Ik had een hongerige baby. En dat 3 keer.

Hongerige baby’s, ja ze bestaan. Natuurlijk moeten baby’s goed drinken maar die van mij dronk wel erg veel.

Flesvoeding.

Bij Emma ben ik meteen gestart met flesvoeding. Dit omdat ik geen prettige ervaringen had met borstvoeding. Iets met een borstontsteking, te weinig voeding en hongerige baby’s.

De eerste week.

De eerste week zijn wij begonnen met de voeding van de Kruidvat. Uit een test van in geloof van de consumentenbond, correct me if i’m wrong kwam de voeding net zo goed uit de test als die van de Nutrilon. Het scheelde de helft van het geld dus proberen kon geen kwaad. Na een week zijn wij toch gestopt met deze voeding. Ik was bijna om het uur/ 1,5 uur aan het voeden. Niet fijn voor Emma maar ook zeer uitputtend voor mij.

Over naar de Nutrilon.

Hierna zijn wij overgegaan op de Nutrilon standaard 1 op advies van de verloskundige en kraamzorg. Beide partijen dachten dat de Nutrilon toch beter voedend zou zijn. Dit hebben we dus maar gedaan.

Geschiedenis van mijn andere kindjes.

Mijn andere kindjes hebben beide Nutrilon Forte gehad, na een tijdje zijn we daar bij beide in ieder geval mee begonnen. Bij de oudste op advies van het consultatiebureau. Bij de 2e uit moedergevoel. Nou kreeg ik daar toch een potje commentaar op bij het consultatiebureau. Dat mocht ik toch niet zomaar doen. Ik vond toen dat ik al wel genoeg ervaring had met een hongerige baby en het commentaar ging dan ook het ene oor in en het andere oor uit.

Iets meer tijd tussen voedingen.

Eenmaal overgestapt op de Nutrilon standaard 1 zat er iets meer tijd tussen de voedingen. Wel 2 a 2,5 uur nu. Maar af en toe ook gewoon weer om het uur. Reken maar uit.. Veel te veel flessen, veel verdriet/honger en een uitgeputte baby en mama.

Weer een andere voeding.

Toen Emma ongeveer 3 weken was zijn we dan toch overgestapt op de Nutrilon Forte. Waarom? Omdat zowel ik als Mark dit erg goed herkenden uit ervaring met onze andere kindjes dat we het gewoon zielig vonden en ons gevoel gevolgd zijn en daardoor dus ‘gewoon’ weer naar de Forte voedingen zijn gegaan. Eerder stond er ook nog echt op de verpakking voeding voor hongerige baby’s. Dit staat er nu niet meer op. Na het eerste flesje Nutrilon Forte had ik gewoon al meer rust. Een rustigere baby die heerlijk verzadigd in slaap viel en daarna na 3,5 uur wakker werd voor de volgende voeding.

Wat doet voeding voor hongerige baby’s?

Voeding voor hongerige baby’s bevat niet meer energie of calorieën. Het zorgt er voor dat je baby een verzadigd gevoel krijgt en de eetlust iets gedempt word, dit komt door en andere verhouding aan melkeiwitten ten opzichten van een standaard voeding. Er zijn melkeiwitten in caseïne vorm en wei-eiwit vorm, door wat meer caseïne aan de voeding toe te voegen ontstaat er een ander stremsel in het maagje van je baby. Dit zorgt er voor dat je baby langer een verzadigd gevoel heeft.

hongerige baby
Heerlijk verzadigd

Welke voeding gebruik(te) jij voor je baby?

Volg je mij al op Facebook? Zo mis je geen artikel meer!

4 thoughts on “Ik had een hongerige baby. En dat 3 keer.

  • Dit klinkt herkenbaar. Ik gaf borstvoeding, maar ik heb regelmatig het idee gehad dat ik te weinig melk had, terwijl ik met kolven een goede hoeveelheid had. Meneer was altijd hongerig, waardoor ik op een gegeven moment zelfs ben aan breastsleeping ben gaan doen. Zo had ik een redelijke nachtrust en baby dronk al slapend de hele nacht door. Ook nu nog is het een klein veelvraatje.

    • O dat klinkt ook wel heftig zeg Rachel. Fijn wel dat je het zo kon oplossen en toch nog een redelijke nachtrust had. Uitputtend kan het zijn he?! Hier eten ze allemaal nog steeds erg veel haha. Ook veelvraatjes dus ;)

  • Wij zijn ook over gestapt naar forte destijds. Onze zoon deed het niet goed op rijstebloem maar forte werkte prima. Nu zijn we logischer gewijs overgestapt naar forte 2… staat hier in 1x rijstebloem op. .. onze zoon heeft al dik een week spuitluiers.. nu kan het natuurlijk door tandjes komen, maar rijstebloem ging hij niet goed op dus dat kan natuurlijk nogsteeds zon zijn. Heeft iemand van jullie hier ook ervaring mee?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.