De leukste herfstvakantie bestemmingen binnen Europa

Soms vraag ik me af of ik de enige ben. Dat je in september alweer ont-zet-tend toe bent aan herfstvakantie. Nou is dat gevoel dit jaar dubbel zo erg, omdat we alleen begin juli één weekje weg zijn geweest en verder geen vakantie hebben gehad, laat staan weg zijn geweest.

Herfstvakantie in aantocht!

En dan… Net als je het allemaal niet meer ziet zitten, is daar de herfstvakantie in zicht. Wij zijn thuis alweer even aan het dromen, oriënteren. Gaan we het doen? Gaan we in het najaar nog even een weekje weg? Natuurlijk is dat een beetje afhankelijk van mijn inkomen als zzp’er, maar als het toch eens meezit, pakken we nog een last-minute mee. De vraag is alleen, wat ga je dan doen?

Zon, zee, strand of liever de stad in?

Natuurlijk is dat compleet afhankelijk van het weer in de verschillende regio’s. Wij kiezen ervoor om, als we gaan, in ieder geval binnen Europa te blijven, maar wel ergens waar we nog lekker aan het zwembad of op het strand kunnen liggen. Want dat gesjouw door de stad, daar verbrand alleen maar calorieën mee en dat willen we natuurlijk niet. Daarbij is Quinten zo’n kind die je het best 8 dagen in een zwembad kan gooien. Je hoeft hem er alleen maar af en toe aan te herinneren dat hij moet eten en drinken. En je weet wat ze zeggen:

Als de kinderen zich vermaken, hebben de ouders ook een topvakantie!

Welke bestemming?

Maar wáár is het weer in Europa in het najaar nog goed genoeg om aan of in een zwembad te liggen? (Buiten dus, hè!). We zijn begin juli op Gran Canaria geweest en daar zouden we in het najaar prima nog een keer kunnen vertoeven met 25 tot 30 graden en volop zon. Ook de andere Canarische eilanden zijn hier een prima optie.

Waarvan ik niet had verwacht dat ze ook een prima temperatuur en veel zon hebben in het najaar zijn de Griekse eilanden. Cyprus, Kos, Rhodos, Zakynthos, Corfu… Noem ze allemaal maar op en je kunt er prima vakantie vieren in het najaar.

Toch nét buiten Europa?

Puur kijkend op het weer zijn bijvoorbeeld Turkije en Egypte ook nog prachtige bestemmingen voor een herfstvakantie. De meeste warme bestemmingen liggen voor het najaar toch buiten Europa. Heerlijk! maar ga je buiten Europa op vakantie, vergeet dan niet je reisverzekring op werelddekking te zetten. Je kan vaak eenvouwing online je werelddekking aanzetten, zoo ook bij  Centraal Beheer.

Over verzekeringen gesproken…

Heb je er wel eens over nagedacht dat je, bij elk (auto)tripje naar het buitenland goed verzekerd moet zijn? Dus ook als je even de grens over gaat om sneller naar een bestemming in je eigen land te kunnen gaan? Wij wonen een kilometer of tien van de Duitse grens af. Dan is het verrekte makkelijk dat je doorlopend verzekerd bent, en niet elke keer vlak voor de grens moet nadenken over een kortlopende reisverzekering.

Zie het maar als één van de 183.452 levenswijsheden en die krijg je van me. Zomaar cadeau!

Ben jij nog in overweging om dit najaar op vakantie te gaan, of heb je al geboekt? Waarheen? Ik ben razend benieuwd en op zoek naar inspiratie!!

One thought on “De leukste herfstvakantie bestemmingen binnen Europa

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.