Populaire vakantiebestemmingen onder jonge ouders

Nog maar een aantal weekjes en dan is het weer tijd voor de grote vakantie! Nu gaan wij zelf binnenkort al lekker op vakantie, lekker buiten het het hoogseizoen en de bouwvak om, hoera! Want nu Leia nog niet naar school gaat, kan het gelukkig nog! Want jongens wat is dat toch duur! Ik was wel benieuwd hoe ouders in Nederland dit soms doen, en wat dan de  de meest populaire vakantiebestemmingen zijn onder jonge ouders. Tijd voor een onderzoekje dus…

Wij gaan dus weer heerlijk naar Frankrijk. Echt enorme zin in. En Yes, we gaan ook gewoon kamperen. Wel een beetje luxer als vorig jaar, een stacaravan in plaats van een tent. We zijn dus lekker aan het aftellen en flink bezig met de vakantie voorpret. Mocht je dus nog leuke verzoekjes hebben, geef ze dan vooral door  via mail, appje op instagram of facebook. Ik ben namelijk al het een en ander vooruit aan het schrijven zodat er niet een hele week niks online komt.

De meest populaire vakantiebestemmingen onder jonge ouders:

HierBenIk en Babyblog hebben een onderzoekje gedaan en vroegen 824 jonge moeders naar hun vakantieplannen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik best wel verrast was over de uitkomst hiervan want maar liefst 56,4% blijft dit jaar  gewoon in ons eigen Nederland! Vraag mezelf echt af waarom? Ik bedoel in Nederland op vakantie gaan is vaak net zo duur als dat je naar bijvoorbeeld een land als Turkije of Griekenland gaat… Ik ben dan meer het type die denkt, joeeee lekker naar de zon! haha!

Na Nederland is Frankrijk een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder jonge ouders. Frankrijk wordt op de voet gevolgd door Spanje en Italië. Het gekke is nog wel dat Duitsland in 2014 de meest populaire buitenlandvakantie was. De populariteit is dit jaar alleen enorm gedaald waardoor ze nu op de 5e positie staan. Komt dit misschien door het EK?

Wees je ervan bewust dat wanneer je naar een land als Turkije gaat, je een visum moet regelen. Heb je geen visum, dan mag je het land niet in. Mijn tip voor visum aanvragen voor Turkije? Online doen! Scheelt je een hoop stress!

Populaire vakantiebestemmingen

Wat geven we uit aan een vakantie?

Kinderen zijn duur! Daar heb ik mij op sommige aspecten zeker op verkeken. Maar een vakantie met kinderen is helemaal rete duur! Ik ben heel eerlijk en probeer altijd zo goedkoop mogelijk op vakantie te gaan en gelukkig ben ik niet de enige want de jonge mama’s uit het onderzoek gaven ook aan niet al te veel geld te willen besteden aan vakanties. Zo was voor 56,2% het maximale budget €1.000,-  en daar kan ik mij erg goed in vinden. Zo’n 40% wil wat meer uitgeven en gaan voor een bedrag tussen €1.000,- en €3.000,-

Populaire vakantiebestemmingen

Hoelang gaan we voor zon, zee, strand of kamperen?

De meeste jonge gezinnen (48,1%) gaan het liefst voor een zon- en strandvakantie waar ik mijzelf ook weer volledig in kan vinden. Ik ben dol op zon, zee en strand en vakantie is voor mij dan ook wel lekker op een handdoekje in de zon met een goed boek en een cocktail in mijn hand. Maar er zijn gezinnen die ook heel erg van kamperen houden (27,1%), daar kan mijn man zich dus weer heel erg in vinden. Wij gaan nu dus voor een kampeer-zonvakantie.

Comfort tijdens kamperen kindvriendelijke vakantieparken reizen Camping Le Ty Nadan, Bretagne, Locunole, Frankrijk

Als wij op vakantie gaan, gaan we meestal 8 dagen. Maar ik weet van mijn man dat hij vroeger zo 14 tot 21 dagen naar de camping ging met zijn ouders. 62,7% van de jonge gezinnen gaat dan ook tussen de 7 en 14 dagen op vakantie. Dus dat gemiddelde klopt dan wel aardig. Daarnaast gaan gezinnen die in Nederland op vakantie gaan, gemiddeld korter weg dan jonge gezinnen die naar het buitenland vertrekken.

Ik vind dit soort weetjes als populaire vakantiebestemmingen of wat voor autostoeltje iemand koopt altijd wel leuk. Ik ben altijd erg benieuwd wat andere mensen gemiddeld uitgeven aan iets en of wij dan zelf krenterig zijn of juist te rijkelijk smijten met geld. Je weet het niet, want je bent ouder van één kind, dus alles blijft zo nieuwig ofzo. Herkennen jullie dit?

Wat is onze droomreis? AMERIKA!

Natuurlijk mogen mensen dromen en mijn droom is toch wel om ooit eens af te reizen naar Amerika. Met of zonder kind, zolang ik er maar een keer kom haha! Wat is dit land grooooooot en prachtig! Ik snap trouwens helemaal niet waarom Amerika niet onder populaire vakantiebestemmingen valt? Is toch gaaf man, beetje trekken door het land heen en mooie plekken bezoeken.

Nu hebben wij het voordeel dat mijn zwager getrouwd is met een Amerikaanse man, hij woont inmiddels hier in Nederland. Maar dankzij hen, weet ik nu wel precies wat we moeten regelen voor we ooit die kant op gaan. Voor de reis moet je namelijk een ESTA Amerika aanvragen: Electronic System for Travel Authorization. Dit is een reistoestemming voor inwoners onder hetV isa Waiver Program waarmee je 90 dagen in het land mag verblijven voor toeristische of zakelijke doeleinden. Trouwens, ook wanneer je op doorreis bent en dus de luchthaven niet verlaat, ben je verplicht om een ESTA aan te vragen.

Nu scheelt het dat we nu aangetrouwde, lieve familie erbij hebben, waardoor we het geluk hebben dat we ter zijner tijd alleen maar de tickets hoeven te betalen omdat we daar dan mogen blijven. Zo ontzettend tof!

Wat zijn jullie meest populaire vakantiebestemmingen als jong gezin? Waar gaan jullie heen op vakantie? En wat is voor jou je absolute droomreis? Ik ben heel erg benieuwd, laat je het weten in een reactie hieronder?

2 thoughts on “Populaire vakantiebestemmingen onder jonge ouders

  • Toen onze zoon kleiner was hebben we Turkije Egypte Mallorca en Ibiza gedaan. Vorig jaar 1e keer camping in Italië in bungalow tent. En dit jaar jou droombestemming (En de onze) Florida!!
    Wij hebben nooit de drang gehad om in nl te blijven voor de grote vakantie (wel weekendjes) en we hebben gelukkig een reis lustig kind. Wij gaan dus ook jaarlijks met kind op steden trip. Heerlijk!!
    Alleen 1000 euro hebben wij nog nooit gered hoor met onze bestemmingen met kind, ook niet buiten de school vakanties..

  • Serieus niet? Wij vorige jaar wel naar Frankrijk. Maar goed dat was ook een gedeelde vakantie met de schoonouders dus ook kosten gesplit. Maar gaaf joh die droomreis, ik ben jaloers! Have fun! Liefs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.