Kortlopende zakelijke leningen: de belangrijkste voor- en nadelen om te overwegen

Wanneer je geen goedkeuring kunt krijgen voor bankfinanciering, kun je wanneer je geld lenen wilt, een kortlopende zakelijke lening overwegen.

Elk klein bedrijf is anders, dus bedrijfsfinanciering zal nooit een “one size fits all” iets zijn. Een type financiering dat voordelig kan zijn voor een ander bedrijf, is misschien niet de juiste optie voor het jouwe. Daarom is het belangrijk om de voor- en nadelen van het aanvragen van een kortlopende lening voor kleine bedrijven te bekijken. Door dit te doen, kun je bepalen of het terugbetalen van een lening in een korte periode geschikt is voor jouw bedrijf.

Wat zijn de voor- en nadelen van het aanvragen van kortlopende zakelijke leningen?

Om te beginnen is het belangrijk dat je begrijpt wat een kortlopende zakelijke lening is. Meestal beschouwen kredietverstrekkers korte termijnen als 6 en 18 maanden. Als de looptijd langer is, wordt het beschouwd als een lening op middellange of lange termijn. Hieronder zal ik de meest opvallende voor- en nadelen van deze financieringsoptie onderzoeken, zodat je kunt bepalen of dit het juiste type lening is voor jouw bedrijf.

Voordeel: je ontvangt je lening snel

Het meest voor de hand liggende voordeel van een zakelijke lening op korte termijn is dat het je snel kapitaal kan verschaffen, meestal in slechts een paar werkdagen. Bovendien is een aanvraag voor een zakelijke lening op korte termijn doorgaans korter dan die van een traditionele banklening. Dit kan ongelooflijk handig zijn als jouw bedrijf het zich niet kan veroorloven om te wachten op een lang goedkeuringsproces.

Nadeel: deze leningen hebben hoge rentetarieven

Aangezien het aanvraagproces veel soepeler is dan financieringsalternatieven, hebben de meeste kortlopende zakelijke leningen een hogere rente. In vergelijking met leningen met een langere looptijd, betaal je mogelijk aanzienlijk meer voor hetzelfde geleende bedrag. De beste manier om de totale kosten van het veiligstellen van werkkapitaal te minimaliseren, is door dit zo snel mogelijk terug te betalen. Dit kan met name cruciaal zijn als jouw financiële instelling een vervroegde aflossingskorting geeft.

kortlopende zakelijke lening Als geld geen probleem zou zijn

Voordeel: het aanvraagproces voor leningen is eenvoudig

Zoals ik eerder al vermeldde, bieden kortlopende leningen een verkort aanvraagproces. Bovendien zal het waarschijnlijk gemakkelijk te voltooien zijn. Deze leningen vereisen relatief weinig papierwerk en de aanvragen kunnen meestal online worden voltooid. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de kredietverstrekker voor zakelijke leningen bij wie je een aanvraag indient.

Nadeel: Frequente betalingen zijn vereist

Een opmerkelijk nadeel van het aanvragen van een kortlopende zakelijke lening is dat de meeste van deze leningen zeer frequente betalingen vereisen. In feite vereisen veel van deze leningen wekelijkse of zelfs dagelijkse betalingen. Als jouw bedrijf geen consistente jaarlijkse inkomstenbron heeft, moet je andere leningopties overwegen. Op die manier kun je financieringsopties nastreven die flexibelere terugbetalingsvoorwaarden bieden (bij voorkeur een maandelijks betalingsschema).

Als je niet in staat bent om regelmatig te betalen, kom je mogelijk in aanmerking voor handelskrediet. Met deze financieringsoptie kun je artikelen op krediet kopen en achteraf betalen aan de leverancier. Het wordt nog steeds beschouwd als financiering op korte termijn, maar functioneert anders dan een traditionele kortlopende lening van een geldschieter.

Voordeel: kwalificatie is makkelijk

In vergelijking met meer traditionele zakelijke financieringsopties hebben de meeste kortlopende zakelijke leningen opmerkelijk hoge goedkeuringsclassificaties. Zelfs als jouw kleine bedrijf een beperkte of slechte kredietgeschiedenis heeft, kun je nog steeds in aanmerking komen voor een kortlopende lening. De kredietverstrekker voor zakelijke leningen wil nog steeds zowel jouw persoonlijke krediet- als zakelijke kredietscores bekijken. Hun financieringsvereisten zullen echter waarschijnlijk niet zo streng zijn als je een goede kredietscore heeft.

Als je een slechte kredietwaardigheid hebt, moet je in plaats daarvan mogelijk een beveiligde lening aanvragen. Om ervoor te zorgen dat je de lening terugbetaalt, zal de kredietverstrekker je vragen om zekerheden te overleggen. Als je jouw lening niet kunt afbetalen, innen zij het onderpand in ruil. Hoewel dit jou zal helpen financiering te krijgen, is het belangrijk om te overwegen wat er zal gebeuren als je het onderpand verliest. Als je bijvoorbeeld bedrijfsapparatuur kwijtraakt, kan het voor jou moeilijk zijn om jouw activiteiten uit te voeren.

Nadeel: er is een potentieel voor aanzienlijke schulden

Het is belangrijk om op te merken dat ongeacht het financieringsproduct dat je selecteert, het verwerven van een soort bedrijfsschuld inherent riskant is.

Over het algemeen moet je alleen een lening aanvragen als je denkt jouw schuld volledig en op tijd terug te kunnen betalen. Anders loopt je ​​bedrijf het risico verstrikt te raken in een “cyclus” van schuldbetalingen. Dit kan zwaar zijn voor je bankrekening en uiteindelijk ook de toekomst van jouw bedrijf in gevaar brengen.

Conclusie: is een kortlopende zakelijke lening geschikt voor jou?


Kortlopende leningen kunnen een voordelige manier zijn om kasstroomtekorten te verkleinen, maar ze brengen ook nadelen met zich mee.

Alvorens een leningaanvraag in te dienen, moet jouw bedrijf alle beschikbare opties overwegen. Als je bijvoorbeeld in aanmerking kunt komen voor een lening met een lage rente, is een kortlopende lening misschien niet de beste optie voor jou.

Ondanks deze risico’s kunnen kortetermijnleningen echter nuttig zijn voor jouw bedrijf. Je bedrijf kan profiteren van een kortlopende zakelijke lening als:

  • Jouw bedrijf heeft een relatief snelle cashflowcycli
  • Je hebt een betrouwbare methode om jouw schulden terug te betalen
  • Je profiteert van een onmiddellijke kapitaalinfusie

Of het zinvol is om deze leningvorm aan te vragen, hangt af van de specifieke voorwaarden en kenmerken van jouw onderneming.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.