Zo creëer je een aangenaam werkklimaat

Te koud, te warm, te weinig zuurstof. ‘s Zomers is het te heet, ‘s winters veel te koud. Iedereen kent de verschijnselen van de moderne kantoortuin inmiddels wel. Toch kun je best iets doen om zelf een aangenaam werkklimaat te hebben. Zo stop je het ruziën met collega’s en creëer je een persoonlijke zone met een prettig werkklimaat.

Zo trotseer je het werkklimaat

Het is een fijn kantoor, behalve dan dat de thermostaat niet of nauwelijks reageert. De atmosfeer is lekker muf want ja dat raam kan natuurlijk niet open. Wie meer zuurstof nodig heeft, mag het lekker buiten gaan halen. Toedels! Het werkklimaat is voor velen onder ons een ontzettende bron van ergernis. Toch doen we er meestal niet zoveel aan, al was het maar omdat we geen idee hebben wát dan?! Ik geef je daarom een aantal tips en handvaten om het werkklimaat te kunnen trotseren:

Creëer je eigen micro-klimaat

Zorg voor een lampje of een ventilatortje met zo’n USB-stickie eraan. Die kun je zo in je laptop in-pluggen. Er bestaat ook zoiets als ‘polsverwarming‘, dit is een elektrische band om je arm die je versneld opwarmt.

Trek laagjes aan.

Ga slim om met je kleding. Zorg dat je gedurende de dag iets aan of juist uit kunt doen. En bewaar ook ook een warm vest of een trui op je werk. Je hebt vast wel een kluisje of een lade bij je bureau waar je hem in kunt stoppen toch?

Word ‘chef-raam’

Als medewerkers zelf een raam kunnen openen, levert dit al snel een fikse reductie op van klachten over de temperatuur of een droge huid. Wie in de buurt van een raam zit, wordt bovendien vaak de “beheerder” ervan: die bepaalt wanneer het wel en niet opengaat.

Let op de stand van de zon

Houd daarnaast rekening met het zonlicht en daarmee ook de temperatuur van een werkplek. Ben je het meest effectief als het lekker warm is? Probeer dan een bureau aan de zonzijde van het gebouw te krijgen. Gedij je bij koelte? Dan is de noordkant meer jouw plek.

Heb jij nog functionele tips om het werkklimaat te trotseren? Deel ze met ons in de reacties! Vinden we leuk!

Liefs Cassandra

3 thoughts on “Zo creëer je een aangenaam werkklimaat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.