Onze eerste keer vliegen met een dreumes

Behalve een lang weekend naar de Ardennen met vrienden zijn we nog niet op vakantie geweest met de kleine Bram. Nu gingen we met z’n drieën met het vliegtuig naar Schotland op familie bezoek. Een super vlucht voor een eerste keer vliegen met een dreumes, want de vlucht duurt maar anderhalf uur.  

Voorbereidingen: eerste keer vliegen met een dreumes

Niet dat ik nu een mega expert ben in het vliegen met een dreumes maar ik heb wel wat tips voor je om de vlucht lekker soepel te laten verlopen.

Vluchttijd

Vlieg je wat aan de vroege kant en moet je eerder op dan normaal? Pas 1 of twee dagen ervoor het schema alvast wat aan. Onze kleine man doet normaal twee slaapjes, de laatste vlak voor het avond eten. Ik heb hem ‘s morgens iets langer wakker gehouden en z’n middagslaapje lekker lang laten slapen. Zo kon hij vlak na het avond eten naar bed en kwam hij toch aan voldoende slaap uurtjes.

Lijstjesfreak

Ik maak overal lijstjes voor en dus ook voor deze vakantie. Zo kun je makkelijk afkruizen wat je hebt ingepakt, mij geeft dat een boel rust. Zeker omdat je nogal wat nodig hebt als je met een dreumes op pad gaat.
vliegen met een dreumes

Flesje en Speentje

Als je met een dreumes vliegt mag je als eerste het vliegtuig in! Dikke VIP behandeling joh. Zo kun je even de spulletjes pakken die je tijdens het opstijgen nodig hebt. Ik had de volgende dingen erbij gepakt: Een drinkbeker met water, zijn speen met speenkoord ( je wilt niet op handen en voeten achter de speen aan omdat dreumes hem even zat was en uit tuft) z’n favoriete nijntje knuffel en een boekje.

Met het water en de speen moet je kleintje slikken dit is prettig voor de oren. Zijn Nijntje is het liefste slaap knuffeltje en daar wordt hij rustig van. Mocht er nog meer afleiding nodig zijn konden we hem een verhaaltje voorlezen.

Schaamteloos omkopen

Oke dit is natuurlijk geen oplossing om dagelijks toe te passen maar voor een keertje kan het vast geen kwaad. Neem een lekker koekje mee waar je kleine lekker even op kan knauwen. Even rust in de tent.

Speelgoed

Ook een goede tip: neem wat nieuw speelgoed mee. Zo heeft je dreumes iets heel nieuws om te ontdekken en is hij er wellicht 3 minuten langer zoet mee…

Handbagage

Andere dingen die je vooral niet moet vergeten in je handbagage te stoppen:

  1. Een dekentje of vestje. Het kan wel eens fris zijn in het vliegtuig
  2. Baby neusspray
  3. Hydrofiele doek!
  4. Slabbetje
  5. Setje schone kleding (evt ook voor jezelf een schoon shirtje)
  6. Melkfles en melkpoeder als je kindje dit (nog) krijgt
  7. Een banaan, Mag je gewoon meenemen. Ideaal als je tijdens fruitjes tijd in de lucht hangt.

Zoals je ziet is het best easy peasy om te vliegen met een dreumes. Niets om je zorgen over te maken.

Heb jij nog tips voor als je gaat vliegen met een dreumes? liefs Melissa

 vliegen met een dreumes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.