Blog jaaroverzicht 2016

Dag 2016, welkom 2017. Een nieuw jaar, zonder goede voornemens maar wel met bepaalde doelen en een terugblik : Een blog jaaroverzicht 2016,  omdat 1 januari 2016 het moment was dat Momambition.nl haar intrede op het wereldwijde web maakte. 

Momambition Blog jaaroverzicht 2016

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Oei, ik heb heeeeeel veel mooie dingen meegemaakt. Van het sluiten van bijzondere vriendschappen tot het opzetten van gave acties zoals het #badmomswinweekend en de 12 Days Of Christmas Giveaway. Maar ook gave samenwerkingen met mooie merken en het groeien in mijn fotografie “kunsten”. blog jaaroverzicht 2016

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

De concurrentiestrijd tussen bloggers. Alles moet zo geheimzinnig, vooral bij samenwerkingen en de bezoekersaantallen moeten enorm zijn, want anders doe je er niet toe. Bij dat soort dingen blijf ik liever uit de buurt. blog jaaroverzicht 2016

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Ik hou zeker weten iedere maand mijn aantallen bij, niet omdat ik erdoor geobsedeerd ben, maar het is wel fijn om bij te houden of je wel of niet groeit.

Toen ik 1 januari 2016 de site online gooide had ik als doel om in elk geval 5.000 bezoekers per maand te halen in 2016. In juli bleken dit er al 15.000 te zijn en dit was natuurlijk ver boven mijn verwachtingen. Met open mond heb ik naar mijn beeldscherm zitten staren. Hoe kan dit?

Ik ben daar echt enorm dankbaar voor en vind het ook gewoon bijzonder want je weet nooit zeker of je blog wordt opgepakt in de mega wereld van Internet. Ik vind het dan ook ontzettend leuk dat mijn lezers reacties achter laten en zoals dat ik nu in een ziekenboeg zit, zulke lieve en medelevende berichtjes krijg. Bedankt lieve volgers!

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

De leukste? Oei, dat vind ik wel een heel moeilijke vraag, ik heb namelijk echt een paar hele mooie samenwerkingen gehad met prachtige merken. Ik ben daar enorm trots op. Ik doe verder ook geen samenwerkingen die ik niet leuk vind. Dus een specifieke kiezen, nee.

Nou oke vooruit. Dan ga ik voor de samenwerking die ik samen met Tamara en Josan heb opgezet met Kerst. De 12 days of christmas Giveaway was echt een enorm succes, wel een hoop werk, maar zo ontzettend dankbaar om te mogen doen voor onze lezers.

Wat zou je in 2017 helemaal anders willen doen?

Helemaal anders? Ik heb geen idee eigenlijk. Het loopt nu goed zoals het loopt. Natuurlijk heb ik wel doelen gesteld, maar iets helemaal anders doen weet ik niet. Hooguit mijn planning aanscherpen, maar daar ben ik mee bezig dankzij mijn purpuz planner.

blog jaaroverzicht 2016, Purpuz Planner-Clen Verkleij-Momambition-Planning-Doelen

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

Er zijn een aantal bloggers die ik graag volg, mag dat ook?

  • Tamara van TheMommyDiaries.nl is het bewijs dat een bijzondere vriendschap online zeker kan bestaan en ook kan stand houden. We zijn dankzij onze blogs ( toen ik nog op Princess Leia blogte) in begin 2015 met elkaar in contact gekomen. In een korte tijd is zij bekroond tot mijn lievelingsvriendinnetje. We hebben elkaar (helaas) nog maar één keer ontmoet en we vinden het allebei ontzettend jammer dat we niet wat dichter bij elkaar wonen, of beter nog, dat we allebei geen rijbewijs hebben. Maar ik kan alles bij d’r kwijt. Of het nu heel erg goed gaat of juist mega slecht. Zij is een enorme steunpilaar en we hoeven elkaar niet dagelijks te spreken om te weten dat het goed zit. Ik ben enorm trots op haar dat is ze is begonnen met het publiceren van haar eigen verhalen. De Denk aan mij reeks, is een favorietje. En dan de In Tweestrijd reeks, daarin heb ik de privelege gehad om het als eerste te lezen. Ik ben echt zo trots! Haar doel om een e-book te gaan uitbrengen dit jaar sta ik dan ook helemaal achter. Lieve Tamara, je bent een mafkees, maar wel de mijne! Dankje voor weer een mooi jaar aan tags op facebook en geweldige gesprekken op de app. Ekte Lobbi JWZ
  • GoodGirlsCompany is ook een favorietje. Ze is in het afgelopen jaar echt een goede vriendin geworden waar ik heel serieuze en diepgaande gesprekken mee kan voeren, maar ook slap mee kan ouwehoeren. Haar stukken zijn scherp en met een enorme scheut sarcasme geschreven, daar ben ik een groot fan van. Ook haar stukken over adoptie raken mij keer op keer of hoe ze al die producten weet uit te pluizen om te kijken wat voor (schadelijke) ingrediënten er in babyproducten zitten. Daar wordt je bewuster van. We hebben al veel in Real Life met elkaar afgesproken en het is elke keer weer een feestje om samen met haar dingen te ondernemen. Cheers op een prachtige vriendschap!
  • Als laatste Lifesabout; Geertje is een lieverd, een vechter en net zo’n mafketel als dat ik ben. Ik hou van dit soort mensen, die maken het leven een stukje leuker en gezelliger. Haar stukken over haar hartaandoening hebben mij gegrepen, geïnformeerd en ogen laten open. Maar de artikelen over koken zonder pakjes en zakjes vind ik ook een shot in de roos. Het laat je nadenken over wat er eigenlijk allemaal voor troep in die pakjes zitten en wat bewuster met je voeding om te gaan in plaats van alles klakkeloos over te nemen wat in de supermarkt gepresenteerd word.

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

Ik hou ervan om persoonlijke stukken te schrijven. De serie over hoe ik mijn man heb ontmoet was ontzettend leuk om te schrijven. Daarnaast vond ik het heel erg bijzonder om het verhaal over het vinden van mijn Biologische vader met jullie te delen. Mocht je benieuwd zijn, deze week komt daar een nieuw stuk van online. De brief aan mijn dochter, maar ook de brief aan de vader van mijn dochter waren stukken die vanuit mijn hart zijn geschreven, met de nodige tranen.

bad moms winweekend, blog jaar overzicht 2016

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2016?

Het was eventjes zoeken, maar dit was een recept over roerbakgarnalen van onze voormalig gastblogger Petra

Welk artikel is het best gelezen in 2016?

Met stipt op nummer is dat; Deze dingen zeggen je niet tegen de ouder van een prematuur. Maar ik wil mijn lieve teamlid Melanie ook haar credits geven want het blog over het niet vaccineren van haar zoon was ook een klapper.

Wat zou je nog willen leren?

Google en SEO. Het is heel technisch en vooral Google wil nogal vaak veranderen met het algoritme. Ik snap er soms de ballen niet van. De tips en trucs die ik krijg probeer ik altijd meteen toe te passen voor zover ik ze snap haha.

Verder zou ik wel graag willen leren hoe je met photoshop om gaat. Niet om mijn foto’s pukkelvrij te maken, maar juist om meer te gaan designen, dat vind ik namelijk erg leuk om te doen, maar ik gebruik daar altijd online (gratis) tools voor. Met photoshop kun je net even iets meer..

Welke andere blogger zou je in 2017 (weer) willen ontmoeten?

Ik vind het leuk om alle bloggers te ontmoeten. Oke, alle bloggers is wellicht een groot begrip. Maar het is wel tof om te zien welk gezicht er nu achter een blog schuilt. uiteraard wil ik alle dames van mijn blogteam nog bij elkaar hebben, om lekker te sparren, om het team dichtbij elkaar te krijgen. blog jaaroverzicht 2016

Josan en Tamara heb ik al eens ontmoet, Josan zelfs al vaker. En deze meiden hebben een speciaal plekje in mijn hart, dus hen wil ik dit jaar ook zeker opnieuw weer zien.

Ook heb ik een app groepje met lieve meiden waar we zeker dit jaar een bloggers meeting mee willen gaan opzetten, na dik een jaar appen mag dat ook wel een keer haha!. Verder heb ik toevallig deze week op de app afgesproken dat ik met Geertje van Lifesabout een keer lekker naar Amsterdam ga of iets. Lekker vreten en shoppen oh ja en uiteraard wijn op het terras om asociaal mensen te spotten. Heerlijk!

wat moet je met ambitie, blog jaaroverzicht 2016

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Absoluut. Ik vind het heerlijk om te doen, maar vind het wel lastig om te combineren met een 32-urige baan ernaast. Nu loopt mijn contract af eind deze maand, dus ben ik druk bezig met het vinden van iets nieuws, met absoluut minder uren. Daardoor zal het bloggen waarschijnlijk een stuk beter te plannen en behappen zijn.

Je belangrijkste doel voor 2017

In 2017 wil ik uiteindelijk de stap zetten naar een kvk inschrijving. Niet omdat ik perse wil verdienen aan mijn blog. Maar wel om het op papier allemaal netjes volgens het boekje te doen. Verder blijft de planning uiteraard een dingetje waar ik mee aan het werk ben en hoop ik mijn foto’s nog mooie te kunnen maken. Ik heb in elk geval al speciale verlichting hiervoor aangeschaft en met mijn nieuwe camera moet dit allemaal vast goed komen. blog jaaroverzicht 2016

Deze Blog jaaroverzicht 2016 tag is bedacht door Joyce. Uiteraard mag je deze tag overnemen maar link je dan wel even naar de bedenker om haar de credits te geven? Ik tag hierbij Linda, Astrid, Mary-LouBianca, Judith en Marjo

afbeelding bloggende vrouw via shutterstock

3 thoughts on “Blog jaaroverzicht 2016

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.