De rotklusjes van het ouderschap

Er zijn toch altijd wel dingen aan het ouderschap waar je niet zo blij van wordt en probeert uit te stellen of door te geven aan je partner. Denk aan die enorme poepluier :P Ik vertel je vandaag hoe ik met deze rotklusjes van het ouderschap om ga en wie het meeste doet…

De rotklusjes van het ouderschap

Ik werd door Kimberly van BeebsandMoms.nl gevraagd om de rotklusjes van het ouderschap tag in te vullen. Een vragen met allerlei rotklusjes die je in het ouderschap tegenkomt en die je het liefst door le husband laat doen zodat jij met je wijntje kunt blijven door Netflixen.

rotklusjes van het ouderschap Center Parcs Villages Nature® Paris Disneyland Paris

De 8 vragen over rotklusjes van het ouderschap

Ik zal de 8 vragen van de rotklusjes van het ouderschap tag, hier nog ff op een rij zetten voor als jij de tag ook graag wilt invullen op jouw blog en dan gaan we daarna aan de slag met alle antwoorden.

  1. Hoe vaak knip je de nagels van je kind
  2. En de teennagels?
  3. Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
  4. Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
  5. Wie verschoont luiers of mag op de wc vieze billen poetsen?
  6. En wie staat er ‘s nachts op als je kind wakker wordt?
  7. Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
  8. En wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Liever niet zo vaak. Maar zeker wel eens per week. De nageltjes van Leia groeien mega hard. Toen ze nog kleiner was heb ik haar een keer per ongeluk in de vinger geknipt. Ik heb er nog een rot gevoel over.

En de teennagels?

Ik denk uhm, eens per 2/3 weken ofzo? Haar nageltjes groeien anders echt te ver over haar teentjes heen en dat lijkt me niet echt fijn zitten in schoenen. Wel vind ik dat de meest rottige klus. Op de een of andere manier giert ze het ALTIJD uit als het gaat om haar tenen. Draaaaamaaaa

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Dit doe ik altijd tweemaal per week in verband de gevoelige luchtwegen van Leia. Ze is behoorlijk warmbloedig en zweet best snel, vooral in de zomer. Dan vind ik een schoon bed wel prettig.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Niet zo vaak, ja oppervlakkig wel, zoals haar oorschelp, maar nooit erin. Pas als ik echt daadwerkelijk een vieze klodder zie. Er zit namelijk een schermende laagje in je oor, en daarnaast heeft ze buisjes dus de arts zij dat ik dat sowieso niet zo vaak hoefde te doen. Leia is ook behoorlijk spastisch als het gaat om haar oren, wel logisch opzich ook na al dat gedoe de afgelopen jaren omtrent haar oortjes. Puur trauma.

Wie verschoont de luiers of mag op de wc de vieze billen poetsen?

Dit doen we allebei? Natuurlijk doe ik het vaker omdat ik meer thuis ben. Maar als hij thuis is, doet hij het net zo lief. Ik probeer een poep luier nog wel eens door te geven aan le husband haha!

Lees ook: De ultieme luiertest

En wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Dat is hier echt heel verschillend en geen pijl op te trekken. De ene keer hij, de andere keer ik. Als hij moet werken de volgende dag, ben ik wel zo dat ik het overneem. Als ik een belangrijke dag heb met afspraken dan neemt hij het juist over. Stukje balans en elkaar ontzien hoort erbij toch? Nu heeft Leia gelukkig niet al te vaak zulke spooknachten.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Dit doe ik altijd, maar als man vrij is, gaat hij ook gewoon mee. En als ik alleen ga wil hij na afloop ook altijd weten hoe het was. Ik vind dit overigens nooit zo erg. Leia reageert er meestal heel goed op en het is hier om de hoek. 5 minuten lopen. 

En Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Wij hebben niet echt oppas. Onze ouders wonen ver (Friesland/Groningen, wij Twente), dus als we echt samen een avondje uit willen is het meestal een heel weekend daar verblijven met z’n allen. Nu heb ik wel een leuke moeder leren kennen op de opvang, en Leia speelt veel met het jochie. Zij heeft dan ook al een keer op Leia gepast afgelopen zomer en doet dit binnenkort weer eens als we naar Isabbel Beernaert gaan. Maar dat regel ik dan…

Wie tag ik voor de rotklusjes van het ouderschap?

Dat waren dan alweer mijn antwoorden op de rotklusjes van het ouderschap. Ik snap alleen niet waarom dit als rotklusjes van het ouderschap worden gezien? Het is gewoon een routine in je leven toch? Daarnaast doen le husband en ik altijd alles samen. Ik zeg vaak genoeg dat ik het dan wel wil doen, maar meneer wil het zelf heel erg graag. Vind ik uiteraard hélemaaaaaal niet erg haha! Nee maar we zijn beide ouders, dus dragen beide de zorg. Natuurlijk werkt hij fulltime, dus doe ik wel net ff iets meer. Maar zoals het naar bed brengen ook… Dat doen om en om of gewoon samen. Dikke prima. Het opruimen van haar speelgoed en bende die ze ervan maakt… Dat vind ik nou wel echt een rotklus! of wat dacht je van boodschappen doen met een kind erbij… En douchen is hier ook altijd zo’n mega ramp. Want oooooh weee als er water op d’r hoofd komt …

Maar van wie wil ik de antwoorden ook wel graag weten? Ik tag Linda van go-or-no-go.nl en Tamara van Digimama.nl om de tag voor de rotklusjes van het ouderschap, ben benieuwd naar de antwoorden!

Wat is jouw top 3 aan rotklusjes van het ouderschap?

19 thoughts on “De rotklusjes van het ouderschap

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.