Aquazoo Friesland: erop uit in de herfstvakantie

Deze herfstvakantie heb ik geen vrij van mijn werk maar toch heb ik wat leuke uitjes gepland met (en voor) mijn kinderen. Na een ontzettend geslaagd kinderfeestje op zaterdag ter ere van Roan’s 8e verjaardag, was het zondag tijd om naar Aquazoo te gaan. En pssssst, je kunt 4 entree tickets winnen!!!

Aquazoo Friesland: erop uit in de herfstvakantie

Aquazoo Friesland kun je vinden in Leeuwarden. De minst Friese stad van de hele provincie. Ik heb naast mijn zoons, mijn vriendin Elisabeth en haar hubby Chris gezellig mee genomen naar dit dagje uit.

Aquazoo

Parkeren bij Aquazoo

Aangekomen bij het park is het eerste dat me opvalt dat je ‘ineens’ moet betalen voor parkeren. Ik ben al een paar keer vaker in Aquazoo geweest en het parkeren was altijd vrij. Nu moet je een uitrij-muntje kopen van €3,-. Valt hartstikke mee in vergelijking met andere parken waar je rustig €7,50 tot wel €10,- betaald voor een dagje parkeren maar toch vind ik het jammer.

Klein detail is dat ik bij het uitrijden het muntje in mijn tas in de kofferbak heb gegooid. Dus moet ik uitstappen en het muntje uit de kofferbak halen, wat ik vervolgens in de paal gooi voordat ik weer in de auto zit. Je snapt het al, de hefboom gaat voordat ik zit alweer naar beneden en dus moet ik op het belletje drukken… Werd hard om gelachen door mijn gezelschap.

Entreeprijs

De reguliere entreeprijs voor Aquazoo is €16,50. Een schappelijke prijs. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. Via de website kun je als je een ticket op datum koopt tot wel €4,- korting krijgen op de reguliere entreeprijs.

Ontsnapte pinguïns

Bij binnenkomst overhandigen we onze kaarten aan de dame achter de kassa en mogen we, nadat we een kaartje met looproute hebben gekregen, door. We besluiten netjes de route te volgen zodat we niks missen, dus we zien eerst de flamingo’s en daarna lopen we op de pinguïns af. Twee pinguïns zijn ontsnapt doordat iemand het hek heeft open gelaten. Een andere bezoeker probeert ze terug te lokken zonder succes. Ik besluit maar gewoon om een van de twee over het hek te tillen, waarop Chris volgt met de andere. Leverde een leuk plaatje op:

Lekker spelen

Leuk is dat je tijdens de looproute allerlei touwen en boomstammen tegenkomt waar je aan kan hangen/ overheen kan lopen enzovoort. Leuk voor kleine en grote kinderen, hé Elisabeth?

Ook heeft Aquazoo voldoende kleine speeltuintjes her en der, en twee grotere speeltuinen waar kinderen zich bij droog weer goed kunnen vermaken. Vooral het grote springkussen vinden mijn mannen leuk. Helaas heeft het net geregend als wij daar aan komen dus dat komt een volgende keer wel weer.

Meer inspiratie nodig voor een dagje uit? Lees dan bijvoorbeeld over onze dag in Julianatoren of over ons bezoek aan het Doe Museum in Veendam.

Favoriete dier in Aquazoo

Mijn favoriete dier in Aquazoo is toch wel de ringstaart maki. Eigenlijk vond vandaag iedereen de ringstaart maki het leukst. Je kunt voor €0,50ct een handje vol voer kopen en als je geluk hebt (zoals wij vandaag) komen de Maki’s uit je handen eten en zelfs op je zitten! Ook bij de wasberen kun je voer kopen. Ze rekken zich dan helemaal uit en pakken het voer uit je handen met hun kleine vingertjes…

aquazoo friesland herfstvakantieWat ik (ook na een aantal bezoeken nog steeds) zo leuk vind aan Aquazoo is hoe dicht bij de dieren je kunt komen. Je loopt letterlijk tussen de pinguïns, kangoeroes en dus ook maki’s.

Lunch!

Ongeveer halverwege de route krijgen we trek en gaan we terug naar het restaurant voor een lunch. In het Aquazoo restaurant kun je terecht voor een patatje met een snack of voor een belegd broodje en wat te drinken. Ook verkopen ze taart en donuts.

Nieuw in Aquazoo

Nieuw in Aquazoo zijn de Nijl-krokodillen. Hier wilde Levi heel graag voor terug, nadat hij de laatste keer dat we het park bezochten de aankondiging van deze dieren zag. Heel spannend zijn ze eigenlijk niet omdat ze vooral stil liggen maar hij was heel blij ze eindelijk te hebben gezien.

Ander bijzonder dier dat er nog maar sinds een paar jaar zit zijn de ijsberen, niet helemaal nieuw meer maar wel zeer indrukwekkend.

Aquazoo

Souvenir/knuffeldier

Ik had mijn jongens allebei hun eigen portemonneetje meegegeven met daarin €5,- van hun eigen geld. Beetje financiële opvoeding zeg maar. Toen we weg gingen moest er natuurlijk iets gekozen worden uit de Aquazoo souvenir-shop. Naast pluche krokodillen van €45,- hebben ze gelukkig ook een hele stellage met leuke knuffelbeestjes van slechts €5,-. Hieruit hebben de heren allebei hun keuze kunnen maken. Levi een vleermuis, Roan een maki! Daarna zijn we richting huis vertrokken. We kijken terug op een super geslaagde dag!

Aquazoo

Winactie! 4 entree tickets voor Aquazoo winnen?

Is jou nieuwsgierigheid gewekt en wil jij ook dit mooie park bezoeken? Ik heb kunnen regelen met Aquazoo dat ik 4 tickets mag weggeven aan jullie. Wat je ervoor moet doen?

 • Like de Facebookpagina van Aquazoo
 • Laat in een gezellige reactie op dit artikel weten dat je meedoet (met een geldig e-mailadres);
 • Like de facebookpagina van Momambition en deel de actie (openbaar) op je eigen tijdlijn;

Extra kans maken? Voor elk Social Media kanaal waarop je Momambition extra volgt gaat je naam een keer extra in de pot. Deze winactie loopt tot en met zondag 29 oktober 2017. Om 19.00 uur sluit de actie. De winnaar van de tickets zetten we in dit artikel. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. We gaan uiteraard zorgvuldig om met jouw gegevens. Voor meer informatie wil ik je verwijzen naar onze disclaimer.

winactie gesloten!

desley Jansen van harte gefeliciteerd jij wint de 4 tickets. Neem je binnen 72 uur contact met ons op?

Succes! Liefs Stephanie

 

 

7 thoughts on “Aquazoo Friesland: erop uit in de herfstvakantie

 • Superleuk voor onze prinses, ze wil later penquin dokter worden (4 jaar)
  Ook de andere dieren zal ze zeker willen ontmoeten samen met haar stoere broer.

 • Naomi van der Laan says:

  WoW wat een geweldige actie!! Het eerste wat ik zie zijn de pinguïns en laat mijn dochtertje daar nu helemaal weg van zijn ?? haar broertje vind het ook super leuk om dieren te kijken. Dus wij dien graag met deze actie mee??

 • Wat een gezellig verslag! Onze kinderen willen heel graag naar een dierentuin, jullie zouden hen en ons blij maken. Krijg ik mijn man ook eindelijk zover om eens naar friesland te gaan!

 • Desléy Jansen says:

  Wat leuk!!!! Ik doe mee voor mijn gezinnetje. We kunnen niet vaak genoeg naar de dierentuin gaan… Mijn zoontje van 3 vraagt elke dag wel een x aan ons wanneer gaan we weer naar de dierentuin! Dus dit zou een geweldig cadeautje voor hem zijn ????????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.