Persoonlijke update: Joe Cass, leef je nog? Houw wort? Huis al verkocht?

Even een teken van leven hoor… Joehoe, ja ik leef! Na mijn post over dat we diezelfde week nog zouden gaan verhuizen, is het aardig rustig op het blog en ook op social media. De prioriteiten werden even verlegd en de chaos van inpakken en verhuizen naar mijn schoonouders hebben vervolgens plaats gemaakt om te aarden op onze nieuwe, maar toch oude en vertrouwde plek. Hoe het nu met ons gaat? Wat we hebben uitgevreten ondertussen en of het huis inmiddels verkocht is? Ik klets je even bij!

special note: voor wie niet weet wat Houw Wort betekend: het is Gronings voor hoe staat het ermee? Alles goed?

Bedankt lieve schatten!

Mag ik allereerst jullie, mijn lieve lezers, stuk voor stuk bedanken voor alle liefdevolle berichtjes, via welk medium dan ook?! Echt wauw! Wat een liefde en steun heb ik gekregen van jullie. Ik ben jullie allen zo ontzettend dankbaar voor jullie begrip, jullie lieve woorden, steun berichtjes. Veel mensen denken soms wel eens dat ik een harde bitch ben, maar ik zal jullie eerlijk vertellen, ik ben een zachtgekookt ei haha! Ik heb een paar keer flink lopen huilen van al het liefs wat ik van jullie heb mogen ontvangen en dat geeft me ergens ook een schuldgevoel.

Een schuldgevoel als in, jullie wachten op mijn verhalen en ik merk het met name heel erg aan mijn Instagram stories. Snel gaam volgen als je me nog niet volgt haha! Die zijn op de een of andere manier toch aardig populair geworden en als ik een paar dagen daar niet online ben, krijg ik zulke lieve en bezorgde berichtjes. Maar soms moet ik ook gewoon even offline zijn. Even aarden. Even geen schermen en druk van social media om tot nieuwe inzichten te kunnen komen of om gewoon even weer lekker op te laden. Dat heb ik nodig. Ik denk overigens dat ieder mens dit nodig heeft.

https://www.instagram.com/p/Bl2WyCLFlnB/?taken-by=momambition.nl

Wat heb heb je de afgelopen weken allemaal gedaan?

Phoe. Nou genoeg! haha! Van regelwerk, tot verhuizen, maar bijvoorbeeld ook Leia haar school geregeld en veel genoten van het mooie weer en leuke dingen ondernomen. We proberen met zijn allen een mooie draai te vinden hier en dat gaat met vallen en opstaan.

Zo ben ik er bijvoorbeeld achter gekomen dat ik fulltime moederen stiekem ontzettend moeilijk vind. En daarmee echt mega respect heb gekregen voor thuiswerkende moeders met meerdere kinderen, of überhaupt fulltime moeders. Serieus, petje af, dikke buiging! Hoe doen jullie dit? Ik vind het badass van jullie!

Wellicht is het natuurlijk ook wel de samenloop van onze omstandigheden, want we zitten nog niet in ons eigen huis maar bij mijn schoonouders in. Dat is gewoon even anders. Normaliter als we een weekendje hierheen gingen, dan lieten we dingen los en zeiden we “bij opa en oma mag alles”. Maar goed, die vlieger gaat nu niet op en we merken dat ze momenteel wat lastiger luistert naar ons hierdoor. Dat snappen we ook, we begrijpen dat dit wellicht wat verwarrend is voor haar, maar er komt elke dag een beetje meer schot in.

Wat ik ook heb gemerkt is dat we hier veeeeeel meer buiten zijn. Meer de natuur in, meer lopen, fietsen, en überhaupt erop uit. Dagjes weg naar bijvoorbeeld Drouwenerzand, het strand (met oma en tante of gezellig bij m’n vriendin en de kids) en Julianatoren zijn de revue gepasseerd. Net als een lekker festivalletje pakken, tot vroeg in de ochtend borrelen bij vrienden thuis of gewoon lekker lunchen met een vriendin. Genieton!

Tip: Jul & Julia zomerweken in Julianatoren

Julianatoren is überhaupt een aanrader met kleintjes, ik ga er met veel plezier naar toe. De Jul & Julia Zomerweken zijn ontzettend gezellig! Tot en met vrijdag 31 augustus vier je in het pretpark echt op en top vakantie. Jul & Julia nemen je lekker mee op wereldreis in de spectaculaire parkshow ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’. Je kunt limbodansen met meneer Kaasgaaf, was Leia echt super goed in! Waar ze normaal een muisje is, sprong ze er dit keer uit zichzelf bij en was ze stiekem zelfs een van de besten. Trots! haha!

https://www.instagram.com/p/BltFOR9lHIF/?taken-by=momambition.nl

Verder kun je ook swingen met mevrouw Suikerspin tijdens haar Mexicaanse Dansshow. Julia neemt je daarnaast ook mee op een wonderlijke reis naar Thailand tijdens haar Thai Toko Show. Leia reed trouwens als een echte cowboy op het paard door het Wilde Westen, ik moest er soms een sprintje bij trekken om het bij te kunnen houden haha! Julianatoren, wij vinden het te gek! Dus wil je nog een leuke dag weg met de kids, dan is dit park echt een aanrader. De zomerweken duren tot 31 augustus, dus snel tickets bestellen!

Flop: Drouwenerzand

Het concept van Drouwenerzand is ontzettend leuk hoor en we hebben ons die dag ook echt heel erg vermaakt. Maar ik vond het heel erg bijzonder om te zien hoe asociaal mensen reageren op een all inclusive arrangement.

Bij je entree ticket van 14,50 zit namelijk ook eten en drinken in. Dus patat, hamburgers, frikandellen, kroketten, ijsjes, koffie/thee en limonade, yes ook water en belegde broodjes. Die belegde broodjes zijn niet veel soeps, gewoon een voorverpakt kadetje met een plak kaas of een plak ham. Er is ook aan fruit gedacht. Er staat een kist appels en een kist met sinaasappels. Maar je mag per persoon maar 1 pakken. Best idioot want je want wel onbeperkt friet bunkeren. En bunkeren is zeker wat de mensen daar deden. En dat is voor mij wel een reden om niet zo snel weer die kant op te gaan.

Leia was helemaal verzot op het pony rijden en het spookhuis, ook het treintje en de autootjes vond ze ge-wel-dig. Wel gek om te zien overigens dat alle attracties daar door best jonge kinderen worden bediend. Nu vind ik leeftijd schatten moeilijk, maar ik denk dat ze een jaar of 14,15 waren? Mag dat eigenlijk? Het zal vast, anders was de toko niet open haha.

Hey, het is oké

Enfin, laten we verder gaan tot de orde van de dag want ik ben aan het afdwalen haha. Ik kreeg vele berichtjes over mijn man, hoe het met hem gaat met zijn burn-out en de verhuizing. Ik zal je zeggen, die knappe vent is inmiddels alweer 3 weken aan het werk! Hij leeft op en daar geniet ik met volle teugen van! Deze man is liefde. In de puurste vorm! Aan het einde van deze maand zijn we 8 jaar samen, hebben we al best wat nare dingen meegemaakt en nu gaan we voor een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk speciaal voor ons, waar we mogen shinen en genieten van al het moois om ons heen, de nieuwe avonturen die we inslaan. Waarbij we Leia kunnen laten opgroeien in een veilige omgeving en waar ze kan worden wie ze maar wil zijn. Omdat papa en mama een stuk gezonder zijn door niet meer in een isolement te leven. Want dat is hoe het voelde.

Het is heerlijk. Het is inspirerend. Ik heb zoveel nieuwe ideeën gekregen sinds ik hier zit, maar toch komt er weinig uit mijn vingers als ik eenmaal achter mijn pc ga zitten. Alsof er een blokkade over me heen hangt, en hoe meer ik daar over na denk, hoe sterker deze blokkade wordt. Alsof het totale macht over me heeft. Ik kan mijn creativiteit op dit moment niet kwijt zoals ik dat wil en dat frustreert zo ontzettend erg! Ik heb een heel tijd me daar heel gefrustreerd daaronder gevoelt, tot een dikke week geleden. Ik was bij mijn lieve vriendinnetje Ciska (www.ciskalala.com) en ze zag gewoon hoe ik van de ene naar de andere gedachte schoot, hoe ik mijn eigen gedachtes momenteel niet rustig kan ordenen, zelfs niet met lijstjes. Hoe dan?! Ik ben HET lijstjesmeisje! Dat geeft me normaliter rust en handvaten om de dag door te komen. Maar momenteel krijg ik het Spaans benauwd van die lijstjes, hartkloppingen alles. Er lijkt namelijk soms geen eind aan te komen joh.

En toen dacht ik; Hey, het is oké om even niks te schrijven. Het is oké om even je rust te pakken en voor je gezin te kiezen in plaats van te werken. Het is oké dat je de nieuwe situatie lastig vindt en je daar je draai in moet vinden. Het is ook oké om dit even los te laten en even tijd voor jezelf te nemen. Het is oké om nu in de vakantie periode even alleen aan Leia te denken, en het is ook oké dat je dit lastig vind.

https://www.instagram.com/p/BlvOwc0FNjk/?taken-by=momambition.nl

Want zoals ik al zei hierboven, dat fulltime moederen is lastig. Vooral wanneer je kleine meid ineens heel groot lijkt te worden in een zeer korte tijd. Wat is ze toch klaar voor school en wat heeft ze er ontzettend veel zin in om te gaan beginnen. Wat krijgt ze ineens lange benen en is het een eigenwijs mormel. Wel mijn eigenwijze mormel. Wat hou ik toch van die meid. Ze is zo energiek, gezellig en een echte dierenvriend. Ze vermaakt zich zo ontzettend erg met de katjes hier, de mooie speeltuinen en het vele groen. Afgelopen zondag waren we bijvoorbeeld even gaan wandelen naar het park hier. Even de eendjes eten geven.. Werd er een hertje geboren. Te lief! Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd over dat fulltime moederen. Ik ben dol op mijn meid en er is niets in de wereld wat mijn liefde voor haar zou kunnen omschrijven, maar het ouderschap is gewoon lastig. Voor elke moeder I guess. Vertel me eens eerlijk… ben jij al aan het aftellen tot ze weer naar school mogen? Stiekem wel he? Het is oké!

Is het huis al verkocht dan?

Op vrijdag 4 augustus stond ons huis op Funda en nog dezelfde dag werden we door de makelaar gebeld voor een bezichtiging. Werd overigens niks. Maar we vonden dit al best wel snel en hadden dit niet verwacht. We hebben de afgelopen 3 weken best wel veel bezichtigingen gehad en vandaag is dan de kogel door de kerk.

Ons huis is per vandaag verkocht, binnen 3 weken! Bizar! En we zijn zo ontzettend blij! Per 1 september kunnen we het boek van Pauper City dichtslaan. Met een harde klap en het liefst ritueel verbranden. Nee geintje. Er zijn daar natuurlijk ook prachtige momenten geweest, en het mooiste was natuurlijk dat ik daar zwanger ben geworden van onze mooie meid en haar heb mogen krijgen. Maar voor nu is het een hoofdstuk die ik graag afsluit. Kijken naar nieuwe positieve dingen die gaan komen. Rondkijken voor een nieuw paleisje en nieuwe dromen en herinneringen maken. Whaaaaa zo’n zin in!!!!

Voor nu brei ik er even een eind aan. Vanaf het moment dat Leia naar school gaat (3 september), zal er weer lekker hard gewerkt worden aan nieuwe content voor jullie. Dan heb ik gewoon van 9.00 tot 14.00 uur tijd voor mij. ode aan het continu rooster, jeuj! Nee maar dan gaan we gewoon weer lekker knallen en voor nu laat ik het dus even los. Ik schrijf waar kan en anders niet. Ik heb er vertrouwen in dat jullie om deze reden niet zomaar zullen ontvolgen of weg zullen gaan, dat hebben jullie wel bewezen met jullie lieve berichtjes. Toppers, bedankt! Dikke liefde voor jullie!

Tot snel! Kus Cassandra

Disclaimer: in deze post zie je een herkenbare foto van Leia. Heel zelden wil ik even onze regel overschrijden en gewoon even een leuke foto van ons kunnen plaatsen. Het is een heerlijke foto van onze vakantie in Frankrijk.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

One thought on “Persoonlijke update: Joe Cass, leef je nog? Houw wort? Huis al verkocht?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.