Review | Ravensburger Tiptoi starterset “Bij ons thuis”

Geen voorstander een tablet maat wil je wel graag je kind iets educatiefs meegeven in de auto op vakantie, naar opa en oma of gewoon voor thuis omdat er uitdaging nodig is? Dan raad ik je de Tiptoi starterset “Bij ons thuis” absoluut aan! Dit is een geluidenprentenboek met daarbij een interactieve stift voor kinderen vanaf 3 a 4 jaar. In deze blog vertel ik je alles over onze ervaring met de Tiptoi starterset “Bij ons thuis”.

Tiptoi starterset “Bij ons thuis”

In de tiptoi starterset doos zit:

  • Tiptoi® Geluidenprentenboek “Bij ons thuis”
  • Tiptoi® interactieve stift
  • Houder voor de stift
  • Usb-kabel
  • Pagina met activeringscirkel
  • Handleiding

Review | Ravensburger Tiptoi starterset "Bij ons thuis" Momambition.nl interactief leren

Voor we beginnen met spelen:

Er worden geen batterijen bij het spel en boek geleverd dus het is van belang dat je 2 AAA-batterijen in huis hebt. Deze heb je nodig voor de interactieve stift. De stift open je gemakkelijk na het indrukken van een wit knopje, stop de batterijen op de juiste manier erin en sluit de stift weer. Nu kun je de stift aanzetten en activeren met de punt een activeringscirkel aan te tippen.

Door het tippen met de interactieve stift kiest hij automatisch de Nederlandse taal en dan kan je kindje lekker beginnen met spelen met de Tiptoi starterset.

Review | Ravensburger Tiptoi starterset "Bij ons thuis" Momambition.nl interactief leren

Over het Tiptoi geluidenprentenboek “Bij ons thuis”

In het Tiptoi Geluidenprentenboek “Bij ons thuis” kom je alles te weten over de familie Hofman die wonen aan de Fonteinstraat 5. De kinderen Lara, David, baby Finn wonen hier met hun ouders, opa en oma en de hond Rocky. Door met de interactieve stift in het boek te tippen laat je het huis van de familie Hofman tot leven komen.

Samen met de interactieve stift wordt je in het prentenboek door verschillende kamers en de tuin geleidt waarbij je met de stift allerlei tekeningen kunt aantippen. Zo kun Je bijvoorbeeld kiezen om eerst het verhaal te luisteren en daarna wat onderzoeksvragen te beantwoorden.

Het kleurrijke prentenboek is gemaakt van stevig karton. Wat mij overigens wel is opgevallen is dat op de doos staat dat het voor kinderen van 3-4 jaar is maar in de handleiding zie ik 4+ staan. Leia wordt in oktober 4, er zitten vragen tussen die ze nog niet helemaal snapt, ik denk omdat ze het inzicht nog mist qua familieverhoudingen (wat natuurlijk helemaal geen ramp is). Sommige van die vragen weet ze wel te beantwoorden maar ik zal even wat voorbeelden noemen:

Denk aan de vragen als: “Wie is de oudste dochter van papa?” en “Wie is de vrouw van opa?”. Dit soort soort lijken me voor een 3 jarige nog iets te gedetailleerd, (hoewel ze sommige van deze vragen ook goed kan  beantwoorden). Maar andere vragen zoals “Waar staat de koelkast?” of “Welke kleur heeft het spook?” kan ze prima beantwoorden.

Onze conclusie over het tiptoi boek:

Iedere avond voor het slapengaan spelen we samen met het tiptoi boek of ze speelt er alleen mee. Dat er een stem uit de stift komt vindt ze erg grappig en de liedjes in het boek zijn ook echt een succes. Vooral het cowboy liedje vind je helemaal geweldig! De opdrachten zijn erg stimulerend en wanneer ze een opdracht goed heeft uitgevoerd, krijgt ze een compliment. Heeft ze het antwoord onjuist, dan wordt ze aangemoedigd om het nog een keertje proberen.

Wat ik ook fijn vind: het tip toi boek verveelt nooit omdat de vragen elke keer weer veranderen. We zijn zo enthousiast over dit spelenderwijs leren dat we al een beetje aan het rondkijken zijn voor een nieuw boek. Bij het rondkijken zag ik dat er dus ook spellen zijn met dit systeem (zoals deze boerderij set van tiptoi) dus daar wil ik wel wat meedoen.

We zijn echt ontzettend blij met de Tiptoi starterset vooral ook omdat Leia echt heel leergierig is, maar soms concentratie mist. Dit boek laat haar goed focussen heb ik het idee en omdat ze zo klaar is voor school is het fijn om haar hiermee uitdaging te kunnen geven! We gaan de boeken nu dus ook haar verlanglijst zetten voor haar verjaardag dus opa’s, oma’s tantes, als jullie meelezen haha, de hint is duidelijk haha.

Ook wel een hele leuke voor sinterklaas of met de kerstdagen.

Prijs en verkrijgbaarheid van de Tiptoi starterset

Tiptoi StarterSet “Bij ons thuis” kost €49,99 en is te koop bij o.a. Bol.com en de bekende speelgoedwinkels zoals Intertoys en Bart Smit.

Heb je zelf al een interactieve stift in huis? Je kunt de stift voor elk tiptoi product gebruiken! Het enige wat je hiervoor moet doen is even even het gratis programma downloaden van het juiste product. De oranje stift kan meerdere programma’s tegelijk opslaan, dus qua opslag hoef je je ook geen zorgen te maken.

Wil je meer info over Tiptoi en welke startersets er nog meer zijn? Bekijk dan even de volgende websites: www.ravensburger.nl of op www.tiptoi.nl.

Meer handige speelgoed reviews lezen?

Zoals jullie weten, testen wij regelmatig leuke spellen en speelgoed uit om zo een oordeel te kunnen schrijven voor jullie. Kijk gerust ook eens bij de andere leuke items:

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.