Wanneer kan ik een zwangerschapstest doen?

Ben je bezig om zwanger te raken? En wil je weten wanneer je overtijd bent? Met een zwangerschapstest kun je eenvoudig vaststellen of je in verwachting bent. Maar wanneer kun je precies een zwangerschapstest doen, welke testen zijn er en hoe voer je deze uit? In dit artikel vertellen we je alles over het uitvoeren van een zwangerschapstest! 


Overtijd zijn 

Voor veel vrouwen is het uitblijven van de menstruatie, ook wel ‘overtijd zijn’, de belangrijkste reden om een zwangerschapstest te doen. Mogelijk ben jij al bezig om in verwachting te raken, heb je seks gehad zonder anticonceptie of heb je last van zwangerschapssymptomen. Met behulp van een ovulatietest kun je heel eenvoudig zelf de twee meest vruchtbare dagen berekenen. Ongeveer twee dagen voor jouw ovulatie wordt de uitslag positief. Als je zwanger wilt worden, kun je dan ook het beste op deze dagen vrijen. In deze periode heb je de grootste kans om in verwachting te raken!

HCG-hormoon

Wil je weten vanaf wanneer een zwangerschapstest zinvol is? Vanaf het moment dat je één dag tijd overtijd bent, kun je tijdens de NOD (Niet Ongesteldheidsdag) een zwangerschapstest doen. Als je de zwangerschapstest te vroeg uitvoert, is de hoeveelheid hCG-hormoon in de urine soms nog te laag om te kunnen meten. Is de uitslag negatief, maar denk jij toch dat je in verwachting bent? Test dan een paar dagen later nog een keer!  

Methode 

De testen meten de hoeveelheid hCG in jouw urine. Daarna kun jij op het display aflezen of je in verwachting bent. De zwangerschapstesten kunnen op een paar punten wel van elkaar verschillen. Dit hangt af van factoren zoals de gevoeligheid van de test en de manier waarop je het testresultaat afleest. 

Wanneer kan ik een zwangerschapstest doen? Zorgen tijdens de zwangerschap

Ben ik zwanger?

In de basis werken de meeste testen vaak op dezelfde manier. Als jij wilt testen of je nu echt zwanger bent, kun je een strip in jouw urine houden. Als je de test vervolgens goed uitvoert, verschijnt er een controlestreepje. Wanneer je echt in verwachting bent, zie je op de test een tweede streepje, een plusje of het woord ‘zwanger.’ Als het tweede streepje vaag is, bestaat de kans dat de test toch hCG heeft gemeten in jouw urine en is de kans groot dat je zwanger bent! 

Goodiebox 

Ben jij in verwachting en op zoek naar een leuke goodiebox? Als zwangere vrouw vraag je via internet snel en gemakkelijk een gratis zwangerschapsdoos aan. De producten die je in deze zwangerschapsboxen aantreft, zijn ideaal voor vrouwen die in verwachting zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van buikbalsem en vitamines? De meeste zwangerschapsboxen bevatten daarnaast leuke babyspullen, bijvoorbeeld bijtringen en fopspenen. De merken leveren hun producten gratis aan, zodat jij hiermee in aanraking komt en er vertrouwd mee raakt. Vraag de zwangerschapsdozen online aan en ontvang handige spullen voor jou en de baby! En bekijk meteen de mooie zwangerschapslijn van Gebe Maternity even om stijlvol zwanger voor de dag te komen.

fijne zwangerschap!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.