Gezond en bewust leven met het hele gezin

Gezond en bewust leven met het hele gezin. Dat is toch wel lastig in de drukke maatschappij van tegenwoordig. Ik vertelde jullie al eerder dat wij met onze dochter heel duidelijk opletten met wat zij wel of niet binnen krijgt qua suikers en gezonde voeding.. Maar bij onszelf zijn we helemaal niet zo oplettend. Lekker hypocriet vind je niet?

Gezond en bewust leven met het hele gezin

Gezond en bewust leven met het hele gezin begint bij jezelf als ouder. Want hoe hypocriet is het om wel op de voeding van je kind(eren) te letten en niet op die van jezelf? Om goed voor een ander te kunnen zorgen, moet je eerst goed voor jezelf zorgen. En met dat laatste ben ik nu bezig. Je hebt vast mijn updates al wel voor bij zien komen over MyFitAmbition en je weet dat ik dus druk op weg ben om een fitter en gezonder lichaam te krijgen. Het mooie hieraan is dat ik merk dat ik al een stuk energieker en fitter ben dan een dikke week geleden. Ik kom makkelijker uit bed en voel me meer uitgeslapen.

Vitamine D en Magnesium

Wat ook helpt is het nemen van Vitamine D en Magnesium. Ik ben namelijk een Fibromyalgie patiënt en in de wintermaanden kan ik meer last krijgen van mankementen. Maar sinds een jaar of 3 geleden ben ik begonnen met het innemen van deze supplementen (verkrijgbaar bij oa vitaminstore.nl) in de wintermaanden en merk dat ik daardoor een stuk positiever door de koude maanden heen kom. Kou is namelijk voor mij echt een boosdoener.

Positiever!

Maar ik merk verder ook het verschil naar mijn gezin toe. Ik ben positiever, vrolijker en kan gejengel van mijn dochter een stuk beter handelen. Gezond en bewust leven mét het hele gezin is daarom echt van belang. Ik bedoel, mijn dochter zegt bij een blikje Red Bull al ; Drinken mama. Dat is geen goed teken. Ik ben nu inmiddels 11 dagen van die zooi af en ik voel me echt zoveel beter.

Uiteraard mis ik de smaak wel. Maar ik weet dat het troep is. Eraf blijven blijft voor mij moeilijk. Het is en blijft toch een verslaving, hoe achterlijk dat ook mag klinken. Maar gezond en bewust leven met het hele gezin gaat ons in elk geval een stuk makkelijker af nu ik ook zelf de touwtjes in handen heb genomen.

Foto Moeder en dochter in leuke via shutterstock

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.