Onmisbare items voor de comfy zakelijke vrouw anno 2021

De zakelijke vrouw anno 2021 gaat steeds meer voor comfortabel tegenover chique de friemel. In elk geval : als ik voor mezelf mag spreken is dit waarheid als een koe. De basis kokerrok hangt nog steeds in mijn kast, maar in plaats van knellende pumps pak ik nu mijn witte sneakers eronder. Meer weten over welke items voor mij onmisbaar zijn als business woman? Ik vertel je er alles over in dit artikel.

De basis garderobe van een zakenvrouw

In mijn office manager jaren liep ik er gelikt bij. Mijn kledingkast bestond voornamelijk uit mantelpakjes, kostuums, blouses en pumps. Inmiddels ben ik zelfstandig ondernemer en heb ik een paar aanpassingen gemaakt. Die blouses en kokerrokken ga je nog steeds in mijn kast vinden. De kostuums ook. Maar die knellende pumps heb ik inmiddels omgeruild voor een paar witte sneakers. Dit is al een jaar of 5 mijn signature look. Heb ik andere schoenen aan, dan krijg ik daar gerust commentaar op haha! Op de kokerrok of pantalon gooi ik nu meestal een colletje (in het najaar). Zo maak ik mijn outfit zakelijk maar comfortabel. Heb ik echt een chique de friemel gelegenheid, dan pak ik een veterschoentje, of toch een hak. Maar geen stilleto’s meer hoor, arme enkels.

De basisgarderobe van een zakenvrouw bestaat dus in feite uit:

 • Kokerrok
 • Pantalons
 • Blouses
 • Blouse op maat
 • Een lekkerzittende coltrui is 100 kleuren
 • Pumps
 • Witte sneakers
 • Een zwarte blazer is ook absoluut onmisbaar
onmisbare items voor de zakelijke vrouw Waarom we sieraden dragen? Macht, Status en Verleiding! momambition.nl mamablog ambitieuze vrouwen oorbellen swarovski

Accessoires van een zakenvrouw

Ik ben een sucker voor accessoires en sieraden. Horloges, ringen, armbanden en kettingen. Het kan me niet gek genoeg. They are my besties. Ik heb ook een manie aan sjaaltjes gehad. Alle kleuren en prints van de regenboog. Voor om je nek, in je haar, om je pols of gewoon voor aan je tas. I love it! Oh, en een laptoptas uiteraard! Die is absoluut onmisbaar. Ik heb er twee. Een nette variant en een rugzak variant met een laptop compartiment.

Qua sieraden hou ik wel van minimalistisch, basic en lekker vrouwelijk. Je zult mij nooit met een oversized horloge zien rondlopen. En qua maat moeten sieraden wat mij betreft ook goed zitten. Kijk daarom altijd naar de maattabellen van verschillende sieraden, zodat je niet je ring ineens om je duim hoeft te dragen of de hanger van je ketting ineens verstopt raakt tussen je boezem. Dat is natuurlijk geen porem. Verder hou ik persoonlijk wel van een steentje bling hier en daar. Dus een mooie ring met een diamantje of oorbellen met Swarovski steentjes maak je mij heel gelukkig mee. Man als je dit leest: hint voor de kerstdagen ;) And last but not least: het dragen van een edelsteen. Dit kan doormiddel van een armband, een ketting, maar mijn voorkeur is een armband. Ik draag zelf obsidiaan.

over obsidiaan

Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen. De steen kan zeer krachtig werken en door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn, kunnen gevoelige mensen deze steen beter onder begeleiding van een therapeut gebruiken of voor een andere steen kiezen (of voor een zachter werkende variant zoals apachetranen of sneeuwvlok obsidiaan). Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.

Bron

Voor mij is dit een heel belangrijke steen door trauma’s uit mijn verleden. Sinds ik de steen draag als armband zijnde, ga ik een stuk beter in elk geval.

De basis accessoire lijst voor de zakelijke vrouw anno 2021 bestaat onder andere uit:

 • een mooie set sieraden: ring, armband, ketting en oorbellen
 • Armband met edelstenen passend bij jou. Doe hier onderzoek naar of vraag een specialist
 • Een mooi horloge
 • Een elastiekje en een haarclip. Niets zo vervelend als losse haren tijdens een zakenlunch of diner
 • Sjaaltje (of 10 in verschillende kleuren)
 • Laptoptas, zie hieronder de mijne van micmacbags
Waar moet een zakelijke laptoptas aan voldoen

Wat is voor jou als business womn absoluut onmisbaar? Laat je het weten in de reacties hieronder of via een dm op instagram?

Liefs, Cassandra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.