Kerstklaar Haar | Zelf feestelijke meisjes kapsels maken

Wie wil er nou niet extra glimmend uitzien tijdens de feestdagen? Vlechten vind ik ook altijd heel bijzonder, zeker wanneer ze goed lukken dus ik volgde een workshop vlechten en kreeg tips hoe je zelf feestelijke meisjes kapsels kunt maken.

Feestelijke meisjes kapsels maken

Vlechten, het is toch best wel erg lastig. Cassandra heeft er ook last van, maar voor haar waren de tijden een beetje ruk. Het event van Zenner begon namelijk om 16.00 uur in Amsterdam, en als je dan om half 6 klaar bent, ben je natuurlijk wel erg laat thuis met zo’n kleintje en dan hebben we het nog maar niet over de dienstregeling van NS. Wel heeft ze al eens geschreven over zomerse haarcreaties die ze met regelmaat bij Leia maakt. Misschien een leuke tip om eens te kijken!

Anyway, met de feestdagen wil je toch graag wat speciaals doen met de kapsels van jezelf en je dochter(s). Omdat ik graag nog wat tips wilde was ik erg blij met de workshop vlechten tijdens het event van Zenner. Van Marlene Roodbol (van www.hareninvlechten.nl) kregen meerdere mamabloggers tips hoe we verschillende gave vlechten konden maken en dus super feestelijke meisjes kapsels. We werden ontvangen met Champagne, kinderchampagne en allemaal lekkere dingen op de tafels. let’s get creatief met die haren!

 

Watervalvlecht

De meest helse vlechten van alle vlechten vind ik zelf toch wel de watervalvlecht. Tig filmpjes heb ik op YouTube gekeken en nog snapte ik er helemaal niks van. Ik kwam er dus echt niet uit wat er nou moest gebeuren, de filmpjes gaan steeds zo snel! Maar Marlene is dus ontzettend goed in vlechten. Zij schreef een boek, heeft een YouTube-kanaal en een Facebook-pagina waar zij te volgen is. En dat allemaal over vlechten! Marlene deed voor hoe we een watervalvlecht moesten maken en eigenlijk valt het best mee hoe lastig die is. Alle mamabloggers hadden hun dochter meegenomen en nadat ik mijn dochter had omgekocht met de heerlijke snoepjes die op de tafel stonden mocht ik ook oefenen. Na een paar keer oefenen en de ondersteuning van Marlene lukte het me best goed.

Prinsess Braid

Uiteindelijk wilde ik ook graag weten hoe ik Evi’s haar leuk gevlochten en opgestoken kon krijgen. Marlene liet zien hoe je een Prinsess Braid met 2 vlechten kan maken en gaf daar ook tips bij hoe je de vlechten goed kunt vastzetten. Op die manier maak je makkelijk een echt kunstwerk met de lange lokken van je dochter. Ik kocht Evi om met een spekje en huppa ik mocht zomaar nog een keer oefenen met het vlechten. Omdat ik vaker 2 invlechten maak bij haar ging dat wel vlot, zelfs nu ik het onderhands deed. Dat blijft meestal beter zitten bij Evi namelijk. Marlene hielp me met het doorhalen en vastzetten van de vlechten want dat vond ik een puzzelwerkje. Zenner had verschillende glitters, haarbanden en diamanten klaargelegd om de creaties te versieren dus Evi koos uit welke dingen zij in haar haren wilde hebben. Ging prima zo. En hoppa weer één van de feestelijke meisjes kapsels zijn gemaakt

Verschillende vlechten maken feestelijke meisjes kapsels

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende vlechten en nu hadden we (maar) anderhalf uur. Dat is niet zo heel erg lang maar voor een bijna 5-jarige lang zat. Ze was er klaar mee, logisch ook wel. Gelukkig heeft Marlene een boek geschreven vol tips en foto’s om je te helpen met het vlechten onder de knie te krijgen. Ik vind het boek heel duidelijk uitgelegd, stap voor stap zijn er foto’s gemaakt waardoor zelfs ik het snap. Nu nog hopen dat ik Evi zo ver krijg om het te mogen uitproberen bij haar. Ook mijn haren werden door Marlene in een watervalvlecht gevlochten en door Evi versierd waarna Evi en ik samen op de foto gingen.

Zenner Zelf feestelijke meisjes kapsels maken

Feestelijke meisjes kapsels vragen om glitters en diamantjes

Met de feestdagen horen er ook glitters in je haren, vind ik. Zenner kennen we allemaal denk ik wel en ze hebben echt ontzettend gave dingen voor de feestdagen in hun collectie. Evi vond de sterretjes die je op je haren kunt “plakken” helemaal geweldig en ik vond de diamantjes heel leuk. Die sterretjes hebben een soort van klittenband aan de achterkant waardoor ze in de haren blijven zitten.

Het haar waar je die sterretjes op wil moet trouwens wel strak zitten kwamen we achter, want anders vallen ze er uit. Maar waar ik dacht die sterretjes in de metro van Amsterdam achter te laten tijdens de rit naar huis, moest ik thuis mijn best doen om ze uit Evi’s haren te krijgen. Die diamantjes draai je in het haar dus die blijven sowieso goed zitten. O en de eerste borstel waarbij Evi niet klaagde over pijn is gevonden! Hallelujah en dank u wel Zenner voor deze feestelijke meisjes kapsels!

#8daysofchristmasgiveaway | feestelijke meisjes kapsels maken met Zenner

Ook leren vlechten als een pro en de haren van jouw meiden kerstklaar maken met de mooiste accessoires van Zenner? Wij geven 1x een boek weg over vlechten en 1x een setje haaraccessoires van Zenner, oftewel 2 winnaars zodat jullie zelf feestelijke meisjes kapsels kunnen maken! Ja papa, jij ook!

De actie loopt tot en met 17 december, om 16.00 uur sluit de deelname. De winnaar maak ik bekend in een verzamelartikel op de website. Het verzamelartikel wordt gedeeld op onze Facebookpagina. En nu lekker door naar de volgende winactie. Tamara heeft een leuke winactie : namelijk een Bosch Snoerloze stofzuiger, handig!

Zenner Zelf feestelijke meisjes kapsels maken

Liefs Cassandra & Kimberly

in samenwerking met Zenner

6 thoughts on “Kerstklaar Haar | Zelf feestelijke meisjes kapsels maken

  • Sharon de Ridder says:

    Wat een leuk artikel! Ik heb zelf 2 meiden met totaal verschillend haar… De een dik met een slag, de ander sluik en wat dunner haar. Maar ik heb inspiratie voor de kerst hoor! Ik like jou en Beebsandmoms op Facebook en ik like jouw instagram-account :)

  • Annabel de Ruiter says:

    Super handig! Ik doe graag mee! Onze dochter van 3,5 jaar krijgt nu ook steeds langer haar. Lijkt me erg leuk om naast de staartje(s) en knotje te leren vlechten ;) Op fb gereageerd. Instagram volg ik je ook al (Annabel.a.lovely.day)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.