Reizen | De “Wat heb ik liever” Tag

Ik dacht laat ik vandaag weer eens een keer een blogje over reizen doen. Ik ben er namelijk gek op dus dit keer moet ik met 15 vragen, steeds kiezen uit twee mogelijkheden over reizen. De “wat heb ik liever” tag. Wat heb jij liever?
Have fun!

 

Center Parcs Villages Nature® Paris Disneyland Paris Mamablog weekend weg

Zonvakantie of wintersport

Om eerlijk te zijn ben ik nog nooit op wintersport geweest dus die vergelijking kan ik nog niet maken. Maar ik moet wel eerlijk bekennen dat ik een liefhebber ben van de zon. Lekker aan het strand bakken met een cocktail en een goed boek terwijl Leia voor mijn neus zandkastelen aan het bouwen is? Lijkt me super!

 

Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland

Absoluut aan de kust! Ik ben dol op het strand! Liefst op loopafstand vanaf het hotel of de camping. Laten we zeggen 100 meter of gewoon opstaan en erin springen ahah! Lekker wandelen en je hoofd leegmaken of zoals hierboven gezegd: cocktail, relaxed + een goed boek. Hashtag chillmodus aan

reizen digitaal lezen kobo aura 2 e-reader

 

Europees eten of Aziatisch eten

Oei. Lasttig. Ik ben absoluut fan van Italiaans, maar gerechten zoals ramen uit de Japanse keuken gaan er ook heel goed in. 50/50 dus. Want Mexicaans is mijn all time favourite!

 

Weg met vriendinnen of weg met je partner

Wauw. Dit is wel lastig hoor! Met vriendinnen is natuurlijk super gezellig, maar mijn gezinnetje gaat echt boven alles. Dus dan ga ik het liefst weg met partner (en kind) of juist een weekendje weg zonder kind. Ook wel een keer lekker. Weekendjes met vriendinnen.

 

Een actieve vakantie of een luie vakantie

Absoluut een combinatie van deze twee. Ik ben een luiaard, maar ik mag graag lekker cultuur snuiven. Ook sportieve activiteiten zoals kanoen etc vind ik erg leuk om te doen.

reizen Camping Le Ty Nadan, Bretagne, Locunole, Frankrijk

 

Azië of Afrika

Afrika. Azië zal best mooi zijn, maar Afrika trekt mij meer vanwege de natuurlijk, de landschappen en wilde dieren. 

 

Barcelona of Rome

Rome. Ik ben niet voor niets gek op Italiaans eten, en Rome staat absoluut bovenaan mijn wishlist! Samen met Venetië! Het liefste zie ik onze bruiloft later ook in Italiaanse stijl. Dit zijn de leukste campings aan Gardameer

 

Hotel of camping

Hmmm… Ik heb wel eens verteld over mijn nachtmerries over campings, maar dit jaar is mijn blik daarin echt gewijzigd. Voor Leia is een campingvakantie namelijk echt top! We zaten toen in een ingerichte tent in Frankrijk en dat was echt ontzettend leuk. Maar ik ben ook wel een beetje een luxe poes en kan een hotel ook absoluut waarderen. 50/50 dus deze.

 

Citytrip of natuurvakantie

Natuurvakantie. Denk ik. Want ik vind city trips echt ontzettend leuk, maar een natuurvakantie is natuurlijk wel echt de ultieme ontspanning opzoeken. 

Normandie, D-Day, Pointe du Hoc 6 juni 1944 vakantie in outfits

 

Één grote wereldreis of de wereld in meerdere keren zien

De wereld in meerdere keren zien. Ik ben best wel gehecht aan onze thuisbasis en heb het soms echt nodig om te kunnen cocoonen op de bank. Daarom kies ik liever voor meerdere keren, want dan heb je vaker een leuk tripje waar je echt naar uit kunt kijken. 

 

Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien

Nooit meer reizen. Mijn vrienden en familie gaan voor alles!

 

Weg met de auto of weg met het vliegtuig

Ik ben meer voorstander van een vliegvakantie terwijl mijn man liever voor een autovakantie gaat. Maar goed ik heb dan ook geen rijbewijs, dus ik kan alleen maar als bijrijder oordelen in dit vlak. Ik vond de rit naar Frankrijk best wel een ding met 5 personen (ouders van man, Leia, man en ik). We zaten redelijk gepropt en dan is zo’n lange auto rit niet echt fijn. Maar aan de andere kant… Onze trip in de auto naar Disneyland en Village by Nature, was weer prima vol te houden. Dat was toch wel een kortere trip en natuurlijk niet zo opgepropt omdat we met z’n drietjes waren. 

reizen zien en doen in brest zomerse outfits Normandie, D-Day, Pointe du Hoc 6 juni 1944 vakantie in outfits

 

Backpacken of cruisen

Oei. Ik vind cruisen wel tof eigenlijk. Ik deed ooit een jaar of 12 (kuch ik word oud) geleden een 3 daagse mini cruise naar New Castle (die staat weer op mijn reis bucketlist) en dat was echt super vet. Maar backpacken lijkt me ook wel wat!

 

Alles regelen of op goed geluk gewoon gaan

Alles regelen. In elk geval de vakantie, locatie, hotel of camping etc. Ik ben wel een beetje een controlfreak en ben graag op tijd op de hoogte waar we heen gaan zodat ik voor onderzoek kan doen om te kijken wat er in de buurt te beleven valt. Zo kunnen we makkelijk een dagje weg plannen etc of bij slecht weer ergens anders heen gaan dan gepland omdat we dan een back up hebben bijvoorbeeld. Niet alles hoeft gepland trouwens hoor. Dat klinkt wel heel overdreven. Maar zo op de bonnefooi met een kindje lijkt ons niet echt verstandig en gaat mij absoluut stress geven want je moet al zoveel meenemen voor de kleine. 

 

Een roadtrip of op één plek blijven

Een roadtrip, maar wel een relaxte. De hele tijd op één plek is voor mij niet nodig, maar als je een leuke vaste locatie zoekt en vanuit daar een roadtrip kunt doen is natuurlijk ook leuk. Zo gingen wij tijdens onze vakantie in Frankrijk een paar keer op pad en zijn we o.a. een dag naar Brest geweest en ook naar Normandië en dan met name de D-Day plekken. Dat was ontzettend indrukwekkend. Die Normandië roadtrip hebben jullie nog te goed van mij!

Center Parcs Villages Nature® Paris Disneyland Paris

Mijn favoriete quote over reizen

Deze hieronder. Is gewoon zo ontzettend waar. Reizen kost een hoop centen maar maakt je geest zoveel rijker. Ik vind het altijd zo mooi om nieuwe dingen te leren over een bepaald land.

travel quotes quotes over reizen

Ik vond deze tag over reizen echt leuk om in te vullen en eerlijk. Het liefste boek ik een nieuwe reis want ik heb weer helemaal zin om weg te gaan. Hoe vonden jullie deze tag over reizen? Welke antwoorden zou jij geven? En wat is je favo bestemming?

One thought on “Reizen | De “Wat heb ik liever” Tag

  • Leuk om te lezen, Cassandraatje! Ik deel heel veel meningen met je, maar ik zou op goed geluk gaan. Maar oké, ik heb dan ook geen kleine kinderen meer. Toen regelde ik alles ook nog, want dat kan gewoon niet anders.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.