Natura Docet Wonderryck Twente

Wat ga je doen op een vrije dag, wanneer de kids zich stierlijk vervelen en je geen zin hebt in een krijspaleis? Je gaat naar het Natura Docet Wonderryck Twente 

Ik schreef vorige keer over het dilemma wat te doen, want we kwamen er niet helemaal uit. Lees hier Een vrije dag. 

Nu ben ik best een loedermoeder; voor mij geen bentoboxjes of andere ingewikkelde shizzle. En eerlijk is eerlijk, ik vind ook niet alles even leuk om met ze te doen. Maar er even samen met de kids op uit, ben ik altijd voor in :-)

Leeftijdsverschil

Echter door het leeftijdsverschil, de jongste is 6 jaar en de oudste bijna 13 jaar, is ‘t soms lastig om iets te bedenken wat ze allemaal leuk vinden. Ook de interesses lopen nogal uiteen, zullen we maar zeggen. Esra en Casper zijn best breed geïnteresseerd en ontdekkend, Fajah wil het liefste spelen en Silvijn heeft nog niet zo’n lange spanningsboog.
Lekker wandelen door het bos, zwemmen of een speeltuin of pretpark zijn eigenlijk altijd goed. Maar soms wil je ook wel eens iets anders.

Musea

In een poging om de kinderen op een leuke en speelse manier nog een beetje iets bij te brengen, willen we ook nog wel eens een museum bezoeken. Musea zijn allang niet mer stoffig en saai en langzaam maar zeker kunnen we er al best een aantal afstrepen van onze lijst. Een aantal van onze favorieten:

En iets dichter bij huis (voor ons dan) Museum Twentse Welle en Techniek Museum HEIM.
Allemaal tested and approved. Met kids :-)

Natura Docet Wonderryck Twente

En sinds kort hebben we er eentje aan onze favorieten toe kunnen voegen. Want op die druilerige dag besloot ik dat we naar Natura Docet Wonderryck Twente zouden gaan. De reacties waren van te voren niet per se onverdeeld enthousiast; kun je daar spelen? Hebben ze daar snoep? Waarom doen we altijd wat jij wilt?
Maar zo werkt het nou eenmaal, soms doen we gewoon wat ik wil en omdat ik het zeg.

Museum Natura Docet Wonderryck Twente is het oudste natuurhistorisch museum van Nederland.
Het museum bestaat uit verschillende wonderkamers en zalen. Het museum is een enorme belevenis en wij hebben ons enorm vermaakt.

natura docet wonderryck twente

Wonderkamers en zalen

In de wonderkamers vind je een enorme collectie dieren en fossielen. De jongste vond de opgezette dieren een beetje eng, maar de andere kinderen waren zwaar onder de indruk. De zalen hebben allemaal een eigen thema en elke zaal vertelt een ander verhaal. Zo zie je Twente door de ogen van verschillende dieren in Twente door de ogen van. Maak je een ontdekkingstocht door vroeger en nu  in Planten en dieren van Twente. Leer je oprichter Bernink kennen door in z’n werkkamer rond te snuffelen en neemt hij je in de filmzaal mee op pad in een 3D film.

Wist je dat Nederland vroeger in de tropen lag? Ik niet! In De Oertijd leer je hier aan de hand van fossielen en mineralen meer over.

Twente bij Nacht is een spannend verblijf waar je kennis maakt met dieren in Twente by night dus.
Super leuk en uniek in Nederland is Funky Forest. Een interactieve ruimte waar water stroomt, bomen groeien en vlinders vliegen. Bezoekers maken deel uit van de digitale wereld en kunnen hier zelf invloed op uitoefenen.

natura docet wonderryck twente

Onze ervaring met natura docet wonderryck twente

Ondanks het feit dat de kids er eerst weinig zin in hadden, hebben we een topdag gehad! Genoeg te zien, te doen en te ontdekken. De medewerkers waren erg vriendelijk en wilden van alles vertellen en laten zien, Twentse gastvrijheid? ;-)
Kers op de taart was dat we kennis mochten maken met Loesje, de slang. Althans, voor de kinderen…. Ik deed ‘t bijna in m’n broek van angst. Maar ik liet me natuurlijk niet kennen. Met trillende handjes heb ik Loesje geaaid en vastgehouden. En zo was het een leerzame dag voor ons allemaal!

Welk museum is jullie favoriet om met kids te bezoeken?

 

Gerelateerd

Meer ervaringen met leuke museu zoalsnatura docet wonderryck twente lezen?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.