlijk zelf naar de show gaan om te zien of Hans en Grietje het voor elkaar krijgen…

Een vrolijk stukje musicaltheater, vol leuke liedjes en een spannend verhaal. De kinderen worden uitgenodigd om te dansen en mee te roepen tijdens de show, waardoor ze gemakkelijk geboeid blijven. Na de show maken ze voor ieder kind dat wil nog even tijd om op de foto te gaan, erg leuk!

AFAS sprookjesweken julianatoren
Roan met alle castleden tijdens het fotomoment na de show

Andere activiteiten AFAS sprookjesweken

Naast het sprookjesconcert zijn er tijdens de AFAS sprookjesweken ook verschillende andere dingen te zien en doen zoals het sprookjesbal en de sprookjescatwalk. Bij de laatste kun je als je verkleed gaat als je favoriete sprookjesfiguur kans maken op leuke prijzen! Ook zijn er speciale zomeravonden welke je nog kunt bijwonen op 12 én 19 augustus. Op deze avonden presenteert Julianatoren exclusieve Mini-Sprookjesmusicals en kun je genieten van de Jul & Julia Sing-A- Long! Ook zijn Piano & Co te horen in een interactieve muzikale show. Het pretpark is op deze dagen tot 20:00 uur geopend!

Rond 17.30 zijn we richting huis gegaan, waar bij thuiskomst mijn moeders heerlijke zelfgemaakte tomatensoep op ons stond te wachten. Bij vertrek kregen we een overzichtje mee met tijden en data van verschillende AFAS shows voor kinderen. Er waren ook een paar locaties bij ons in de buurt, dus wie weet gaan we daar eens wat van bezoeken!

Ben jij al in Julianatoren geweest tijdens de AFAS sprookjesweken? Wat is het favoriete sprookjesfiguur van jou kind?

WINACTIE GESLOTEN

Fannie Hovenkamp is de gelukkige winnares van 4 entree tickets, de redactie wenst je veel plezier!

 AFAS sprookjesweken

 

Succes allemaal!

52 thoughts on “AFAS sprookjesweken in Julianatoren + win 4 tickets!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.