Je sieraden verkopen, doe jij dit al?

Als je regelmatig nieuwe sieraden koopt en nooit iets weggooit, heb je inmiddels waarschijnlijk een aardige verzameling opgebouwd. De kans is groot dat je een aantal sieraden eigenlijk nooit meer draagt. Om te voorkomen dat het een grote puinhoop wordt, is het verstandig een aantal sieraden weg te doen. Je kunt jouw sieraden weggooien, maar verkopen is ook een optie. Helaas zijn er nog maar weinig mensen die hun sieraden verkopen. Doe jij dit ook niet? In deze tekst vertellen we je waarom sieraden verkopen interessant is en hoe je dit aanpakt.

Waarom sieraden verkopen?

Kom je sieraden tegen die je jaren geleden gekocht hebt, maar die je nooit meer draagt? Dan denk je waarschijnlijk niet dat ze jou nog geld op kunnen leveren. Toch is het niet verstandig om ze maar zo weg te gooien, je oude horloge verkopen kan toch zo de moeite waard zijn. Sommige sieraden kunnen zelfs veel geld waard zijn. Zo levert de verkoop van oude sieraden vaak een leuk bedrag op.

Verwacht overigens niet dat je standaard een groot bedrag voor jouw sieraden krijgt, want soms levert verkoop je slechts een paar euro op. Iets is weliswaar beter dan niets, waardoor het je altijd meer oplevert dan wanneer je jouw sieraden weggooit.

sieraden trend boho

Waarde van sieraden

Bij de verkoop van sieraden moet je vaak aangeven wat je ervoor wilt hebben. Je kunt lukraak een bedrag vaststellen of mensen laten bieden. Verstandig is dit niet, want op deze manier verkoop je jouw sieraden mogelijk voor veel minder dan ze daadwerkelijk waard zijn. Onderzoek daarom altijd eerst wat de waarde van jouw sieraden is voordat je ze te koop aanbiedt. Zodoende verklein je de kans dat je spijt krijgt van de verkoop.

Heb je geen idee hoe je de waarde van sieraden vaststelt? Dan is het niet verstandig om hier zelf mee aan de slag te gaan. Online zijn weliswaar handige manieren te vinden, maar je ziet snel iets over het hoofd als je geen specifieke kennis van sieraden hebt.

Laat sieraden daarom liever taxeren door een expert van Goudwisselkantoor. Dit is zeker verstandig als het om gouden of zilveren sieraden gaat. Zij kunnen je namelijk precies vertellen hoeveel sieraden van deze edelmetalen waard zijn. Hierbij kijken ze niet alleen naar de goud- of zilverprijs, maar ze zoeken ook uit of er sprake is van verzamelwaarde.

Manieren om sieraden te verkopen

Als je jouw gouden sieraden hebt laten taxeren, kun je ze verkopen. Maar hoe kan ik goud verkopen? Dit kan in principe op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op een website voor tweedehands spullen of een bericht plaatsen op social media.

Wanneer je voor één van deze twee opties kiest, duurt het waarschijnlijk niet lang voordat geïnteresseerden contact met je opnemen. Ondanks dat je jouw goud zo snel kunt verkopen, krijg je er geen eerlijke prijs voor. Kopers proberen namelijk om zo weinig mogelijk voor gouden sieraden te betalen.

Wil je dit voorkomen? Verkoop sieraden van goud of zilver dan liever aan een goudexpert. Hier ben je namelijk verzekerd van een eerlijke prijs. Bovendien kost goud verkopen je amper tijd en moeite.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.