Huismus? Ja dat ben ik! En jij?

Ik ben een huismus! Ik kan niet anders dan bekennen. En nee dan bedoel ik niet dat lieve vogeltje. Ik ben een huistut, huismuis, huismiep of hoe je het dan ook maar noemen wilt.

Social Media en vrienden.

Je hoeft Facebook, instagram of twitter maar te openen en de toffe activiteiten van je vrienden vliegen je om je oortjes. Genieten buiten de deur kan ik ook hoor, begrijp me niet verkeerd. Heerlijk een dag met mijn gezinnetje weg, even naar het dorp, meeten met vriendinnetjes, feestjes hier, feestjes daar. Maar toch tikt mijn klokje nergens zoals dat het thuis tikt.

huismus

Kneuterigheid.

Ik geniet van kneuterigheid, niet een beetje maar intens. Ik vind het heerlijk om lekker met een dekentje op de bank naar Netflix te kijken of naar mijn favoriete programma’s; Expeditie Robinson en The Voice. Ook vind ik het heerlijk om in het weekend lekker voetbal te kijken met mark. Een spelletje met de kinderen te doen of lekker aan te rommelen in huis.

Dit zijn de tekenen dat ik dus zeker een huismus ben.

  • Ik kan echt heel blij worden van een schoon en net huis. Ik heb vaak (lees eigenlijk nooit) geen zin in diverse huishoudelijke taken maar toch als ik er dan eenmaal klaar mee ben, heerlijk! Schone bedden om in te slapen, de kindjes lekker instoppen in schone bedjes die heerlijk naar de wasverzachter ruiken. De lach op de gezichtjes als ze geroken hebben hoe lekker hun bedje ruikt. Een frisse keuken, een schone badkamer, een naar bleek ruikend toilet. Schone ramen, heerlijk. Ik ben niet gek op het werk zelf, maar als het dan eenmaal gedaan is heb ik een voldaan gevoel!
  • Ik kan ontzettend  genieten van een niets moet alles mag dag in ons eigen huis, met een dekentje op de bank, heerlijke foute pantoffels aan want die zitten nog altijd fijner dan de pumps.. Suffe outfit zoals een joggingbroek en oversized vest aan, waar je nog net de deur mee open durft te doen en verder gewoon lekker jezelf zijn.
  • Zodra ik  thuis  kom  na een drukke dag en de kinderen liggen in bed, gaat de make-up er af, spring ik onder de douche, gaat het huispak aan, het haar in een knotje en ik voel me helemaal thuis. Heerlijk met de beentjes omhoog op de bank.
  • Thuis verveel ik me eigenlijk bijna nooit, of ik ben uren aan het spelen/knutselen/filmpje kijken met Bram of Merel, lekker met Emma aan het knuffelen of aan het opruimen, of relaxen, of ik schrijf een artikel, vervelen in huis? Dat komt niet snel voor.
  •  Ik geniet er van om mezelf op te doffen, maar hoeft dat even niet? Heerlijk! Een dag lekker naturel zonder te veel aan jezelf te hoeven doen.
  • Ook vind ik het ontzettend gezellig om vrienden of vriendinnen uit te nodigen thuis.  Lekker kletsen met wat drinken en wat lekkers erbij, spelletjes doen (30 seconds is hier wel favoriet hoor!), foute tv kijken met vriendinnen.

Op pad geniet ik ook.

Ik kan nog wel meer vertellen over mijn huismus trekjes maar laat ik dat maar niet doen. Ik klink dan wel heel saai haha! Zoals ik eerder vertelde geniet ik ook zeker buiten de deur hoor. Ik ga elke dag wandelen met de kinderen of buiten een activiteit doen. Op pad met familie en vrienden vind ik ook heerlijk of gewoon een uitje met het gezin. Maar mezelf weer opladen dat doe ik thuis in ons heerlijke huisje, want nergens is het zo fijn als thuis!

Schuilt er ook een huismus in jou?

Geen blog meer missen? Volg Madelon dan op Facebook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.